Trimester 2 – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Trimester 2

Godmorgon på er!

Idag är en riktig toppendag för jag har kommit ett stort steg in i graviditeten! Första trimestern är över och jag är nu i vecka 15. Ska jag vara ärlig så har den första tiden varit rätt så jävlig. Jag har mått mycket illa, varit nära till att spy flera gånger, men det värsta är nästan att jag hela tiden har varit på gränsen. Det har känts ungefär som att ha ständig maginfluensa som aldrig bryter ut. Men efter vecka 13 ungefär så släppte det värsta illamåendet, men jag är fortfarande trött och hängig. Sen så har jag extremt lågt blodtryck vilket såklart påverkar en del negativt eftersom jag ständigt känner mig yr, trött och har lätt för att svimma.

Men, det gör ingenting, för jag är inte sjuk – jag är gravid! Och det är en gåva, ett mirakel och något helt fantastiskt som man inte kan vara något annat än överlycklig för, hur dåligt man än kan må.

Nu börjar min lilla “mulliga” mage bli en rund och ståtlig kula istället och jag känner mig som en stolt gravid kvinna. Det är kul när man får visa världen att man bär på ett litet barn och jag är så lyckligt lottad som faktiskt har fått chansen att bli gravid 2 gånger i mitt liv. Jag klär mig väldigt bekvämt och köpte gravidbyxor rätt så tidigt eftersom jag tycker att det känns skönast om ingenting klämmer på magen.

Än har jag inte gått upp någonting direkt. Jag vägde 55,5 i starten och nu väger jag ca 56,5. Läkaren sa att det inte var någon fara utan snarare helt normalt. Vissa går upp mycket i starten, vissa ingenting och vissa kan till och med gå ner i vikt i början på grund av illamående. Så jag känner mig lugn! Jag vet att jag äter mycket, nyttigt och små portioner men ofta. Så jag menar att jag gör precis som jag ska och jag vet att min bebis i magen får i sig tillräckligt. När jag var gravid med Filip så gick jag upp 18,5 kg och vägde betydligt mycket mer från starten, så totalt var jag uppe på 78,5 kg när jag var som störst. Jag hoppas seriöst att jag slipper bli sååå stor igen, för det var tungt och obekvämt, plus att jag vaggade från sida till sida i slutet av graviditeten. Så jag hoppas faktiskt att jag slipper bli allt för stor, mest för att det är slitsamt. Men vi får se, det är inte längre jag som bestämmer vad jag är sugen på eller när jag är hungrig, det är lilla hjärtat i magen!

Det är väldigt spännande allting och för varje dag som går så känns det mer och mer självklart för mig vad det är för en liten person i magen. Det är en känsla jag har, precis så som jag hade med Filip – jag visste att han var en pojke från den dagen jag fick reda på att jag var gravid. Väldigt konstigt, men sant!

Vi har till och med ett namn som vi gillar och om fyra veckor så kommer vi göra ultraljud igen och då vill jag få det bekräftat så att jag kan ställa in mig mer och mer på vad för liten bebis vi kommer att få lära känna i September.

<3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. IL

  Varför tycker du det är okej att han ser på tv när forskning visar på så mycket negativt kring det?

 2. Sophie

  Tihi … så söt mage! Ska bli himla kul att följa dig genom din graviditet och sedan se vad det blir för kön på det lilla knytet. 🙂 <3

  Ha en bra dag.

 3. Malin

  Grattis till graviditeten! Så spännande med en ny liten individ. Själv gick jag upp 34 kg under första graviditeten, helt galet! Ut kom en liten tjej på 3,4 kg så jag var full med vatten. Var glad så länge du inte går upp så mycket 😉 Lycka till! Tycker din blogg är väldigt trevlig!

  MVH
  Malin

  1. susannajungblom
   oslofru

   Tack snälla Malin! 🙂 Det verkar som att det är väldigt vanligt att gå upp mycket under första graviditeten, men det gör ju ingenting alls, huvudsaken är ju att bebisen är frisk och mår bra! 🙂 <3 Kramar

 4. IL

  Hej!
  Läser du någonsin för Filip? Har aldrig sett dig skriva om det eller sett honom hålla en bok och det gör mig lite orolig, speciellt som det är väldigt viktigt och bra för barnens utveckling – framförallt språkutveckling! Så himla synd om barn inte får uppleva det fantastiska i en förälder som läser för dem!!!
  http://www.babyhjalp.se/lasa-for-barn
  http://www.goboken.se/Barn-och-lasning/Varfor-lasa-med-barnet-/

  Även ska ju inte barn se på tv helst överhuvudtaget när de fortfarande är 2 år! Det kan bland annat ge koncentrationssvårigheter om man tittar mycket. Detta är väldigt viktiga saker tycker jag! Du läser säkert för Filip men jag har bara aldrig någonsin sett det? Man blir ju även duktigare på att läsa själv och att stava vilket ju är kanon om man växer upp i ett hem där man läser.
  http://www.tryggabarn.nu/0-ar/barns-utveckling/barn-och-tv-tittande
  http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/ska-spadbarn-se-pa-tv_1003111.svd

 5. Julia

  Jag har BF idag med en liten pojke i magen 🙂 första barnet!
  Har dock gått upp 27kg :'( såååå mycket vätska i kroppen och vet precis vad du menar med att vagga när man går, usch!
  Ha en fin, fin dag, Din blogg är superinspirerande!

  1. susannajungblom
   oslofru

   Nej men så fantastiskt Julia! Då får vi hålla tummarna att förlossningen går super och lätt! Lycka till en massa till dig och berätta gärna hur det gick sen! 🙂 Massor med kramar till dig <3

 6. Jossan

  Grattis till graviditeten!! Underbart är det och jag har två små barn här hemma 🙂 Det skulle vara roligt att se jämförelsebilder på hur du ser ut i denna graviditet jämfört med din förra! Underbar blogg förresten, jag klickar in flera gånger om dagen 🙂

  1. susannajungblom
   oslofru

   Tack Jossan! Jag tog inte så många bilder under min förra graviditet, men några ska jag nog hitta och lägga upp här på bloggen 🙂 Det är väldigt stor skillnad på hur jag såg ut då och hur jag ser ut nu 🙂 Kram på dig

 7. Michelle

  Åwh vad fin mage! 🙂

  Ja men som du säger om att må illa och va gravid, det gör inget att man mår illa för det är världens finaste och bästa gåva man kan få! 🙂