Läppförstoring – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Läppförstoring

Hej på er!

Nu tänkte jag berätta om en sak som jag inte har gått ut offentligt med tidigare. Det är ett ämne som är väldigt stort för tiden och mer och mer folk gör det utan att ens tänka sig för. Det jag pratar om är – läppförstoring.

Jag gjorde min första läppförstoring när jag var 19 år. Jag hade bott i Oslo i nästan ett år och jag började bli påverkad av all skönhetshets som tyvärr kom som ett paket på posten när jag började jobba i modebutik. För första gången i mitt liv så blev jag väldigt påverkad av vad jag stoppade i mig, hur jag klädde mig och hur jag egentligen såg ut. Tidigare har jag alltid tyckt att jag var vacker, men först nu så började jag jämföra mig med andra och såg bara mer och mer fel med mig själv.

Det började blir mer och mer populärt att göra läppförstoring och det var tydligen väldigt lätt och kostade inte allt för mycket. Jag hade aldrig haft komplex över mina läppar tidigare, men nu började jag ser mig själv i spegeln oftare. Jag kommer ihåg hur jag gick in i provrummen när jag jobbade, satte fingrarna över läppen och försökte föreställa mig hur jag skulle se ut med större läppar.

Dum som jag var så sparade jag ihop pengar och gick till en klinik för att förstora läpparna. Första gången så blev jag inte nöjd alls, jag var svullen och hade ont i över en vecka efteråt. Jag tog då Restylane.

Av någon konstig anledning så blir det här med läppförstoring ett slags beroende och man vänjer sig vid hur man ser ut. Så jag gick och förstorade läpparna ca en gång varannat år bara för att och eftersom det kostade mer och mer pengar, ju populärare det blev, så letade man alltid efter den klinik som hade bäst priser. Men jag varnar er – dom billiga är absolut inte bäst!

Man måste verkligen tänka igenom sitt beslut väldigt noga innan man bestämmer sig för att göra ett ingrepp som det här. Det är många bloggare som gör reklam för läppförstoring och dom flesta är nöjda med resultatet. Men det inte många vet är att det faktiskt kan gå snett. Speciellt om man inte lägger ner tid på att hitta rätt klinik och är villig att betala för att dom ska göra ett riktigt och bra jobb.

Bara för att man blir äldre så blir man tydligen inte smartare och för bara ca ett år sen så fick jag för mig att göra läpparna igen, efter ett uppehåll på ca 2 år efter min blåa läpp. Denna gången hittade jag ett erbjudande på Groupon och slog till. Det resulterade i att min läpp blev ojämn:

Det är svårt att få en bild som visar hur illa det verkligen var. Men det såg ut som att jag hade fläskläpp och ena sidan var betydligt mycket större än den andra.

Jag trodde att det var kört och att jag skulle se ut så här tills injektionen gick ur min kropp…

Inte så charmerande bild, men jag vill gärna visa er att det kan gå fel och det är inte så kul. Jag kände mig helt jävlig och trodde inte att det fanns någonting jag kunde göra åt saken. Men, förtvivlad som jag var så googlade jag runt och till slut hittade jag en tjej som kunde hjälpa mig – Stine!

Jag mailade henne och berättade hur min situation var och vi bestämde oss för att mötas så att hon kunde se på min läpp. Hon tyckte synd om mig och sa att vi skulle fixa det här. Jag hade ingen aning om att det ens var möjligt, men tydligen så finns det ett medel som man kan spruta i läppen för att suga ut juvadermet. Så det gjorde vi, under två tillfällen tills läppen var så liten att vi kunde fylla på med Teolysal för att göra läppen jämn igen.

Efter att vi, under två tillfällen sprutat i medel för att ta bort juvadermen i läppen så såg jag ut så här:

Läppen var fortfarande rätt så ojämn, men betydligt mindre. Så nu kände vi oss båda bekväma i att fylla ut ojämnheterna med Teolysal.

Jag var så glad att jag träffat Stine och jag kände mig fullt säker och bekväm i hennes händer. Nu hade jag äntligen hittat rätt och träffat en person som var utbildad och visste vad hon höll på med. Jag tvivlade inte en sekund på att jag skulle bli nöjd med det slutgiltiga resultatet.

Efter många veckors behandlingar så blev jag äntligen nöjd och bekväm med hur jag såg ut. Min läpp är äntligen jämn och fin och jag kunde inte varit mer nöjd.

Med detta inlägget så hoppas jag verkligen att jag kan påverka er som önskar att förstora läpparna. Snälla, tänk er om en sista gång innan ni bestämmer er, för det kan bli fel! Det är faktiskt en rätt så stor risk att det blir fel. Jag menar, av de gångerna jag gjort läppförstoring så har 80% gett mig katastrofala resultat.

Nu är jag, tack vare Stine, nöjd och bekväm i hur jag ser ut. Jag säger inte att jag aldrig kommer att fixa till läpparna igen, men en sak är säkert, jag kommer aldrig gå till någon som inte är utbildad och vet vad dom driver med.

Sen vill jag också berätta för er att det faktiskt går att ändra och rätta upp i fel som gjorts. Är du inte nöjd med hur din läppförstoring blev så går det att ta bort och fixa till!

Bor ni i Oslo-området och önskar att komma i kontakt med Stine, vad det än kan gälla, så kan ni ringa henne på 0047 90555527, så hjälper hon dig!

Ni får gärna dela detta inlägget så att fler tjejer får reda på att det faktiskt kan gå fel när man gör en läppförstoring. <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Aldrig operationer eller injektioner på lets deal

  Man får skylla sig själv när man går till en klinik för att göra en fillerbehandling på lets deal.
  Hur korkad får man vara?

 2. jennie

  Jag har råkat ut för dålig läppförstoring 2 gånger! Första gången var av en plastikkirurg och då fick jag ta motgift. Jag kommer aldrig gå till en sådan, dom är bäst på att operera, läppar gör dom inte så ofta.

  Andra gången var hos en sjuksyrra som har detta som extra knäck, hon sprutade i min slemhinna och efter 2 månader gjorde läpparna fortfarande ont och var ojämna, jag fick då göra motgift. Jag har gjort 2 gånger det nu och får bygga upp läppen på nytt! Hon tog inte på sig ansvar utan sa jag var allergisk. Nu kommer jag aldrig gå till någon annan än till min botoxtjej som är en av dom äldsta i branschen i Stockholm!

  Skönt att höra att dina läppar är bra nu 🙂

 3. Skyler

  Bra noen skriver om når det ikke går som forventet også! Unge jenter i dag drar den for langt syntes jeg, og får bare større og større lepper, uten at det blir pent.

  Dine så veldig pene ut nå da =)
  Tror aldri jeg ville turt å prøve, selv om tanken har slått meg innimellom.

 4. von Ahn ♥

  Oj vilken osis! Trist det blev fel, snett och blått =/
  Tror det handlar till 100% VAR man går och hos VEM. En av mina bästa vänner har egen klinik http://www.seticskincare.se/ och ingen jag känner som går hos henne har varit missnöjda. Hon är otroligt professionell.
  Man ska gå hos en Leg. Sjuksköterska och INTE hos en piastikkirugr kan jag meddela. Sen är restylane ren dynga.

  Nu är ju du 20 år yngre än mig och då anser jag att man INTE behöver göra ett jotta ang sitt ungdomliga utseende men för oss 40+ när ansiktet börjar hänga och rynkorna står som ärr i fejset kommer iallafall jag börja spruta. Jag står för det.

  Du är jättevacker precis som du är ♥
  Få se vad du tycker om 20 år? 😉 Haha
  Kram Carola

 5. Ditte

  Bra att du tog upp detta för det handlar ju mycket om att inte duga som den person man är. Och att någon är utbildad, säger ju inte så mycket. De flesta som gör dessa ingrepp är ju inte alls plastikkirurger, kam i bästa fall vara kriurger, men det är inte samma sak. Har läst många annonser om att någon är utbildad, men tyvärr säger ju det ingenting. Utbildad i vad, hur länge och vem har gokänt utbildningen. I Sverige är det så att mycket skall godkännas av socialstyrelsen som först granskar.
  Jag blir så bedrövad när unga flickor gör ingrepp som inte blir bra och som de sedan ångrar.
  Är jätteglad för att du fick bra hjälp.
  Och även om man vill ha ett välvårdat yttre så är det ju inte så att några ingrepp alltid räcker. Det är alltid insidan på en människa som räknas. Man duger som man är…
  Det yttre kan alltid bytas ut och ersättas….
  Men givetvis kan det finnas mediciska orsaker till olika operationer, men då är det också plastikkiruger som utför dem.
  Önskar dig en fin söndag, fina du.
  Kram!

 6. Madde

  Så bra skrivet. Ni som är unga idag har sådan press på er som jag som var ung på 80 talet inte hade.
  Förstår om man vill vara fin för det mår väl alla bra av, men det finns ju så mycket andra sätt än just injektionsbehandlingarna såvida man inte behöver det av andra skäl. ( Används faktiskt inom vården mot bl.a svår huvudvärk och CP skador)
  Så ni unga. Ni duger och är vackra som ni är.

 7. Aaa

  Mycket bra, modigt och viktigt inlägg. Från en 40-årings perspektiv är det helt ofattbart varför vackra (jag menar det) unga människor (som Du t ex) gör någonting med sitt ansikte överhuvudtaget! Bortsett från lättare make up kanske. Ni fattar inte hur fina ni är, ungdomar. Jag kan tänka mig att regelbundna injektioner och fillers i unga år kan bidra till rynkor när man blir äldre, dessutom. Så tänk er för och ta till skönhetsingrepp först senare, om ni nu måste göra det.

 8. Johanna

  Kom in på din sida när jag googlade om kliniker i Oslo. Jättebra att du berättar vad som kan gå snett, för oss som aldrig gjort det förr.
  Vilken klinik jobbar Stine på? Skulle själv vilja lägga i juvederm nu i februari 🙂

 9. Lovisa

  Så kul att du som också bor i oslo tog upp detta. Jag är sugen men livrädd för att hamna i fel händer eller hos någon som inte förstår hur lite jag vill ändra

  1. susannajungblom
   oslofru

   Hej Lovisa, Då tycker jag absolut att du ska ringa Stine och träffa henne! Jag lovar att hon kan hjälpa dig så att du blir nöjd 🙂 Hälsa från mig <3

 10. Christina

  Tycker att det är fint att du går ut och varnar och visar vad som kan hända om man går till fel klinik. Läser oftast bara massa bra i bloggar, men då är nog flerparten sponsrade också….

 11. Amanda

  Jag gjorde mina läppar första gången när jag var 18 tror jag, hos en helt oerfaren läkare utan licens (såklart!), det var nog koksalt han sprutade in i läpparna för volymen försvann efter 1 vecka och kostade lika mycket som vanlig Juvaderm eller Restylane :/ Några år senare gjorde jag både J & R men nu efter ett par år så är allt borta. Tuttarna ska jag däremot göra nästa vecka, det är något som jag veeeeerkligen har velat göra så länge. Hoppas även där att inget går snett.
  Kram på dig!

 12. angelicasvarld

  Håller med man måste vara försiktig…Det är läskigt det där med att det finns så många oseriösa som inte vet vad de håller på med…

  Jag har aldrig gjort läpparna (har naturligt väldigt stora läppar) men jag sprutar regelbundet in botox och fillers i fejset (pannan, kråksparkar och argarynkan). Men det tog länge innan jag hittade någon jag visste gjorde ett bra resultat. och som jag kunde lita på.

 13. D. DeMarkey

  Oj satan vad hemskt det kan gå, visste inte att det kunde se ut sådär!?!?
  Nä jag skulle aldrig gå och göra saker med min kropp och än mindre med ansiktet hos någon som inte är utbildad och har klinik samt certifikat på det. Det är ju ens ansikte, det första man visar och alla ser. Tur nog så behöver jag inte fixa läpparna men har funderat på 3d tatuering av ögonbryn, samma sak gäller där, kommer aldrig gå till en som inte är utbildad.

  Hoppas många tjejer speciellt unga, ser detta så att dom inte åker på samma otur som du. Hemskt. Tur att du hittade rätt.
  Jättefina läppar nu. <3

 14. Emma

  Oj hade ingen aning att det kunde gå så illa med en läppförstoring!

  Sv: Nä verkligen gott med piggelin, speciellt när man var lite sjuk för ens svullna hals!

 15. felicia - serier/film

  är emot skönhets ingrep om det inte är nödvändigt. Alltså om man mår dåligt över sin näsa typ och gjort det hela sitt liv så borde det väl vara ok men inte sådär bara för att som jag tror många tyvärr gör. Skulle aldrig ändra något i mitt ansikte om det inte var pga sjukdom elr så.