Framtidstankar – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Framtidstankar

Godmorgon på er!

Finns inget bättre än att vakna upp, utvilad, sätta på sig morgonrocken, gå ner och ta fram sin favoritkopp och fylla den med nybryggt kaffe och sätta sig i soffan och bara njuta av att det är en ny härlig dag!

 

Denna rosa, fluffiga, mysiga morgonrock har jag fått av min man. Den är från Twilfit och jag älskar den!

Idag är det onsdag, vilket är mitten på veckan! Är det bara jag eller har den här veckan flugit förbi väldigt fort? Idag ska vi inte göra något speciellt, men imorgon däremot ska jag och Filip åka in till stan på lunchdate med Erika. Nu är hon tyvärr inte mammaledig längre så därför blir det inte lika lätt att hitta tillfällen att träffas på. Men imorgon kunde hon ta en lite längre lunchrast så då vill vi självklart träffa henne!

Jag känner inte så många mammor här där jag bor och alla jag känner jobbar på dagarna. Så om jag ska vara ärlig så känner jag mig faktiskt rätt så ensam ibland. Alla dagar är inte en dans på rosor, utan jag har fått lära mig att uppskatta den ensamma tiden och göra det bästa av situationen. Det är många som frågar mig om jag inte saknar det sociala med att jobba och självklart gör jag det! Men det är mest på vintern det är jobbigt när det är så mörkt och trist, då känner jag mig som mest ensam. På sommaren däremot så är livet frid och fröjd och då har jag inga problem med att vara här och ha gäster titt som tätt. Men jag har faktiskt funderat lite den senaste tiden på vad jag skulle vilja göra, Om jag skulle vilja göra någonting annat än att bara gå hemma. Filip ska börja på dagis i Augusti och självklart stöttar min man mig i om jag vill komma ut i arbete eller studier igen. Men jag känner mig lika lost nu som jag gjorde när jag skulle välja linje i gymnasiet. Jag har fortfarande ingen aning om vad jag vill bli.. Ett litet mål som jag har till sommaren är i alla fall att ha en utställning med mina tavlor, men det är ju bara en stor dröm och om jag ska tänka realistiskt så är det ju ingenting som jag kan jobba med och leva på.

Men drömma kan man! Ni får jättegärna dela med er av vad ni tycker, tänker och menar om detta! Hur kom Du på vad Du skulle bli? Var det en självklarhet eller tog det tid innan du kom på vad ditt drömyrke var?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Johanna

  Det är så svårt! Jag har aldrig haft något drömyrke utan det enda jag har vetat är att jag vill bli mamma. Jag jobbar ju i en servicebutik där vi säljer spel, godis, korv, biltillbehör mm. Men det är ju inget drömjobb precis, iaf inte för mig. Så jag tänkte att jag skulle fundera nu under tiden jag är mammaledig på vad det är jag vill göra, men jag kommer inte på någonting tyvärr.. Så när mammadagarna tar slut får jag nog gå tillbaka till mitt gamla jobb och fortsätta fundera.. Det är verkligen inte lätt!!

 2. Angie

  Mitt drömyrke från jag gick i högstadiet var att jag SKULLE bli åklagare, eller i alla fall jobba inom rättsväsendet och sitta med på rättegångar (lite åt det amerikanska stuket). Dock kom jag till gymnasiet och insåg att det nog inte skulle vara något för mig, så jag valde istället mäklarutbildning, som jag håller på att läsa sista året nu. Och har gjort en del praktik också.

  Dock skulle jag någon gång i framtiden vilja jobba med lärande, helst som lärare eller pedagog på något sätt. Får se om det blir så eller om jag fortsätter med mäklaryrket livet ut..

 3. Aaa

  Jag visste redan innan gymnasiet att jag ville bli läkare, och det blev jag så småningom också. Nog var det inte riktigt som jag hade tänkt mig, och jag själv har hunnit förändras en hel del under resans gång också. Men det är ett bra och viktigt yrke och man blir aldrig färdig. Jag är glad att jag satsade målmedvetet på studier som ung. Jag behövde ändå inte avstå från någonting för det. Många andra är i min ålder redan urless på sina jobb, det är inte jag. Lycka till med ditt yrkesval!

 4. Hannah

  Hela livet har jag tyckt om det visuella, estetik och har skapat mycket. I gymnasiet gick jag medieprogrammet med fotoinriktning. I gamla Mina vänner-böcker har jag skrivit “designer” under frågan om drömyrke.

  MEN, trots att det nu i efterhand känns som att det alltid har varit självklart att det är grafisk designer som jag skulle bli, så tog det ca.4 års tänkande efter gymnasiet att sätta fingret på det.

  Men tipset är – skaffa dig en utbildning. Det är så värt på alla plan. Och välj något som du tycker är roligt, för du skall ju göra det varje dag i resten av ditt liv! Och sist men inte minst – stirra dig inte blind på antal år utbildningen tar, även om det känns långt är det värt det i slutändan. 🙂

 5. Underbara Saker

  Jag har vetat att jag velat bli lärare sedan jag var sex år så för mig var det ingen tvekan om vad jag skulle välja men jag har kompisar som hoppar av och på utbildningar och inte vet vad de ska välja så det är olika när man vet! Lycka till att hitta ditt!

 6. Annelie

  Jag visste sen jag var 14 att jag ville arbeta med barn och att jag ville bli lärare :). Nu är jag 23 och läser sista terminen på grundlärarprogrammet och tar examen till sommaren 😀

 7. Liselott

  Hej.
  Nu arbetar inte jag med mitt drömyrke, men jag har alltid drömt om att få jobba i kassa i någon butik vilket jag också gjorde under två somrar och det var roligare än jag hade drömt om, nu jobbar jag som boendebehandlare till äldre kvinnor med autism och förståndshandikapp men känner att jag vill tillbaka till kassajobbet, så just nu söker jag jobb inom olika butiker för att förverkliga min dröm.

 8. sofia

  Ja denna vecka har verkligen flyggit förbi men de är bara skönt 😛
  mysigt att bara gå upp och softa med en kopp kaffe .:D

  Hoppas du får en bra dag:D jätte fin blogg 😀

 9. jonnathoresson

  Jag har alltid drömt om att bli konstnär och leva på det, ända sedan jag var pytteliten. Förutom under en liten period då jag ville bli cirkusartist och dansa på elefanter 😉 Nu lever jag på det till en viss del och kombinerar det med en anställning på 80%.
  Jag tycker absolut att du ska satsa på konsten, dina tavlor är magiska! Och en utställning låter som en toppenidé!
  Själv hade jag mer än gärna haft en utställning med mina tavlor, men jag ritar mest på beställning och då kan man ju inte behålla dom 😉

  1. susannajungblom
   oslofru

   Så kul att höra! Men vad roligt att du ritar på beställning, det är ju ändå ett sätt att jobba med någonting man tycker är roligt 🙂 Hihi Cirkusartist är ju inte helt fel det heller! 😉 Kram på dig och tack för att du delade med dig <3