Vardagslyx för en gravid – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Vardagslyx för en gravid

OMG! Fattar ni att jag blev överlycklig när en av mina underbara läsare kommenterade på ett tidigare inlägg där jag skrev att jag var sugen på ting under graviditeten som jag inte fick äta. (läs inlägget här) Hon sa nämligen att jag visst fick äta vissa ostar som tex brieost som jag har suktat efter i flera månader! Det finns alltså brieostar som faktiskt är pastöriserade och då är det helt okej!

Tjohoo!! Så ni kan ju bara gissa vad jag slängde i mig till lunch för idag hade min salami legat i frysen i över tre dygn. Det blev en himmelskt god macka med brieost, salami, tomat och rödlök – MUMS!

salami_brieost_gravidNu kanske inte detta faller alla i smaken. Men ni kan ju bara försöka föreställa er att inte få äta det ni är sugna på under flera månaders tid och sen får reda på att ni faktiskt visst kan äta det. Hehe, tro mig, det är en jäkligt speciell känsla och den här mackan kan vara det godaste jag ätit i mitt liv! 😉

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Liza

  Ja, gå in och läs på Livsmedelsverkets hemsida, Dock kan jag inte tänka mig att den lilla bit som du åt gör någon skada. Så jag tycker inte att du behöver vara orolig! Jag har också gjort samma sak och ätit brie för att jag trodde att det var ok när den var pastöriserad, Men som sagt dom rekommenderar att man undviker det (pga. Listeria) Dom ändrar ju hit och dit med vissa saker. Förut så fick man inte äta sushi vilket är ok idag om den är nygjord som exempel.
  Men jag blev tipsad om Livsmedelsverket hemsida av min barnmorska om jag hade några funderingar över maten.
  Ha en fin söndag!

  OSLOFRU SVAR: Jo dom ändrar ju hipp som happ tycker jag. För bara 1,5 år sen så var det helt annorlunda mot vad det är nu. Så det är inte lätt att hänga med i svängarna! Sen tycker jag att dom överdriver väldigt mycket, jag menar, hur gjorde dom förr i tiden när man åt allt? 😉 Det gick ju bra ändå!

 2. Liza

  Hej
  Det finns ganska nya råd från Livsmedelsverket om de pastöriserade ostarna (brie mögel osv)när man är gravid (gå in på deras hemsida och läs) http://www.livsmedelsverket.se
  Förut sa dom att det var ok, nu ska man helst undvika att äta dem trots att de är pastöriserade (om dom inte blivit uppvärmd till bubblande het). tänkte bara att du ville veta. Hoppas att det är till någon hjälp när du funderar över vad som är ok och inte att äta som gravid enligt Livsmedelsverket. Ha en fin helg!

  OSLOFRU SVAR: Är det sant? Phu.. 🙁 Det var ingen rolig nyhet

 3. Ellen

  Jag förstår dig helt! Tror det är lite samma sak att vara på andra sidan jorden, det som är helt omöjligt att få blir man extra sugen på 😀

 4. Venice

  Ja det tycker jag absolut. Men det här är värre 😀 I mataffären eller på gatan tex skäms ju iaf inte folk för at bli sedda 😀

  Jag tycker det finns alldeles för många gravidförbud u för tiden. Varje dag dyker nåt nytt upp man inte får äta :/