Målar – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Målar

Söndagar kan nog vara min favoritdag i allmänhet, inte bara för att det är första advent, utan för att min man är hemma och jag då får tid till att måla. Det är så skönt att inte ha någon tid att passa eller saker som jag måste fixa. Utan på söndagar känner jag att jag har all tid i världen att skapa som jag önskar.

Just nu håller jag på med ett lite större projekt. Jag har tidigare målat betydligt mindre tavlor, så denna blir den förta som är på över två meter! Jag har valt att måla av en tavla som jag gjort tidigare. Min första oljemålning som jag någonsin gjort ville min man att jag skulle förstora.

Jag hoppas att det blir bra. Jag har kommit en ganska så lång bit på vägen, men eftersom tavlan är så stor så håller inte mitt stativ upp den och därför måste jag sitta på golvet..

Så jag kände i axlarna och ryggen efter en stund, så nu tog jag en paus och gick ner till mina pojkar. Först ska jag vila en stund och sen ska vi sätta igång med pepparkaksbakandet. Hoppas ni alla har en fin advent så här långt! Kramar

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sophie

  Du målar jätte fint! Men jag måste ändå “varna” dig att sitta på golvet att måla. Jag gjorde det också förr när jag hade större canvas innan jag skaffade stativ. Jag fick precis som du, kännigar i axlar och rygg, till slut fick jag även så ont i svanken att jag nästan inte kunde resa mig, även från vanliga stolar och dagar efter jag målat.
  En god vän till mig som är yrkesproffesionell konstnär, han har målat sedan han var 14 år, nu är han 54 år, har också suttit på golv … han blev ganska rädd och arg på mig när jag berättade att jag då satt på golv och målade och om “smärtan”.
  Han har också gjort det, det slutade med att han blev inlagd på sjukhus i ett halvt år, han blev förlamad pga detta. Nu kan han ju gå igen efter mycket träning. Helt galet att det kan bli så … men han gav mig en ordentlig utskällning för min “golvmålning” och nu ger jag dig en varning. 🙂
  Bättre att inhandla ett stort massivt stativ (kostar en hel del men värt för hälsan och livet). Sura pengar kanske, men …. jag tycker det är värt, speciellt när du målar så himla fint och har glädje med det. 🙂

  1. susannajungblom
   oslofru

   Tack snälla Sophie för din varning. Det var faktiskt första gången jag satt på golvet och målade, men jag känner att det inte är bra för ryggen så jag har gjort ett tillfälligt stativ på ett bord tills vidare. Detta är ju den första, stora tavla som jag någonsin målar. Så jag vet inte ens om jag är bra på det. Men om jag gillar det och ska måla igen så får jag åka och köpa mig ett rejält stativ helt enkelt. 🙂 Tack kära du för att du bryr dig! Kramar