En bortglömd delikatess – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

En bortglömd delikatess

Hej på er!

Här om veckan så var vi hemma på fika hos våra vänner som bjöd på jättegoda chokladbollar och enda sen dess så har jag varit sugen på dessa små delikata bollar och fick för mig att baka dom idag.
När jag var liten så slängde man alltid i alla ingredienser i en bytta och så blandade man allt med händerna. Visst blev det gott, men inte så gott som det blir när man köper chokladbollar på café. Så idag tänkte jag att jag skulle prova på att göra så fina, välblandade och goda chokladbollar som det bara är möjligt!

För att få dom att smaka som på café så använde jag elvisp istället för händerna och började med att vispa 150g smör med 2 dl socker, sen vispade jag i 1,5 msk vaniljsocker och 4,5msk kakao så att det blev en jämn smet. Sen när det var klart så mixade jag 4,5dl havregryn till pulver och rörde ned det i smeten tillsammans med 3tsk starkt kaffe. Smeten blev alldeles perfekt och lätt att rulla!

Jag föredrar att doppa mina chokladbollar i pälsocker eftersom jag inte är så förtjust i kokos och sen så tycker jag att det är kul att rulla bollarna i olika storlekar. För visst kan man vara sugen på en liten ibland och en megastor ibland. Känner jag min man rätt så kommer han ta den i mitten först! 😉

M kommer hem om inte allt för länge (hoppas jag! han har så mycket på jobbet för tiden och kommer alltid hem så sent på kvällarna.. stackarn), så nu ska jag snart börja med middagen. Idag tänkte jag att jag skulle prova mig på att laga Thai fried rice with chicken. Mumsfillibabba!

Jag hoppas att ni alla får en underbar fredag och helg, massor med kramar!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Erika

    Men asså ÅÅ vad sugen jag blev nu!! Jag som hade bestämt mig för att inte äta ngt onyttigt ikväll. Kanske blir jag tvungen att göra chokladbollar, haha. Kram!

  2. Em*

    Åh vad glad jag blev över att du kommenterade i min blogg (jag har svarat också), annars hade jag aldrig hittat hit! Super mysig blogg, den kommer hamna på min “läsa varje dag” lista. 🙂