FBF – Paris – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

FBF – Paris

Min bror och hans tjej ska till Paris i helgen och eftersom jag har varit där några gånger så ville han att jag skulle ge dom några tips på vad man bara måste vara med om när man är där.
Visst så borde man ju göra dom vanliga sightseeing-sakerna så som Eifeltornet, Pariserhjulet, Louvren, Triumphbågen osv osv.
Men ska jag välja ut 3 saker som inte alla turister gör, men som jag har gjort och som jag tycker att alla borde få vara med om, så är det följande:
 
1. Äta middag på restaurang Derriere
Bilden är lånad från Yatzer
Denna restaurangen är helt otroligt. Varje rum är uppbyggt som ett rum i ett hus, vilket innebär att man kan sitta och äta middag i ett sovrum om man vill och här kan ni se mig sittandes på en säng:
Maten är helt fantastisk och om ni åker dit så borde ni beställa Paris brest till efterrätt. Wow säger jag bara, kan nog vara den godaste desserten jag ätit i hela mitt liv.
Efter middagen så kan man dricka en kopp, väldigt sött, turkiskt te ute på gården. Och om man önskar så kan man fortsätta med drinkar i nattklubben som håller till i byggnaden brevid.
Hela upplevelsen här är otroligt och jag lovar att ni inte kommer ångra er om ni besöker denna restaurang. Det är inte många som vet om den och därför ser man nästan bara fint folk från Paris här. 
 
2. Dricka drinkar på Hotel Costes bar
Bild lånad från google
Denna bar är helt otrolig och om du får chansen att komma in och få ett bord (vilket är högst otroligt om du inte känner någon, men du får självklart stå upp i baren) Här är chansen att se en kändis väldigt stor och dom flesta modeller går gärna hit för att umgås med första klassens medborgare. Drinkarna är supergoda och miljön är väldigt speciell och jag tycker definitivt att man borde gå hit om man är sugen på att gå ut för lite drinkar eller ett glas champagne.
 
3. Bo på Ritz hotell (men om man inte har råd att betala många, många tusenlappar för en natt, så borde man i alla fall gå in och se hur vackert det är)
Bild lånad från Wikipedia
Detta hotell är alldeles unikt och inte likt något annat. Arkitekturen och inredningen är helt otrolig och man blir fullständigt mållös när man är där och om det är något hotell jag förknippar med lyx så är det detta. Jag har själv bott på Ritz två gånger när jag varit i Paris och jag blir fullständigt mållös varje gång jag har checkat in.
Denna bild är tagen i uppgången utanför rummet.
Självklart kan man förvänta sig att service och personal är lika tipptopp som inredningen och får ni någonsin chansen att bo flott och vill lägga lite extra pengar så rekommenderar jag definitivt Ritz hotell. (dock såg jag nu att dom renoverar och inte öppnar igen förän i mitten av 2015..)
 
Som jag längtar tillbaka till Frankrike, det är verkligen ett fantastiskt fint land och nu vet ni var mina tre guldkorn i Paris är. <3 Jag är superledsen att jag varit så dålig på att ta kort när jag varit ute och rest, men ska jag vara helt ärlig så har inte jag haft en kamera förän vi fick Filip. Jag har liksom inte tyckt att det var viktigt. Men när vår son föddes så ville jag fota honom hela tiden så då köpte vi en bättre kamera. Så ett till tips om ni ska ut och resa – kosta på er en bra kamera eller låna en av någon vän eller familjemedlem för även fast man kommer i håg resorna i minnet så kan det vara kul att framkalla bilder och se tillbaka på och kanske visa för sina barn i framtiden. 🙂
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sanna

    åhhvad sugen jag blev nu, har själv varit där ett antal gånger. Vi funderar på att åka dit med ungarna i sommar. Älskar Frankrike =)

  2. Linii

    Åh så fint! Jag har varit till Paris 2 gånger men har aldrig varit till dessa ställen. Den där första restaurangen du nämnde måste jag nog skriva upp tills vi åker tillbaka nästa år! 🙂