Gravid v.19 – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Gravid v.19

Godmorgon alla underbara!

Jag behöver väl inte säga det ännu en gång eftersom jag nästan alltid startar en ny vecka med meningen “Herregud så fort tiden går!” 😉

gravid_vecka_för_vecka

Men nu har faktiskt ännu en vecka gått i min graviditet och vi är nu inne i v.19. Det är svårt att hänga med i svängarna och eftersom jag inte känner mig särskilt gravid så flyger tiden liksom ifrån mig utan att jag hinner vänja mig vid att magen växer.

gravid_vecka_19

En sak som jag har hunnit fundera en hel del över är hur det kommer att bli att vara tvåbarnsmamma. Nu har all min fokus och alla prioriteringar gått åt mitt enda barn och jag känner att all den kärlek jag har är riktad till honom. Hur kommer det egentligen bli när jag fått ett barn till? Kommer jag hinna med att ta hand om både Filip och den nya lilla bebisen och kommer jag känna lika start kärlek för dom båda? Det är lite lustigt att jag oroar mig när det bara gäller två små barn när man tänker på dom mammor som har ännu fler. Till exempel blir jag så oerhört imponerad av Satu som driver bloggen Mybabydolls som nu väntar sitt 7e barn! Hon kan man verkligen kalla för en supermamma och ger mig en väldigt stor tröst och inspiration så fort jag känner mig lite orolig för om jag kommer klara av ett barn till eller inte. 😉 Jag trodde ju aldrig att jag kunde känna så stark kärlek som jag började göra så fort jag såg Filip för första gången, så jag antar att den kärleken kommer bli ännu starkare och visa sig för bebis nr 2 när tiden är inne för det..

gravid_v19Förutom alla tankar och oro som jag kan känna ibland så går det väldigt bra med mig. Som sagt så känner jag mig inte särskilt gravid varken psykiskt eller fysiskt. Det känns nästan som att magen har stoppat lite i växten också och när jag träffar folk så får jag ofta komplimanger om hur jag ser ut som gravid, vilket gör mig oerhört smickrad och glad.

gravid_vecka_for_veckaSnart har ju halva graviditeten gått och jag ser glatt fram emot nästa halva och vad den har att bjuda på. Att få möjlighet att bära på ett barn, inte bara en gång utan två, gör mig otroligt stolt, lycklig och fylld av kärlek. Detta är ingenting mindre än underbart <3

amme_bh

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Il

  Alltså – tycker du man ska vänta tills efter barn eller innan för att operera sig?

  Och en fråga till: största skillnaden mellan att ha en flicka istället för pojke i magen? För de säger ju att det ska vara lite olika, typ form och så?

 2. Il

  Alltså – tycker du man ska vänta tills efter barn eller innan för att operera sig?

  Och en fråga till: största skillnaden mellan att ha en flicka istället för pojke i magen? För de säger ju att det ska vara lite olika, typ form och så?

 3. Il

  Härligt! Kan du inte skriva om din operation av brösten – hur det påverkas av graviditet, om du är nöjd, hur kändes det osv? Kommer du behöva “fixa dom” efter andra graviditeten? Va där största skillnaden sen graviditet ? Du skrev en gång i en kommentar att de påveras av graviditeten trots att de inte är äkta – är det så? På vilket sätt? Är det enda operationen? Har naveln redan tittat ut (som det blir av graviditet) eller är den alltid så? Tiden går väldigt snabbt i alla fall!

 4. Il

  Härligt! Kan du inte skriva om din operation av brösten – hur det påverkas av graviditet, om du är nöjd, hur kändes det osv? Kommer du behöva “fixa dom” efter andra graviditeten? Va där största skillnaden sen graviditet ? Du skrev en gång i en kommentar att de påveras av graviditeten trots att de inte är äkta – är det så? På vilket sätt? Är det enda operationen? Har naveln redan tittat ut (som det blir av graviditet) eller är den alltid så? Tiden går väldigt snabbt i alla fall!

 5. Elin - Livat på torpet

  Så fin du är <3

  Och jag minns dom där funderingarna när en liten Tore (min tvåa) låg i magen. Men så fort han låg på min mage så var allt så naturligt. Kärleken delades inte på tvä. Den växte sig dubbelt så stor <3

  Kram

  OSLOFRU SVAR: Åååå så fint skrivet <3

 6. Elin - Livat på torpet

  Så fin du är <3

  Och jag minns dom där funderingarna när en liten Tore (min tvåa) låg i magen. Men så fort han låg på min mage så var allt så naturligt. Kärleken delades inte på tvä. Den växte sig dubbelt så stor <3

  Kram

  OSLOFRU SVAR: Åååå så fint skrivet <3