Formen 5 dagar efter förlossningen – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Formen 5 dagar efter förlossningen

Hej på er!

En sak som oroade mig rätt så mycket när jag gick och var gravid denna gången var hur min kropp skulle reagera och hur svårt det skulle vara att komma tillbaka till min normala form efter förlossningen. Att vara gravid en gång är en sak, men att bli gravid igen och utsätta kroppen för ytterligare 9 månaders bärande trodde jag verkligen skulle ta kol på mig. Jag gick totalt upp 22kg, gick över 1 vecka och födde en bebis på 4,5kg. Jag var därför inställd på att det skulle ta evigheter för mig att komma tillbaka till det vanliga igen. Men här är jag 5 dagar efter förlossning och är stolt över hur jag faktiskt ser ut!

formen_efter_forlossningVisst har jag lite bristningar på magen och naveln ser inte helt ut som den brukar. Brösten är ca 3 storlekar större och hela jag är lite plufsig. Men allt som allt så kunde jag inte varit mer nöjd, stolt och glad över hur min kropp har återhämtat sig. Nu längtar jag som tusan tills jag kan börja träna igen så att jag får komma tillbaka till min vanliga vikt och kan känna mig stark igen.

kroppen_efter_forlossningSen när det kommer till huden så har min akne försvunnit helt och hållet på något magiskt vis. Jag är så lycklig över det att jag nästan gråter en skvätt när jag tänker tillbaka på hur illa det var och hur bra det känns nu. Visst har jag lite ärr kvar, men det går ju alltid att få bort med lite ansiktsbehandlingar som jag tänkte börja gå på nu snart. Sen något mer som är otroligt är hur mitt hår har växt och vilka starka och fina naglar jag fått. Så graviditeten har verkligen inte förstört mitt utseende och påverkat mig på något dåligt sett som jag var rädd för, utan snarare tvärt om, 5 dagar efter förlossning känner jag mig bättre än någonsin och jag kunde inte varit lyckligare! 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Nathalie

    Du ser superfin ut och vilket återhämtning!
    Nu väntar jag ju visserligen mitt första barn men tanken har börjat slå mig, hur kommer min kropp att återhämta sig? Det återstår att se men jag hoppas verkligen magen drar ihop sig snabbt och att man mer känner sig plufsig (vilket känns helt okej) än att magen vägrar dra ihop sig och allt var det nu kan vara.

  2. Nathalie

    Du ser superfin ut och vilket återhämtning!
    Nu väntar jag ju visserligen mitt första barn men tanken har börjat slå mig, hur kommer min kropp att återhämta sig? Det återstår att se men jag hoppas verkligen magen drar ihop sig snabbt och att man mer känner sig plufsig (vilket känns helt okej) än att magen vägrar dra ihop sig och allt var det nu kan vara.