Å vad jag är sugen – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Å vad jag är sugen

Herregud vad sugen jag är på allting just nu! Det är så typiskt när man ska äta lunch ute någonstans och jag bara vill ha allt på menyn som jag inte kan äta. För jag är ju självklart sugen på sånt som jag inte får vara sugen på, sånt som jag inte får äta när jag är gravid..

Till exempel..

Ostar

ostbricka

Bild från pinterest

Jag älskar ostar i alla dess former och det finns ingenting jag gillar mer än att duka upp ett stort ostfat med allt från lite lättare brieostar till starka mögelostar. Tyvärr är det ett big No no när man är gravid, så jag får helt enkelt vänta några månader till innan jag kan sätta tänderna i mina stinkande ostar.

Serranoskinka

serranoskinka

Bild från pinterest

Finns det något godare än Serranoskinka? Skulle jag få välja mellan Serranoskinka och allt godis i världen så kan ni ju bara gissa vad jag hade valt. Jag älskar det! Det är så gott att bara äta som snacks, eller ha till mat. Melon med en skinkbit runt kan vara det smaskigaste som finns.

Salami

salami

Bild från pinterest

Man vill ha det man inte kan få säger man ju. I detta tillfället är det verkligen så. Jag är egentligen inte ett så stort fan av salami, men bara för att jag inte får äta det nu när jag är gravid så finns det ingenting jag hellre vill ha. Det är lite lustigt, men bara tanken på salami får det att vattnas i munnen på mig. Hihi.

 

Som tur är så är det bara 1 av dessa tre som är omöjlig för mig att äta nu och det är osten. När det kommer till spekemat så kan jag faktiskt få äta både skinkan och salamin om jag bara fryser ner de i 3 dygn först. Så gissa vad jag gjorde så fort jag fick reda på denna glada nyhet igår? Jo – jag sprang ner till butiken och köpte båda två och sen sprang jag hem igen och la det i frysen. Så tack och lov så kan jag äta dessa underbara smaksensationer om bara några dagar. Tjohoo!

Men nu har jag nog hittat någonting här på lunchmenyn som jag kan tänka mig, sånt som jag faktiskt får äta, för det är ju faktiskt en hel del ändå! 😉

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Aaa

    Många ostar, t ex de flesta brie, är numera pastöriserade och således kan du äta dem!! Kolla bara att det är pastöriserat.

    OSLOFRU SVAR: Vaaa!? Är det sant? Haha då ska jag seriöst springa ner till affären och shoppa ost! tack för tipset kära du ;D