Insurgent – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Insurgent

Godmorgon!

Filips förkylning gick upp och ner igår, men eftersom han inte hade någon feber och verkade pigg så fick han först följa med oss på ultraljud.

östra_sjukhuset_göteborgFilip vägrade sitta still och sprang runt och var gladare än någonsin över att få se på alla människor som gick förbi i cafeterian på sjukhuset. Till slut var min mamma klar och då kunde vi smyga in och se på lilla bebisen i magen. Allting såg jättebra ut, hjärtat slog, ryggraden var rak och fin, alla ben och alla armar var på plats med händer, fötter, fingrar och tår. Det var huvudsaken för oss att bebisen var frisk och kry, men sen ville vi självklart se om det var en pojke eller flicka. Självklarheten lutade åt ett håll hela tiden, men plötsligt så verkade det som att det som tidigare var så självklart, inte var det längre… Så vi kunde inte avgöra där och då vad det är för kön tyvärr, men vi väntar på att min mammas kompis ska kolla på video på bebisen och se om hon kan avgöra om det är en pojke eller flicka. Så vi får helt enkelt vänta och se!

Sen efter ultraljudet så insisterade mina föräldrar på att få ta med Filip hem och tvingade iväg oss på bion. Så det var bara att villigt åka iväg och starta med middag på restaurangen jämte bion.

scarface_cheese_burgerVi beställde var sin megaburgare och blev sen proppmätta lagom till bion, men var självklart tvungna att köpa lite godis i alla fall till filmen.

insurgentVi såg filmen Insurgent som är uppföljarden till Divergent som är min absoluta favoritfilm någonsin. Jag tycker att den var skitbra och satt hela filmen och hoppade till av spänning. Dock fick jag lite ont i rumpan av biostolarna, men jag ska inte klaga. Min man tyckte filmen var helt ok. Men det är ju så med filmer – smak och behag. Vi kunde däremot konstatera, båda två, att vi hellre sätter på en film hemma i soffan än att gå på bio i framtiden. 🙂

När vi kom ut sen till bilen så ser vi en stark, knallgul lapp lysa upp våran frontruta. Vi hade betalat 100kr på Qparks parkering, men tydligen ställt oss på en parkeringsplats som inte längre var en parkeringsplats!? Väldigt skumt och jag ska definitivt försöka överklaga, för 600kr i bot har jag inte lust med, speciellt inte när jag inte riktigt fattar vad det är dom menar att vi har gjort för fel. Men vi tog massa bilder och så ska jag maila dom idag så får vi se.. Annars blev det en vääääldigt dyr bio! 😉

Idag är det fredag och allt har faktiskt stängt här i Sverige också. Så vi tänkte väl att vi skulle gå en sväng i Nolhagaparken och se på djuren med Filip. Sen får vi se vad vi hittar på resten av dagen. Pojkarna sover fortfarande, men jag och mamma är uppe, så nu tänkte jag att jag skulle umgås lite med henne. Min underbara mamma <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Julia Andersson

  Haha “allting har stängt här i sverige” kan du ju inte skriva ! Alla affärer har öppet i Borås m.m så är inte helt igenbommat;P kanske bara i alingsås!

  OSLOFRU SVAR: Okej, allt hade kanske inte stängt, men det är ju en röd dag och en hel del butiker var ju stängda. Men förlåt förlåt om jag sa fel 🙂

 2. ISA

  åh blir ju så nyfiken på könet, kan tänka mig att ni vill veta!! Men som du säger, det viktigaste är ju att bebben är frisk. Kram

 3. Ditte

  VIlken mysig dag och kväll det blev!
  Fint med lite egentid, det behövs verkligen.
  Här i Stockholm är många butiker, muséer, caféer och restauranger öppna så det känns ungefär som en vanlig dag..Dock tror jag en del butiker har begränsade öppettider och inte behöver man handla just idag heller.
  Sol och vackert, så det är bara att njuta av Stockholm även idag.
  Så skönt att ultraljudet gick bra och tids nog får ni veta…Men ni vet att allt ser bra ut och det är ju huvudsaken.
  Glad Påsk!

 4. Mamma

  Vad jobbigt att det inte gick att se när ni ändå var så nyfikna. Med mitt första barn, en pojke så fick vi veta könet i vecka 12, där var det inget snack om saken. Med andra, en flicka, så gissade läkaren på flicka redan i vecka 11 och har sedan fått det bekräftat i vecka 14 och 19 🙂 Där var det inte heller nått tvivel. Nu när du är såpass långt gången så skiljer det ganska mycket på könen (de är inte så lika som de är i början) och är det saker som sticker ut så är det nog ganska säkert en pojke 🙂 ..Men det återstår att se..

 5. Aaa

  Tips från en kriminell: om ni har norskregistrerad bil kan ni bara strunta i p-böterna. De (svenska polisen) kommer inte att vidta några åtgärder. Det gäller INTE allvarligare förseelser, bara p-böter. Glad påsk i alla fall!