Jag är redo! – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Jag är redo!

Godmorgon!

Igår kväll kom Jakob och Johanna hit, mest som ett stöd och för att det underlättar om förlossningen skulle sätt igång så att dom är här för Filip, men också såklart för att hänga med oss.

Under nästan hela kvällen så hade jag värkar till och från, dock väldigt oregelbundna och inte så farligt smärtsamma, så jag gick och la mig och försökte få mig lite sömn. Under natten har jag vaknat 4 gånger av en värk och sen har det inte kommit mer. Men värken har varit så intensiv att den har väckt mig varje gång och sen har jag legat och inte kunnat somna om. Så med andra ord så har denna natten varit väldigt lång och tuff för mig. När jag vaknade nu vid halv 6 av sista värken så orkade jag inte försöka somna om igen utan gick upp och satte på kaffe. Jag försöker att inte tänka på det, men det är inte så lätt eftersom det är en sån extremt stor sak som händer i livet.. Så jag tänkte att jag skulle ringa till födeavdelningen och höra med dom vad dom tycker att jag ska göra. Nu har jag ändå gått med värkar lite hipp som happ sen onsdag och nu känner jag mig bara så sinnessjukt less på det.

Allting är klart, vi har pass för Filip hela helgen, födeväskan är packad och klar, mina ben är rakade, jag känner mig fin och i bra form, mina naglar är rosa och jag har till och med termin/BF idag!! Så bebis i magen, vad väntar du på?

svullna_fingrar_gravid

Hihi lite lustigt för övrigt att se hur dom olika graviditeteterna påverkade mig. Jag har gått upp exakt 20 kg denna gången och 18,5 förra gången. Men denna gången så ser man ingen hint av att jag skulle vara gravid i mitt ansikte eller kropp förutom på magen, medan jag var svullen som en flodhäst förra gången. Jag fick till och med ta av mig mina vigselringar flera veckor före födsel under min första graviditet för att jag svullnade upp så.

I alla fall, liten update – jag ringde precis födeavdelningen och dom ville att jag skulle komma in på en kontroll. Så nu ska jag väcka min fina man, äta en frukost och sen skulle vi komma och se så att allt är som det ska. Hon sa att det viktigaste för mig är vila så dom kommer ge mig smärtstillande så att jag i alla fall kan sova under nätterna utan att vakna av värkarna som kommer då och då, så det känns bra.

Hoppas ni fin lördag, hej så länge! 😉

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.