Skönhetshysteri – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Skönhetshysteri

Godmorgon alla underbara!

Vad glad jag blir att det var så många som tog sig tid och läste igenom det jag skrev igår. Jag tycker att det är viktigt som tusan att få fram att dessa skönhetsingrepp kan gå väldigt snett. Jag förstår att många har svårt att förstå sig på varför vi unga tjejer gör som vi gör. Men mitt svar till det är all skönhetspress som vi har på oss dagligen. Man måste enligt media och all mode och vad vi ser i tidningar – vara smal, ha långt fint hår, vacker hy, perfekt rumpa, lagom stora bröst, långa ögonfransar, perfekta naglar osv osv. Det är inte lätt att hänga med och känna sig vacker nu för tiden eftersom alla hela tiden trycker på att man måste förändra sig för att vara vacker.

Jag har tagit ett steg tillbaka från allt detta nu. Jag bryr mig inte om att tänka på vad jag äter hela tiden, jag målar aldrig mina naglar, jag orkar knappt fixa mitt hår och min hy ser ut som den gör. Men det är jag och jag är nöjd med den jag är!  Det tycker jag att Du också borde vara!

Idag är en betydligt mycket bättre dag för oss än vad det var igår. Filip sov nästan hela natten (vaknade en gång och ville ha ersättning, men somnade om med en gång efter det) och vaknade vid 7 i morses. Eftersom vi la oss 19.30 igår så känner vi oss rätt så utvilade. Hehe. Min man har sat till mig att “När man är vuxen får man lägga sig när man vill!” Så det ordspråket följer vi rätt så ofta hehe. Finns inget mer man värdesätter som förälder än sin skönhetssömn! 😉

Jag ville baka semlor idag. Det har ju blivit sån hysteri sen semlewrapen blev populär och tyvärr så kan inte jag och min man få ta del av alla dessa goda semlevarianter här i Oslo för dom gör inga semlor här. Dom gör bara Fastelavensboller som är torra bullar med grädde i. Alltså ingen god mandelmassa.. Så jag tänkte att jag skulle prova mig på att laga lite semlor själv idag, men kan hända att jag gör det imorgon istället när alla butiker ändå har stängt. Vi får se vad vi bestämmer oss för idag, men antagligen blir det en sväng på stan.

Hoppas ni har en underbar helg allesammans! Massor med kramar till er från mig och mina pojkar 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Aaa

    Människan har genom världshistorien kunnat försvara det mesta av sina gärningar med press och tryck utifrån. Det kan vara en förklaring men till syvende och sist måste man ändå lära sig lyssna till sitt eget hjärta. Jag förstår naturligtvis att skönhetsingrepp kan behövas om man är vanställd på något sätt. Men alla ni som ser normala eller t om jättevackra ut, använd hjärnan också. I och för sig skadar det inte någon annan om man väljer att förstora läpparna, det medger jag. Men vad är viktigt i livet och i mänskliga relationer? Är det gott hjärta, glädje, värme, trevligt umgänge? Eller hur man ser ut? Det är bra att du skrivit om detta, det tycker jag är modigt gjort.

  2. Sofia

    Ja tyvärr är det en hysteri och press på hur man “skall” vara, se ut och leva. Jag önskar inget annat än att människor får leva det liv de är nöjda och känner sig lyckliga med och känner sig trygg och nöjd med sig själv ❤️

    Ha en fin dag!
    Kram