Mina favoritställen i Oslo! – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Mina favoritställen i Oslo!

Hej! Jag älskar din blogg, den är så fin och mysig! Jag är nyinflyttad i Oslo och tänkte höra om inte du skulle kunna göra ett inlägg nån gång när du får tid över med tips på dina favoritställen i Oslo? Väldigt gärna caféer, restauranger och andra bara allmänt mysiga ställen man kan åka till? 😀 Ha en fin lördagskväll!
 
(Jag fick en kommentar för någon dag sen) Så himla kul att höra att du gillar min blogg! 🙂 Självklart ska jag försöka tipsa om slällen här i Oslo så gott jag kan. Caféer och restauranger kan jag, men tyvärr har jag noll koll på barer och nattklubbar eftersom jag inte har varit ute och festat i Oslo sen innan jag var gravid. (för ca 16 månader sen) Men här kommer i alla fall mina favoritställen:
 
Favoritrestaurang på Grünerløkka – Populare
MUMS!! Säger jag bara! 😉 Denna italienska restaurang har så otroligt god mat! Min favorit är deras risotto som serveras på olika sätt varje dag. Priserna är rimliga och man kan välja på det mesta. Portionerna är relativt små och det rekommenderas att beställa lite av varje och dela med varandra, lite som tapas. Mumsmums!
BETYG
betyg_4
Favoritrestaurang på Akerbrygge – DS Louise
 Jag och M bara älskar musslor och vit vin och den restaurang som har bäst Moule Frites är DS Louise på Akerbrygge. Dom har självklart massor med annat mumsigt på sin meny. Men jag skulle rekommendera att äta sjömat eftersom det är lite av deras speciallitet. Här sitter du precis vid havet och kan se på alla människor som strosar omkring på bryggan. Superduper mysigt!
BETYG
betyg_4
Favoritrestaurang på Frogner – Sawan
 På min och M´s första dejt efter att vi fått barn så gick vi på Sawan och åt. Detta är en supermysig, väldigt fin restaurang på Frogner med asiatiska små delicatesser. Här kan man få allt vad asien har att erbjuda! Priserna är relativt höga tyvärr, så hit kan man gå när man vill fira något eller lyxa till det lite. Vi åt en 7 rättersmeny, vilket jag rekommenderar så att man får smaka på allt, och drack varsitt glas vin, vilket gick på drygt 2500kr. Så lite finare och dyrare restaurang, men absolut värt varenda krona!!
BETYG
betyg_5
Bästa hamburgaren – Døgnville
Døgnville vid mathallen i Oslo har dom överlägset godaste hamburgarna som jag har smakat i hela världen! Här har du en hel del att välja på och alla burgare är saftiga och smakar utsökt. Deras milkshakes är heller inte att leka med. Är du sugen på hamburgare är detta definitivt stället du ska gå till!
BETYG
betyg_4
Godaste pizzan – Happy time
Det händer ganska ofta att jag och M är sugna på pizza och det stället vi gillar bäst är Happytime på Grünerløkka. Dessa pizzor smakar relativt som pizzan gör i Sverige och om du gillar kebab så är detta i princip det ända stället i hela Oslo som har riktig kebab! En liten pizza kostar ca 150kr och en stor ca 210kr.
BETYG
betyg_3
Favoritcafé – Espressohouse
Det kanske låter tråkigt att mitt favoritcafé är Espressohouse. Men Norge är inte precis kända för sina mysiga caféer och om jag ska vara ärlig så är dom flesta caféer ganska dåliga på att göra kaffe, samt urusla på att baka goda bullar. På Espressohouse kan du välja på alla möjliga kaffesorter och dom har dessutom ett brett utbud av kakor, bullar och lätta luncher. Deras caféer är dessutom väldigt mysigt inredda och är barnvänliga! Plus att dom finns lite överallt i hela Oslo! 🙂
BETYG
betyg_3
Favoritpark – Frognerparken (även kallad Vigelansparken)
Frognerparken på västkanten är en supermysig park i Oslo som alla borde besöka. På sommaren är den full av turister som myser i solen. Här kan man gå runt och strosa, se på statyer eller bara sitta på gräset och slappa. Ett absolut favoritställe!
Bästa badplatsen på sommaren – Huk
 Vill du bada i havet, träffa folk och njuta av sommaren så är Huk badplatsen du ska dra till! Hit kan du åka med bil om du har, men även med buss som har slutdestination Huk. Här kan du välja mellan att ligga på sten, sand, klippor eller gräs. Du kan bada från stranden, klippor eller brygga. Det finns kiosker och även en restaurang som du kan äta på, men jag rekommenderar att ta med lite picknick och sitta på en filt och äta istället. Kanske ta med en engångsgrill och grilla korv med bröd och dricka öl! Vill du träffa folk så är detta stället att åka till.
Min andra favorit badplats – Sognsvann
Om du är mer sugen på skog och sjö istället för strand och hav så rekommenderar jag Sognsvann starkt!! Här är det jättemysigt och superhärligt att bada. Här finns en kiosk, men om du vill äta så är mitt bästa tips att ta med lite mackor själv. Här kan man även promenera runt sjön, vilket är ca 3,5 km skulle jag tippa på?. På helgerna är det väldigt mycket folk här, men lite lugnare på vardagarna.
Sådär. Det är väl mina favoritställen i Oslo som jag kommer att tänka på nu. Hoppas att detta hjälper dig lite och att du har lust att prova på några av mina guldkorn! 😉
Nu ska jag springa ut i solen och njuta av dagen! Ha det fint så länge!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Chris

    Hej ! Vet du vart i Oslo ungdomar som skolstrejkar på fredagarna för sin och vår framtids skull håller till ?