24h i Split

Godmorgon mina kära vänner,

OMG, vi har så mycket bilder från våran resa så det kommer förmodligen publiceras semesterinlägg under hela september månad. Men frågar ni mig så är det bara härligt eftersom det inte är lika inspirerande och kul med regn, rusk och mörka höstbilder.
Vi hade ju en helt fantastisk dag i Split. Tyvärr så fick vi endast 24 timmar på oss att gå runt i staden, men vi gjorde så mycket vi bara hann med och strosade omkring på stan hela dagen. Vi hittade ett jättemysigt café som vi lunchade på, gick runt på dom trånga gatorna och kollade på dom otroligt fina byggnaderna, kollade i små butiker och hade det supermysigt i stan.
Vi bodde mitt i smeten i ett fint område. Det är ju romerska ruiner i Split som var väldigt häftigt att se. Det gick ju dessutom runt en del romer som man kunde ta bilder med. Ni kan ju gissa om pojkarna tyckte att det var spännande!

Efter att pojkarna hade vågat sig fram och fotat med två av romarna så berättade dom för min man att dom skulle uppskatta lite dricks då dom är studenter som gör detta för att tjäna lite extra pengar. "Självklart" sa M och gav dom båda en peng var. Efter, när vi visste om det så kändes det så trist att se folk smygfota dom och inte ge en krona i dricks när dom fotade med dom. Så om ni är i Split och ska ta bilder med någon kan det vara snällt att komma ihåg att ge dom en liten slant för besväret.
Vi har blivit rätt så avslappnade föräldrar skulle jag vilja påstå. Allt känns så himla lätt nu med barnen och det är aldrig några besvär. Vi kunde köra runt dom i samma vagn och dom tyckte det var superbra. Med jämna mellanrum, då Oskar kanske ville ta en powernap själv i vagnen så satt Filip på pappas axlar. Fungerade hur bra som helst! Denna semestern kände både jag och M att vi fick njutit ordentligt. Även vi fick tid till att kolla runt och slappna av, trots att vi reste med barnen. Det blir lättare och lättare att vara förälder känns det som.
Oj, jag får nog sluta här för annars blir detta inlägget på tok för långt.

När jag sitter och kollar igenom bilderna så kan jag knappt bärga mig tills vi ska på semester igen. Mina föräldrar har ju köpt ett hus i Spanien och det är så gott som klart nu, men innan dom får flytta in så måste dom få det godkänt av staten och det kan ta allt mellan en vecka och 3 månader! Så vi får hålla tummarna att det blir godkänt snabbt så att vi kan åka dit i november när vi har semester. Håll tummarna, hårt!

Gillar

Kommentarer