Drömhus del 6 Vardagsrum – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Annons

Drömhus del 6 Vardagsrum

Ett av det absolut roligaste rummen att inreda i huset är ju självklart vårt vardagsrum på nedre våningen. Detta rum kommer (tillsammans med den öppna kökslösningen) att vara 64 kvadratmeter, vilket är lika stort som hela vår lägenhet är som vi bor i nu!
Det innebär att det finns en mängd möjligheter att inreda detta rummet. Vår stil skulle jag vilja kalla för herrskaplig och vi kommer därför att möblera i exklussiva designermöbler. Eftersom vi inte har så mycket möbler i lägenheten nu, så kommer vi vara tvugna att köpa allt nytt till huset på nedervåningen. ( De möblerna som vi har i lägenheten kommer vi att möblera övervåningen med. )
Vi tycker att det är snyggt att blanda lite olika tyger och material, så som silke, mocka och skinn. Sen är det okså fint med lite svaga ränder på soffor tycker jag. En sak som också är väldigt viktigt är belysning. Min man har satt in sig en hel del i vad som är viktigt att tänka på när man ska belysa ett rum. Vi kommer att ha en del spotlights i vardagsrummet, men blanda med andra ljuspunkter så som golvlampor, kristallkorna över matsalsbordet och ljus. Vi kommer också att ha en peis. Det ingick en svart peis (öppen spis heter det nog på svenska?) eftersom det är lagpålagt i Norge att man ska ha öppen spis som värmekälla, förutom element. Men vi ville inte ha en svart, eftersom det går en pipa genom hela huset som i så fall hade varit svart. Till våran förvåning så lyckades vi faktiskt hitta en vit!
Tror att det blir riktigt fint faktiskt.
Jag är så förväntansfull och kan knappt vänta längre tills jag får sätta igång med inredningen i huset! Detta kommer verkligen bli perfekt och det kunde inte komma mer lägligt att bygga hus just nu eftersom jag är mammaledig och har all tid i världen till det här! I början av februari får vi reda på inflyttningsdatum. Spännande, spännande! 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons