Lunchtid – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Lunchtid

Det är lunchtid här hemma och idag var Filip väldigt envis och bestämd. Det var ingenting som funkade och han verkade inte vara sugen på att varken sitta ensam i sin egen stol, eller äta det jag bjöd på. Så då fick jag ta till alla knep jag kunde komma på och prova alla möjliga varianter av mat som vi hade i kylen. Till slut så gick det att sitta i mammas knä och äta lite fil.

Det var inte så länge sen vi började med att Filip bara skulle sova middag 1 gång på dagen efter lunch, så att äta innan han ska sova brukar vara lite svårt eftersom han brukar vara rätt så trött. Men sen somnar han alltid som en stock och detta har gjort att han faktiskt sover betydligt mycket bättre på nätterna. Senaste tiden har han sovit ca 19.00-08.30! Så förutom att han är lite trött och grinig när han ska äta lunch ibland så är allting över lag väldigt bra med hans rutiner.

När det kommer till mat så har han verkligen fått en egen vilja och han äter inte vad som helst. Om han får bestämma så äter han bara min mat, så den senaste tiden har jag inte ens försökt göra egen mat till honom, utan jag ger han det jag äter, fast utan salt. Det funkar helt fint och han är ju en liten pojke nu som faktiskt kan äta “vuxenmat”.

Just nu ligger Filip och sover så jag tänkte att jag skulle börja på en ny tavla till min (förhoppningsvis framtida) utställning. 🙂

 Kram på er

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Karin

    Sen Oliver började på dagis har han börjat sova en gång efter lunch och det är såå skönt, äntligen går det att natta honom på kvällen haha hela familjen mår bättre av det!
    Hur länge ska du vara hemma?
    Kram

  2. Summer

    Ja det är inte alls kul det här! 🙁 Men det är tur att jag läser din blogg blir så glad av allt haha och Filip han är så gullig! <3 Kram