Lugnet före stormen – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Annons

Lugnet före stormen

Idag har vi haft en riktigt lugn dag här hemma och både jag och Filip har sovit middag och tagit igen oss ordentligt. Imorgon börjar vardagen igen och en rad med ärenden som måste fixas. Som tur är så är min man hemma denna veckan också så att vi får ordentligt med tid för varandra innan han börjar jobba den 5e igen. Förutom att shoppa och kolla runt på rean så måste vi dessutom börja planera för nyårsafton som bara är fyra dagar bort. Vi ska fira hemma hos oss med våra vänner, Gustav, Erika och deras fina dotter, Nicole. Vi har bestämt att vi ska äta oxfilét till middag, men mer än så är oklart än så länge, så vi ska kolla igenom vår nya kokbok som vi fick i julklapp och se om vi hittar några goda recept. Eller möjligen om någon av er fina läsare har några tips på förrätt och efterrätt så får ni gärna komma med förslag! 😉

Och det är ju inte bara maten som ska fixas, jag måste ju också komma på vad jag ska ha på mig! Jag har massor med klänningar här hemma, både använda och nya. Men på något sätt så känns det ju faktiskt roligare att köpa en helt ny klänning för anledningen 🙂 Så här såg vi ut förra nyårsafton då vi var nybliven familj:

Som ni kanske förstått vid det här laget så älskar jag att ha gäster hemma hos oss och just nyårsafton måste ju bli en oförglömlig kväll både för min familj och våra gäster. Oj som jag längtar!

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Maria

  Hej!
  Vilken mysig jul ni har haft tillsammans. Jag vill tipsa dig om Lingonparfait med pepparkaka recept finns hos Madame Edit en underbar blogg med många recept. Ha det bra Kram Maria

 2. oplanerat

  -Tack så mycket, och detsamma 🙂

  Vi har också börjat planera nyår och menyn. Det blir förvisso bara jag och min sambo men vill ändå ha det lite extra mysigt och gott.

 3. Marie

  Ja Nyår blir ett roligt firande för oss också:) Vi ska också ha gäster, blir ett helt gäng. Så jag är i full gång med att planera dukningen som vi kommer stå för:) Gott Nytt År!

 4. mattan32

  Hej. Jättefin blogg och familj.
  Och va kul att du hade kommenterat innan. Jag läser ofta din blogg..
  det är roligt att veta vilka som är inne på ens egna sida.
  Lycka till med nyår. 🙂

 5. Katharina

  Vi längtar också till Nyårsafton. Av flera anledningar. Du, ett tips på en supergod med enkel förrätt:
  ca 500 gr handskalade räkor
  1 färsk chili
  1 lime
  1 Mango
  1 gurka
  2 st avocado

  Hacka alla ingredienser i lagom små tärningar, pressa limen över och finhacka chili och ha i efter tycke och smak. Inte allt för starkt men lite sting vill man känna. Serveras med fördel i snygga coctailglas. Du kan med fördel servera ett vitt Reisling vin till.

  Den här förrätten kan du förbereda redan på förmiddagen och den får stå och gotta till sig lite.
  Lycka till och Gott Nytt år!

Annons