9 månader

Godmorgon,

Nu är Adam snart 9 månader och det innebär att han har varit utanför min mage lika länge som han varit där i. Det är när man har små bebisar som man verkligen inser hur fort tiden faktiskt går. Tänk vad mycket som har hänt på dessa 9 månader som våran älskade son funnits hos oss.

Sista gravidbilden jag tog innan lille plutten kom ut..

Jag kommer ihåg denna bilden som om det vore igår. Vi skulle ut och äta julbord med familjen och jag var höggravid och skulle föda vilken dag som helst..

Några få dagar efter var det dags för förlossning (om ni vill läsa om hur förlossningen gick till så kan ni kika in här: https://susannajungblom.se/lillebrors-forlossning-37396265)

Adam föddes den 21 november, var 4365gram och 53cm lång. Ett perfekt litet mirakel som gjorde väldigt ont att föda, men var värt varenda smärtande sekund och jag skulle göra om det en miljardgånger igen för att få Adam i min famn.

Vi tog med våran älskade Adam hem till sina storebröder och första mötet glömmer jag aldrig. Han var älskad från första sekund och kärleken växte sig bara starkare och starkare för varje dag som gick.

Veckorna gick och vi började lära känna våran nya familjemedlem. Han var så snäll och inte alls lik hans bröder som var lite mer krävande när dom var små. Han var så lugn och snäll och sov för det mesta.

Vi firade Adams första jul och det kändes så mysigt att ha honom hos oss på den första stora högtiden tillsammans.

Jag helammade men hade det lite jobbigt efter en månad då jag åkte på en infektion i livmodern och fick läggas in på sjukhus. Efter det kom inte mjölken som den skulle och Adam gick inte upp tillräckligt i vikt..

Det är svårt att förstå så här i eftertid hur jag egentligen tänkte när det kommer till amningen, men där och då var det väldigt viktigt för mig. Jag kände att jag ville ha den nära kontakten med min son och det var fruktansvärt att inte känna att man räckte till. Att han inte gick upp i vikt var någonting som tärde på mig psykiskt och jag mådde riktigt dåligt ett tag. Där och då kunde jag inte se att han behövde ersättning, men när jag ser på bilder så har jag så svårt att förstå varför jag kämpade så länge med att försöka få amningen att fungera när det uppenbarligen inte gick...

Jag tror att den största anledningen till att jag inte insåg allvaret i Adams vikt var för att han mådde så bra. Han var alltid go och glad, gnällde aldrig och var aldrig ledsen. Han sov gott och var liksom alltid nöjd. På grund av det kunde jag inte förstå att han var hungrig? Men det måste han ha varit stackaren för när vi väl började ge honom ersättning så gick han upp så det stod härliga till.

Adam blev snabbt rundare om kinderna och jag fasade ut amningen helt och hållet efter 4 månader och det gick bättre än väntat faktiskt. När det väl var över så var det som en lättnad för både mig och Adam tror jag och nu i efterhand är jag väldigt glad att jag lyssnade på barnmorskan till slut och gav honom ersättning.

Han lärde sig massor av nya saker och jag tror att det gått lite extra fort eftersom han ser hur sina bröder gör. Han satte sig upp själv när han var 7 månader och nu ställer han sig upp överallt. Han har fått två små tänder och älskar all mat han får smaka på.

Samtidigt som det känns som att han kom till oss igår, så kan jag inte minnas hur det var innan han fanns. Sen att det har gått hela 9 månader sen dagen vi låg på förlossningen är lite svårt att greppa. Tiden blir så verklig på något märkligt vis när man har barn. Speciellt små bebisar.

Jag har tre pojkar, men dom är olika på alla sätt och vis. Innan jag fick barn ville jag ha en flicka också, men jag har inte den längtan över huvud taget då mina pojkar är så unika och könet på barnen har ingen som hellst betydelse. Det vet jag nu. Jag får ibland frågan om vi vill ha fler barn och det vill vi inte. 3 pojkar, dom finaste pojkarna i världen, är perfekt för oss och våran familj. Jag älskar alla tre så det gör ont och jag är så lycklig över att ha fått så fina barn i mitt liv. 9 månader i och 9 månader utanför, nu ser vi fram emot att fortsätta följa Adams utveckling för att se vad han kommer bli för liten person.

Jag är så himla, himla, himla lycklig! Livet är så otroligt häftigt! Eller hur?

Gillar

Kommentarer

artibus
artibus,
Herregud vilket underbart inlägg, ska verkligen läsa din förlossningsberättelse. Jag har gjort 50% utav min graviditet idag och bara de tycker jag har gått fort🙈❤️
nouw.com/artibus
SusannaJungblom
SusannaJungblom,
Å så spännande för dig! Massa lycka till ❤️
nouw.com/susannajungblom
Soffiaz_85
Soffiaz_85,
ja det går fort med små barn <3 så fint inlägg
nouw.com/soffiaz_85
ByAlma
ByAlma,
Åh så spännande! Du kommer bli världens bästa mamma❤️
nouw.com/byalma
SusannaJungblom
SusannaJungblom,
Hihi läste du inlägget? 😜 jag har tre barn 🥰😘
nouw.com/susannajungblom
ByAlma
ByAlma,
Hahah! Japp! Men du är världens mamma ändå😘😘
nouw.com/byalma
Hannakarlzzon
Hannakarlzzon,
Så spännande o all lycka till! Kram🌸💗
nouw.com/hannakarlzzon
joakimramqvisthallin
joakimramqvisthallin,
Vilka härliga bilder, tänkte fråga vad plutten vägde ty tyckte magen din såg så stor ut vid första anblicken, 😅 men skrollade upp igen och såg vikten, gissade först på strax under 5 kg.. Kommer ihåg min födelsedata den där fm när jag drogs ut ur min mors mage och jag var 52 cm m en vikt på strax under 4 500 gr så rätt så lika som din Adam då, lol 😇.. Tre söner, ingen önskan längre om en liten tös då, ell stänger Ni butiken nu som nämnts, 🤔.. /Forts trevlig helg, 🤗..
nouw.com/joakimramqvisthallin
SusannaJungblom
SusannaJungblom,
Hihi ja vi stänger butiken nu 😅
nouw.com/susannajungblom
cvidmark
cvidmark,
Vilka fina barn du har 😄 själv har jag 5 barn, 4 söner och en dotter emellan åldrarna 10 och 2 år. Vill gärna ha
nouw.com/cvidmark
SusannaJungblom
SusannaJungblom,
Å tack! 🥰❤️
nouw.com/susannajungblom