Varför sover inte min bebis? – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Varför sover inte min bebis?

Godmorgon!

Ja du, det kan man undra varför Filip vägrar att sova på nätterna. Det fungerar fint för det mesta, men vissa nätter så är det helt katastrof. Som i natt till exempel, då vaknade han kl 02.00, min man gick upp för att ge honom ersättning och jag gick på toa och gick sen och la mig igen. I vanliga fall så brukar min man komma tillbaka och lägga sig efter bara några minuter när Filip har ätit upp, men denna gången så hörde jag att Filip började gråta när min man skulle gå och lägga sig igen.

Självklart går jag upp och sätter mig hos M inne på Filips rum. Vi klappade, vaggade och gjorde allt vi kunde för att få honom att somna om igen. Men han låg där i sin säng och stirrade rakt upp i taket och såg inte ut att ha något som helst intresse i att somna igen. Efter två timmar så gick vi och hämtade babysittern och började vagga honom i den för där somnar han alltid. Men inte denna gången… Så när klockan var över 4 på natten så sa min man till mig att gå och lägga mig så att jag skulle få sova. Själv satt han uppe med Filip tills han skulle till jobbet vid 5-6 någongång. Stackarn..

Filip somnade om och vi båda vaknade igen 8.30.. Så jag känner mig helt okej trots att jag var vaken två timmar i natt. Men min stackars man måste vara helt färdig.. 🙁

Jag är så glad och tacksam över att jag har en man som är som min. Han bryr sig betydligt mycket mer om att jag ska må bra än att han själv ska göra det. Jag har aldrig varit med om att han sätter sig själv före mig och det är en stor anledning till varför jag älskar honom så. Han är snäll, omtänksam och ofattbart kärleksfull. Min älskade, älskade man.

Filip verkar inte ha tagit någon skada av att han var vaken några timmar i natt, utan han är mysigare och gladare än på länge. 🙂Nu ska vi äta frukost, vakna till och sen gå ut på en morgonpromenad så att vi får andas lite frisk luft. Det ser ut att bli en fin dag idag trots allt!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Denise

  Det är nog bara en del i det hela, även om vi som föräldrar undrar varför de vaknar. Kan säkerligen vara tänder, växtvärk eller något liknande. Jag brukar alltid tänka att om min son bara visste hur underbart det är att sova. En vacker dag när han själv blir pappa kommer han ifrågasätta varför hans bebis vaknar på natten, då ska jag berätta för honom.. <3 Det är skönt att man är två i alla fall! 🙂

 2. Nettan

  Fin blogg du har!
  Jobbigt när dom små liven inte sover men kan trösta dig med att det kommer att lösa sig,fast det förstår ju du också.
  Har själv 7 döttrar mellan 20-32 år det har varit lika med dom.
  Kram på dig

 3. Hanna

  Jag blir lite avis på dig, för att du har den man du har. 😛
  Själv har jag två barn med min sambo och han har aldrig någonsin varit den som går upp och tar barnen, eller följer med upp och försöker söva igen. Inte ens när han är ledig.
  Var rädd om din man! 😉

 4. Mikaela

  Men varför tog ni inte in honom till er? Prioritera sömn för alla istället för sovplats, det är mitt tips 🙂

 5. Mamma

  Jag tror tyvärr inte att det finns nån direkt anlednig till att det är som det är. Som jag har skrivit innan (jag menar alltså inget illa med det) så kan det påverka om han sover för sent på dagen men nu sover han väl bara en gång va? Annars kan det ev vara en fas eller tänder feks. Det är svårt att säga.

  Alla barn är iaf otroligt olika, min sov har sovit otroligt bra sedan han var ca fyra månader. Min väninnas son däremot vaknade flera gånger varje natt (helt utan anledning) tills han var ca ett år. Jag tror att det blev bättre när de började ge honom mer “ordentlig” mat.

  Min sov drack en flaska ersättning på natten fram tills han var ca 10 månader och slutade sedan spontant med det, vilket var skönt för vi ville göra det i hans eget tempo. Jag tror att anledningen var att vi i samma veva började ge mer mat, då fick han middag (en stor portion) vid fem och sedan en skål gröt vid halv sju innan det var dags att sova. Nu har vi ju inte haft problem med sömnen med vår son men jag tror att det blir bättre så fort F slutar äta på natten, han kanske blir för vaken av sitt uppvak, om du förstår vad jag menar? 🙂

 6. Marina

  Hihi hade samma här, det tar på!:) har lyckats få min att sova nu, han är ju ack bara drygt 3 månader, men ändå 🙂 hoppas ni får en bra dag! Snäll man du har, det finns inte många av dessa män, men jag har en med:) synd bara han jobbar borta på veckorna..

 7. pappaledig2015

  Ja ibland undrar man hur mycket energi de har. Vår Agust kan somna vid 20 och sova till 23 sen vill han vara uppe. Själv skulle jag ju vilja att han sover hela natten då. Vet inte riktigt om det finns nåt bra sätt och få honom att sova genom hela natten eller om det bara kommer av sig själv till sist.
  Lycka till med Filips sömn.

 8. maajzan

  Jag förstår inte, här har vi en kille som vaknar någon timma senare men han störtvägrar att somna om. Själv är man som en zombie resten av dagen.