Så lyckas du med bloggen! – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Så lyckas du med bloggen!

Godmorgon mina kära läsare!

Jag får en hel del mail och förfrågningar av er läsare angående hur jag gjort för att få bloggen så stor som den är. Så nu tänkte jag att jag skulle komma med mina bästa tips för att få en bättre blogg med förhoppningsvis fler bloggläsare!

Uppdatera

Det är viktigt att hålla bloggen levande och skriva varje dag. Jag själv skriver oftast 3 inlägg om dagen som standard, men ibland blir det 2 och ibland blir det 4 beroende på om jag har mycket att säga eller inte. Jag märker tydligt på mina sidvisningar om jag inte har uppdaterat så flitigt under en period, så sjunker det eftersom folk inte orkar klicka in flera gånger om jag ändå inte har skrivit någonting. Så uppdatera så ofta du orkar – Om du har något vettigt att skriva!

Bilder

Försök att alltid lägga upp minst 1 bild till varje blogginlägg. Helst skall bilden var av hög och bra kvalitet och vara passande till det inlägget du skriver om. Jag tar alla mina bilder med min kamera – Canon EOS 6D.

Våga uttrycka dig och stå för dina åsikter

Jag skriver min blogg som en dagbok och är väldigt öppen med mitt liv, mina tankar och hur jag funderar till saker och ting. Det är inte alltid alla gillar vad jag skriver, men det är viktigt att stå för det man menar och försöka att inte bry sig om alla inte tycker likadant. Det är bra att skriva om sina åsikter ibland i aktuella ämnen, just för att skapa en diskussion och locka läsare.

Skriv om det du brinner för

Försök att hitta din egen nisch. Skriv om det som gör Dig lycklig och försök vara dig själv. Älskar du bakning – starta en blogg där du lägger upp dina bakverk och skriv om det. Älskar du mode – starta en modeblogg. Älskar du inredning – skriv om det. Osv, osv. Jag personligen tycker att det är kul att skriva om mitt liv och min vardag, så därför skriver jag om det. Kom ihåg att din glädje och intresse för det du brinner för ofta lyser igenom och glädjer på så sätt dina läsare.

Visa dig

För att få bloggen att växa så gäller det såklart att synas. Det kan du göra genom att publicera dina inlägg på facebook, starta en instagramsida och kommentera andra bloggar som du gillar. På så sätt syns du i andra sociala medier och förhoppningsvis hittar folk lättare till din blogg. Till exempel så kan du gå med i grupper på facebook som tillåter dig att publicera dina inlägg och på så sätt synas hos än fler än bara dina egna vänner på facebook och på så sätt få fler läsare. Till exempel kan du gå med i denna gruppen här:

Förutom facebook så kan du även gå med i bloglovin. Där listas alla dina inlägg och folk kan följa dig så att dom inte missar någonting du skriver. Det är ett bra sätt för dig också att följa dina egna favoritbloggar om du önskar det. Följ mig här om du vill: Oslofru 😉

Ha en bloggtävling

Ha en tävling för att visa uppskattning till dina läsare. Antingen om du har en samarbetspartner som önskar att sponsra dig med en vinst, eller om du köper någonting, eller lagar någonting själv som du kan lotta ut till en lycklig vinnare på bloggen. Jag hade en hel del tävlingar med mina egna tavlor som jag målade. Med en tävling så händer det något kul på bloggen, du är generös och ger bort en vinst, plus att läsare förhoppningsvis kommer tillbaka till bloggen för att det händer roliga saker emellanåt.

Men, tävla om saker som passar din blogg! Till exempel hade jag en tävling där jag lottade ut en bilbarnstol till mina läsare. Det passar min blogg väldigt bra eftersom jag skriver en blogg om bland annat mitt mammaliv och skriver dessutom en blogg på bloggportalen vimedbarn.se.

Tävlingar med stora premier lockar ofta läsare att komma tillbaka!

Sponsoner/samarbetspartners eller tjäna pengar på bloggen

Är du ute efter att tjäna stora summor med pengar på bloggen så måste du ha en väldigt stor och populär blogg. Jag säger inte att det är omöjligt, men det är stenhård konkurrens och inte lätt att få någon betala pengar för att du ska skriva om du inte blir anställd någonstans eller har, som sagt, väldigt många läsare.

Men däremot kan du lättare få företag att sponsra din blogg eller samarbeta med dig på olika sätt. Om du har en blogg som passar in för ett visst företag så är det inte omöjligt att dom önskar att synas på din blogg för att på så sätt nå ut till fler kunder. Det är ett utmärkt sätt för företaget att synas och nå ut till rätt målgrupp, samtidigt som Du som bloggare kan tjäna en liten extra slant på allt jobb med bloggen.

Nu för tiden är bloggvärlden extremt stor och många företag utnyttjar bloggare för att få ut gratis reklam, så om du har en fin blogg som du är stolt över, med många läsare som ser upp till dig och är intresserad av vad du tex köpt dina kläder, så vill ju gärna vissa företag att du ska berätta om just dom! Men här är det viktigt att du sätter ett eget värde på din blogg så att du inte blir utnyttjad – vad tycker Du att det är värt att göra reklam på Din blogg?

Sen menar jag att det är viktigt att inte alltid ha sponsrade inlägg och massa reklam i sin blogg. Det blir irriterande för dina läsare att endast se “annons” “sponsrat inlägg” “reklam” och på så sätt tappar du snarare läsare än ökar dom. Så var försiktig med reklam, sätt upp ett personligt värde för din blogg och håll på det.

Mitt personliga värde handlar inte om pengar, utan om Vad för typ av sponsorer jag önskar. Jag skulle aldrig göra reklam för någonting som inte passar min blogg och det jag skriver om, för det intresserar inte mina läsare. Däremot gör jag gärna reklam för ting som jag anser skulle vara intressant för dom som läser min blogg.

Sätt ett mål

Vad är egentligen bloggen för dig? Sätt ett personligt mål. Är det att tjäna pengar? Få fler besökare? Eller skriver du helt enkelt för att du gillar att skriva? Det ska vara kul att blogga och konkurransen för att få en stor blogg idag är enorm. Vill du att bloggen ska växa så måste du lägga ner enorma mängder med tid, men så måste du också ha en hel del tur!

Ge aldrig upp

Om du verkligen vill lyckas och har tro på det du bloggar om så får du aldrig ge upp! Tänk på hur många år dom största bloggarna faktiskt har bloggat för att komma dit dom är idag. Ca 10 år! Så håll ut, blogga på, ge aldrig upp! 😉

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Therese

  Tack för tipsen! 🙂 blev lite sugen på att starta en tävling! 🙂 började blogga för ca 10 år sen. När jag först startade min blogg hade jag en del läsare. Men jobb och allt runt om tog över min tid och jag tröttnade tyvärr. Tog tag i bloggandet igen förra året. Så vi får se vart det leder 🙂 trevlig helg!

 2. Lina

  Tack för svaret 🙂 Funderade eftersom det de två senaste gångerna du har kommenterat på min blogg har det varit bara nån minut efter att jag varit in på din blogg, men ej kommenterat 🙂 Bara ett roligt sammanträffande i så fall 🙂

 3. Marran

  Bra tips! de flesta hade jag läst innan på andra bloggar, men då har de inte förklarat lika utförligt som du gjort!

  SV:
  Tack snälla du, det får vi säkert 🙂