En höstig rätt – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

En höstig rätt

Idag fick vi för oss att laga något lite annorlunda till middag. Eftersom det börjat bli kallare ute och regnet bara öste ner idag så blev vi lite sugna på att laga något höstigt till middag. Så idag fick det bli potatis i ugnen, blandat med morot, getost, rosmarin, vitlök och kantareller och till det så grillade vi kotlett och serverade med rödbetor. Utsökt gott! Mysigt var det dessutom att regnet upphörde och solen tittade fram precis när vi skulle börja äta. 🙂

höstmiddagÄr det en sak vi har svårt med i vår familj så är det att komma på nya, påhittiga rätter att äta till middag, men i det sista så har vi faktiskt varierat oss rätt så bra och det har blivit mycket roligare att laga nu när Filip äter allt som vi äter. Det är så kul att se hur han smakar på allt och lär sig gilla det ena och det andra. Hans absoluta favoritingrediens är ost och det är ett av få ord han kan säga och springer ofta till kylskåpet, öppnar, pekar uppåt och säger “ost!”. Hihi, så sött!

Idag hade det för övrigt gått så bra på dagis att han inte hade någon lust att gå därifrån när vi kom dit för att hämta honom. Han ville visa oss bilen som han lekt med och sprang fram och tillbaka i rummet och var fullständigt överlycklig! Så vi satt där en stund och pratade med en av pedagogerna där som berättade lite om hur det går för vår älskade son och det var precis som vi förväntade oss och hoppades på – han stortrivs! 🙂

Just nu är M uppe och nattar honom och jag sitter på soffan, bloggar och kopplar av. Vi tänkte att vi skulle försöka hitta någon ny serie att se på på Netflix, men för tillfället så känns det som att vi sett allt som är värt att se, så om ni har något tips så får ni gärna säga till. Hoppas ni får en fin kväll så hörs vi imorgon bitti igen, kramar.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Nadde

  Den höstiga rätten ser så himla god ut. Jag har bokstavligt talat tänkt/dagdrömt om den sen jag läste inlägget igår. Skulle verkligen uppskatta det om du skulle kunna dela med dig av receptet.

  Jag väntar också barn och min Bf är om 10 dagar, så det har varit extra kul att följa just din blogg 😉

  House of cards och Orange is the new black är två serier som jag följer på Netflix.

  OSLOFRU SVAR:
  Så kul att höra, dock är det inte något speciellt recept, utan vi tog dom ingredienserna som jag skrev där och la i ugnen i ca 40 minuter på 220 grader och så var det klart. Serverat med kotlett och rödbetor 🙂
  Så spännande att du också har BF nu snart, lycka till med allt! Kramar 🙂