Tankar om gudföräldrar – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Tankar om gudföräldrar

Godmorgon!

canon_eos_6d

Herregud, det är redan söndag och det var väldans vad denna helgen flög förbi. Men än är den inte över och idag ska vi åka in till Oslo och fika med min bror och hans tjej. Det var väldigt länge sen vi träffades nu så det ska verkligen bli kul. Speciellt att dom får träffa Filip som faktiskt är deras gudson. 🙂

Det här med gudföräldrar tycker jag själv är väldigt viktigt att ha till sina barn. Nu för tiden kanske det inte är en så allvarlig uppgift, utan mer symboliskt. Men jag tycker ändå att ens barn ska ha en eller två vuxna förebilder till, förutom sina föräldrar, som dom känner att dom kan vända sig till och känna trygghet hos. Jag själv har världens bästa gudföräldrar och jag är så tacksam och glad över det. Vi har haft så himla kul tillsammans under hela min uppväxt och jag har faktiskt alltid sett dom som två vuxna som jag trivs oerhört bra hos och som jag älskar väldigt högt på jorden. Så eftersom mina gudföräldrar har varit så toppen så vill vi ju att våra barn ska ha det lika fint med sina.

gudföräldrar

Yes! Jag hittade en bild från förra sommaren på mina gudföräldrar till vänster och mina föräldrar till höger <3

Filip har fått min bror och hans tjej. Bebisen i magen är bestämd, men vi har inte frågat personen/personerna än, så vi håller lite på det än så länge, men självklart kommer ni få veta vem/vilka vi valt så småningom! 😉

Nu ska jag mysa med mina pojkar och äta lite frukost. Kramar S

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Johanna

  När Alma föddes så valde vi faktiskt två par som faddrar/gudföräldrar till henne. Vi ville gärna ha från vår egen sida av släkten båda två, och eftersom vi inte vet om Alma kommer få något syskon i framtiden så valde vi helt enkelt både min bror och hans sambo och min fästmans bror och hans sambo. Och vad gör väl det om man har fyra faddrar? det blir ju bara mer kärlek åt vår lilla älskling 😀

  OSLOFRU SVAR:
  Ja men så kan man ju också göra såklart! ;D

 2. Johanna

  När Alma föddes så valde vi faktiskt två par som faddrar/gudföräldrar till henne. Vi ville gärna ha från vår egen sida av släkten båda två, och eftersom vi inte vet om Alma kommer få något syskon i framtiden så valde vi helt enkelt både min bror och hans sambo och min fästmans bror och hans sambo. Och vad gör väl det om man har fyra faddrar? det blir ju bara mer kärlek åt vår lilla älskling 😀

  OSLOFRU SVAR:
  Ja men så kan man ju också göra såklart! ;D

 3. Amanda

  Jag måste bara fråga så jag inte missförstod men är din brors flickvän gudmor åt Filip? Vi säger om dom skulle göra slut, hur tror du det påverkar allt? Jag är själv lite skeptisk att ta “utomstående” människor så privat in på livet så som gudmor/far. När jag får barn så kommer min ena syster bli gudmor men jag skulle inte välja hennes partner som gudfar, men vet ju aldrig med framtiden men ens syster finns ju där genom hela livet. 🙂

  OSLOFRU SVAR:
  Jag förstår precis hur du tänker och självklart så diskuterade vi alla möjliga senarion när vi bestämde gudföräldrar till Filip. Men att min bror skulle bli gudfar var en självklarhet och för oss var det också en självklarhet att hans flickvän skulle få bli gudmor då dom är ett par. Det spelar ingen roll om dom är gifta eller inte då dom är ett stadigt par oavsett. Dom har varit tillsammans i många år och bor ihop och det hade känts fel att inte inkludera hans tjej/sambo när dom två är som en. 🙂

 4. Amanda

  Jag måste bara fråga så jag inte missförstod men är din brors flickvän gudmor åt Filip? Vi säger om dom skulle göra slut, hur tror du det påverkar allt? Jag är själv lite skeptisk att ta “utomstående” människor så privat in på livet så som gudmor/far. När jag får barn så kommer min ena syster bli gudmor men jag skulle inte välja hennes partner som gudfar, men vet ju aldrig med framtiden men ens syster finns ju där genom hela livet. 🙂

  OSLOFRU SVAR:
  Jag förstår precis hur du tänker och självklart så diskuterade vi alla möjliga senarion när vi bestämde gudföräldrar till Filip. Men att min bror skulle bli gudfar var en självklarhet och för oss var det också en självklarhet att hans flickvän skulle få bli gudmor då dom är ett par. Det spelar ingen roll om dom är gifta eller inte då dom är ett stadigt par oavsett. Dom har varit tillsammans i många år och bor ihop och det hade känts fel att inte inkludera hans tjej/sambo när dom två är som en. 🙂