Det går så fort – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Det går så fort

Godmorgon!

Tack och lov så kunde min man slita sig från jobbet vid niotiden igår kväll och vägarna var då skottade så att han kunde köra hem säkert. Dock var ju inte våran uppfart skottad så det var bara att sätta på sig snöskorna och vinterjacka och gå ut och se på när min stackars man skulle skotta. Självklart försökte jag hjälpa till så gott jag kunde, men jag är gravid och det blir svårt att lyfta tungt när jag har en liten bebis i magen. Helt ofattbart att det kunde komma så mycket snö på en dag, för det måste varit över en meter som lagt sig.

Men nog om gårdagen – nu ser vi framåt och idag är det fredag! Tjohoo! 😉 Dock blir vi ju fast här i Oslo eftersom vi var så dumma och bytte till sommardäck på Volvon (och elbilen går tyvärr inte så långt utan massa jobb med att ladda på vägen..). Så därför finns det inte en chans att vi sätter oss i bilen och kör flera mil till Sverige nu när det är sånt snöoväder. Så vi får helt enkelt göra det bästa av situationen och ta en tur till Strömstad nästa vecka istället. Då kommer vi ändå att köra förbi eftersom vi ska hälsa på mina föräldrar i Alingsås över påsken. Åååå som jag längtar!

Jag läste förresten ett jättegulligt inlägg på Johannas blogg om att hennes son börjat säga “Mamma” till henne, vilket är en av dom mest underbara händelserna i mammalivet. Jag tycker att det är så kul att läsa om andra som är i samma stadie i livet och jag känner så väl igen mig i det hon skriver. Speciellt det att tiden går så fort och att man inte riktigt kan förstå att ens bebis blivit faktiskt blivit stor. 🙂

Det är exakt precis så jag känner med Filip. Det var inte länge sen han låg i min mage och det känns som igår då den första bilden togs på oss som familj efter förlossningen..

forlossningAlla sa till mig att jag skulle ta vara på tiden eftersom den går så fort när barnen är små och tack och lov så känner jag att jag tagit vara på varje sekund. Men jag kommer ändå aldrig kunna vänja mig vid att min lilla pojke växer så fort och nu faktiskt går, springer, kramas, pussas, kan kommunicera och börjat säga sina första ord. “Mamma”, “dadda”, “tack” och “brum” är de orden han säger lite titt som tätt. Visst är det superkul så fort han gör framsteg och växer, men någonstans i mammahjärtat så önskar jag att tiden bara kunde stå still.

barn_mode

Min stora lilla pojke, 1 år och 4 månader idag

Nu får vi försöka njuta all den fina tiden vi har tillsammans innan han börjar på dagis i Augusti och timmarna på dygnets tillsammans blir färre. Det kommer ju även in en ny bebis i bilden då och jag hoppas verkligen inte att tiden går ännu fortare när vi blir en större familj.. Men om jag ska lyssna på dom äldre, samt tänka på hur jag själv uppfattar tiden så går det ju faktiskt bara fortare och fortare ju äldre man blir. Undrar egentligen varför det är så..?

Jaja, nu ska jag sluta försöka förstå mig på tiden och hur det mysteriet fungerar. Hoppas ni får en fin start på helgen alla underbara läsare! 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sofia

  Fina Filip ❤️ Många har också sagt till mig att njuta av bebistiden för att det går så fort och vips så är den tiden borta. Och jag förstår varför andra med barn säger så för det går verkligen i raketfart i utvecklingen hos de små 🙂

 2. Veronica

  Tråkigt med snöstorm, hoppas att ni får det mysigt hemma istället!
  Det här med att ta vara på tiden… Ibland vill jag bara pausa, det känns helt overkligt att min son redan går i förskoleklass. Det var ju inte längesedan jag körde runt honom i barnvagn. Det går för fort!
  Kram

 3. AngelicasVärld

  Ja det är en lyx att bli mamma…å tiden går fort! Mina börjar bli stora nu och man får en annan härlig relation! Det är underbart!

  Men njut…ta vara på tiden…det är nämligen så att den springer på snabbare än man tror och helt plötsligt har de där “yttepytte” skorna man köpte “igår” bytts ut mot ett par coola Nike Airforce 1 i stl 39 !! GALET!

  Trevlig helg!

 4. Life of Johanna

  Ja har en barndomskompis som bor i drammen och hon visa bilder på alla snö 🙂

  att får höra sitt barn säga mamma måste vara helt underbart,

  javisst är låten bra

 5. Johanna

  Åh att höra sitt barn säga mamma första gången är ju så fantastiskt!! Alma har börjat säga det nu, fast hon förstår ju så klart inte innebörden av det än. Men jag ser till att svara henne så fort jag hör det så hon ska förstå att när hon säger det så är det mig hon pratar med.