Mitt liv som hemmafru – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Annons

Mitt liv som hemmafru

Hej alla fina läsare!

Jag får ofta höra att folk tycker det är konstigt att jag inte har ett jobb utan “bara går hemma”. Nu ska jag tala om för er att det sista jag gör är att “bara gå hemma” och det är minst sagt ett “jobb” att vara hemmafru kan jag tala om för er! 😉

housewife

Det här är bara lite av vad jag gör om dagen:

* Jag gör i ordning mig själv och mina två pojkar för dagen (allt vad det har att säga är en lista som kan göras lång, men byta blöja, klä på, få i frukost och borsta tänderna är några av det ting som görs)

* Jag förbereder matsäck, ombytteskläder och sånt innan jag sen lämnar min äldsta son på förskola

* Jag plockar efter lek-kaoset så att det inte ligger en explosion av leksaker i hela huset.

plocka_leksaker

* Jag dammar, putsar, plockar och städar

* Jag gör rent på köket, plockar ur och i diskmaskinen och gör rent

* Jag dammsuger när det behövs

dammsugare

* Jag svabbar golvet då det ofta kommer klet efter mat, spilld dricka, babykräk eller liknande

* Jag vädrar alla sängkläder och sen bäddar jag alla sängar

* Jag plockar smutstvätt, tvättar, hänger tvätten och viker den

viker_tvatt

* Jag bloggar och svarar på mail

* Jag pratar med mamma och vänner i telefon 😉

* Jag promenerar och tar ut minstingen för frisk luft

* Jag handlar det som behövs till frukost, lunch och middag

* Jag förbereder för middagen tills mina pojkar kommer hem från jobb och förskola

* Jag lagar mat

matlagning* Jag dukar bordet ser till så att allt är fint

* Jag ammar, gosar och myser med min bebis

hemmafru

* Jag hämtar på förskolan

* Jag städar efter middagen

* Jag badar barnen och duschar själv

* Jag lägger min äldsta för natten

* Jag gör iordning kvällssnacks och pustar ut på soffan med min man och bebis

* Sen avslutas det hela med att jag ammar hela natten lång och knappt sover mer än 1,5h i sträck 😉

pussTro det eller ej, men dagarna ser faktiskt mer eller mindre ut så här och Ja jag tvättar, städar, plockar och dammsuger nästan varje dag. Det blir liksom så när man har barn och det är lättare att göra lite varje dag än att det ser ut som ett kaos och får städa en hel dag lång i slutet av veckan. Och det roliga är att de punkter jag tagit upp är bara vardagliga sysslor, utöver det gör jag ju olika saker varje dag i tillägg. Som idag till exempel så har jag börjat med att måla ett lager till på garaget. Så med andra ord så har jag alltid tillräckligt att göra på dagarna.

Men oavsett om det är mycket att göra varje dag så klagar jag inte en sekund. Jag älskar mitt liv och det är precis så här jag önskar att ha det, för för mig är detta liksom drömmen! 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Camilla

  Tänk vad härligt att kunna va hemmafru. Allt det där har jag fått göra med 4 barn, men är just nu mammaledig med vårat femte barn. Undrar hur jag ska hinna med allt sen när jag måste börja jobba igen :/ och 3 av barns har olika träningar. Men jag gillar mitt liv endå och njuter av att va hemma för tillfället med alla dessa måsten 🙂

 2. Camilla

  Tänk vad härligt att kunna va hemmafru. Allt det där har jag fått göra med 4 barn, men är just nu mammaledig med vårat femte barn. Undrar hur jag ska hinna med allt sen när jag måste börja jobba igen :/ och 3 av barns har olika träningar. Men jag gillar mitt liv endå och njuter av att va hemma för tillfället med alla dessa måsten 🙂

 3. Sofia

  Det mest naturliga om man har möjlighet ekonomiskt att vara hemma och inte vill jobba, borde åtminstone vara att vilja spendera dagarna med sina barn och inte lämna dem till förskolan för att gå hemma ensam, städa och ha det så lätt som möjligt. Hemmaförälder hyser jag stor respekt för. Kan tänka mig att det är vad många reagerar på. Men inte tror jag att någon reagerar på att du inte jobbar med en nyfödd hemma.

 4. Sofia

  Det mest naturliga om man har möjlighet ekonomiskt att vara hemma och inte vill jobba, borde åtminstone vara att vilja spendera dagarna med sina barn och inte lämna dem till förskolan för att gå hemma ensam, städa och ha det så lätt som möjligt. Hemmaförälder hyser jag stor respekt för. Kan tänka mig att det är vad många reagerar på. Men inte tror jag att någon reagerar på att du inte jobbar med en nyfödd hemma.

 5. il

  Hon har ju varit hemmafru länge iz och skrivit att hon förmodligen kommer att fortsätta vara det även när barnen går på dagis/skola vilket för mig handlar om lathet och att inte vilja bidra. Att då låtsas att blogg + normal städning är ett jobb blir ju absolut absurt och ett slag i ansiktet på alla föräldrar som lyckas sköta ett hem, barn OCH jobba vilket ju är det naturliga.

 6. il

  Hon har ju varit hemmafru länge iz och skrivit att hon förmodligen kommer att fortsätta vara det även när barnen går på dagis/skola vilket för mig handlar om lathet och att inte vilja bidra. Att då låtsas att blogg + normal städning är ett jobb blir ju absolut absurt och ett slag i ansiktet på alla föräldrar som lyckas sköta ett hem, barn OCH jobba vilket ju är det naturliga.

 7. iz

  Men alla verkar missa att du just nu är hemma med en bebis! När ni andra hade en bebis på 1 månad var väl ni också hemma?? Hon är mammaledig nu. Sen om hon inte söker jobb sen när båda barnen är på dagis då är det en annan femma. Men hallå alla gör väl som de vill? Om de nu har en bra ekonomi som gör att hon kan gå hemma så är det väl upp till dom?

 8. iz

  Men alla verkar missa att du just nu är hemma med en bebis! När ni andra hade en bebis på 1 månad var väl ni också hemma?? Hon är mammaledig nu. Sen om hon inte söker jobb sen när båda barnen är på dagis då är det en annan femma. Men hallå alla gör väl som de vill? Om de nu har en bra ekonomi som gör att hon kan gå hemma så är det väl upp till dom?

 9. Ida

  Ehehehhhheheheheheh LOL!
  Sånt gör jag ALLA dagar för att det är min VARDAG som jag själv försatt mig i. + att jag JOBBAR.
  Men du har ett TUNGT jobb du.
  Skulle nog inte byta i fösta taget med dig.

 10. Ida

  Ehehehhhheheheheheh LOL!
  Sånt gör jag ALLA dagar för att det är min VARDAG som jag själv försatt mig i. + att jag JOBBAR.
  Men du har ett TUNGT jobb du.
  Skulle nog inte byta i fösta taget med dig.

 11. Ebba

  Hehe känner stort igen mig nu när jag är mammaledigt. Ungefär så ser min vardag ut också. Man har att göra när de är små.
  Jag jobbar dock 1 dag i veckan och det är så himla skönt att komma iväg på fredagar och vara i sin “jobbroll” fast jag gillar ju också att vara hemma och mysa med min lille men saknar jobbet ibland. Man gör ju egna val vad man känner är bäst. Sen så är man ju hemma minst ett år om man har en nyfödd så det är ju inte så konstigt att du är hemma Susanna! :). Själv ska jag inte börja jobba heltid förrän nästa år i september och då är min lilla tös 1 ½ år gammal. Så jag ska också vara hemma fru ett bra tag till :P.
  Ha en fin fin dag

 12. Ebba

  Hehe känner stort igen mig nu när jag är mammaledigt. Ungefär så ser min vardag ut också. Man har att göra när de är små.
  Jag jobbar dock 1 dag i veckan och det är så himla skönt att komma iväg på fredagar och vara i sin “jobbroll” fast jag gillar ju också att vara hemma och mysa med min lille men saknar jobbet ibland. Man gör ju egna val vad man känner är bäst. Sen så är man ju hemma minst ett år om man har en nyfödd så det är ju inte så konstigt att du är hemma Susanna! :). Själv ska jag inte börja jobba heltid förrän nästa år i september och då är min lilla tös 1 ½ år gammal. Så jag ska också vara hemma fru ett bra tag till :P.
  Ha en fin fin dag

 13. il

  Det är ju fortfarande jättekonstigt att låtsas att det är ett jobb? Alla människor sköter sitt hem fast de också jobbar så det är ju inte direkt att det är något ovanligt. Väldigt bortskämt att vägra jobba om man inte hittar drömjobbet istället för att se det som att man hjälper till med ekonomin och betalar skatt och bidrar till samhället. Plugga till något du vill bli och se till att få ett jobb som känns bra men att gå hemma när barnen går på dagis/skola är ju inte försvarbart överhuvudtaget utan låter som lathet.

  Vi har massa kvalitetstid hemma fast vi båda jobbar heltid, vet inte hur länge du städar eller vad du sysslar med egentligen, vi hinner umgås trots att vi städar efter att vi jobbat.

 14. il

  Det är ju fortfarande jättekonstigt att låtsas att det är ett jobb? Alla människor sköter sitt hem fast de också jobbar så det är ju inte direkt att det är något ovanligt. Väldigt bortskämt att vägra jobba om man inte hittar drömjobbet istället för att se det som att man hjälper till med ekonomin och betalar skatt och bidrar till samhället. Plugga till något du vill bli och se till att få ett jobb som känns bra men att gå hemma när barnen går på dagis/skola är ju inte försvarbart överhuvudtaget utan låter som lathet.

  Vi har massa kvalitetstid hemma fast vi båda jobbar heltid, vet inte hur länge du städar eller vad du sysslar med egentligen, vi hinner umgås trots att vi städar efter att vi jobbat.

 15. susannajungblom
  oslofru

  Lite svar på era kommentarer här..:

  Folk har olika meningar och åsikter och det är okej. Jag vill bara att dom som säger att jag “bara går hemma” ska förstå att jag inte bara sitter på rumpan och väntar på att tiden ska gå. Utan jag gör en massa, samtidigt som jag får massor med tid med min lilla bebis. Det hade liksom inte gått att jobba nu när jag har en bebis på mindre än en månad gammal.
  Om jag ska börja jobba när Oskar blivit äldre återstår att se, beroende på om jag hittar ett jobb som jag verkligen skulle brinna för att gå till. 🙂
  Men om jag inte hittar drömjobbet så föredrar jag att “jobba hemma” på dagarna så att huset är shinings till min man och pojkar kommer hem så att vi kan få massor med ledig kvalitetstid tillsammans.

  Cecilia – Jag bor åt Jessheimhållet 🙂

  Kramar till er alla <3

 16. susannajungblom
  oslofru

  Lite svar på era kommentarer här..:

  Folk har olika meningar och åsikter och det är okej. Jag vill bara att dom som säger att jag “bara går hemma” ska förstå att jag inte bara sitter på rumpan och väntar på att tiden ska gå. Utan jag gör en massa, samtidigt som jag får massor med tid med min lilla bebis. Det hade liksom inte gått att jobba nu när jag har en bebis på mindre än en månad gammal.
  Om jag ska börja jobba när Oskar blivit äldre återstår att se, beroende på om jag hittar ett jobb som jag verkligen skulle brinna för att gå till. 🙂
  Men om jag inte hittar drömjobbet så föredrar jag att “jobba hemma” på dagarna så att huset är shinings till min man och pojkar kommer hem så att vi kan få massor med ledig kvalitetstid tillsammans.

  Cecilia – Jag bor åt Jessheimhållet 🙂

  Kramar till er alla <3

 17. Escaping Reality-ett nytt liv

  Jag får samma fråga hela tiden, har ju varit hemmafru sedan vi flyttade till Shanghai för fyra år sedan. Nu säger jag att jag är “mammaledig” men innan dess var det otroligt irriterande med alla som frågade “men vad gööööör du hela dagarna när du inte jobbar?” Jag har till och med fått den frågan från pensionärer, vad gör de hela dagara?! Mitt standard svar är att jag gör precis vad jag vill.

 18. Escaping Reality-ett nytt liv

  Jag får samma fråga hela tiden, har ju varit hemmafru sedan vi flyttade till Shanghai för fyra år sedan. Nu säger jag att jag är “mammaledig” men innan dess var det otroligt irriterande med alla som frågade “men vad gööööör du hela dagarna när du inte jobbar?” Jag har till och med fått den frågan från pensionärer, vad gör de hela dagara?! Mitt standard svar är att jag gör precis vad jag vill.

 19. fanny s

  Hej Susanna! Minns att du för ett tag sedan skrev ett annat inlägg om hur folk ifrågasatte att du var hemmafru. Jag höll på att sätta i halsen av förvåning, Filip var ju bara ca 1.5 år vid den tidpunkten och folk tyckte det var jättekonstigt att du var hemma! Det är väl inte konstigt att en av föräldrarna är hemma när barnet är så litet!!! Och får väl säga samma sak, det är väl inte konstigt att du är hemma när du har en nyfödd bebis ^^ Du jobbade ju i flera år innan du blev mamma, det är väl inte ett dugg märkvärdigt att vilja vara hemma när man har småbarn??? Eller är det bara i min bekantskapskrets som det är vanligt att nån av föräldrarna är hemmaförälder när barnen är under 3 år? Alla gör ju självklart som de vill, jag säger inte att något är mer rätt, blir bara så förvånad över att folk blir genuint upprörda! Jag och min man orkar inte ha ekorrhjulslivet när barnen är i förskoleåldern. Vi tycker att det är värt att leva på mindre pengar för att slippa stressa. Hade jag älskat mitt jobb så hade det nog varit en annan sak, men jag älskar inte mitt jobb så mycket att jag saknar det när jag är hemmafru eller jobbar deltid. Jag blir en sämre människa när jag är stressad och vill inte minnas den här tiden som den jobbigaste för att vi stressade runt. Vi prioriterar tid och lugn framför pengar.

 20. fanny s

  Hej Susanna! Minns att du för ett tag sedan skrev ett annat inlägg om hur folk ifrågasatte att du var hemmafru. Jag höll på att sätta i halsen av förvåning, Filip var ju bara ca 1.5 år vid den tidpunkten och folk tyckte det var jättekonstigt att du var hemma! Det är väl inte konstigt att en av föräldrarna är hemma när barnet är så litet!!! Och får väl säga samma sak, det är väl inte konstigt att du är hemma när du har en nyfödd bebis ^^ Du jobbade ju i flera år innan du blev mamma, det är väl inte ett dugg märkvärdigt att vilja vara hemma när man har småbarn??? Eller är det bara i min bekantskapskrets som det är vanligt att nån av föräldrarna är hemmaförälder när barnen är under 3 år? Alla gör ju självklart som de vill, jag säger inte att något är mer rätt, blir bara så förvånad över att folk blir genuint upprörda! Jag och min man orkar inte ha ekorrhjulslivet när barnen är i förskoleåldern. Vi tycker att det är värt att leva på mindre pengar för att slippa stressa. Hade jag älskat mitt jobb så hade det nog varit en annan sak, men jag älskar inte mitt jobb så mycket att jag saknar det när jag är hemmafru eller jobbar deltid. Jag blir en sämre människa när jag är stressad och vill inte minnas den här tiden som den jobbigaste för att vi stressade runt. Vi prioriterar tid och lugn framför pengar.

 21. Therese

  Grattis till nya familjemedlem, så söt 🙂 Jag lever också som hemmafru just nu, har två söner som det endast skiljer 14 månader mellan. Den yngsta föddes helt plötsligt i V30 så blev några veckor på sjukhus och sen hem till verkligheten. Känner igen mig i hur dina dagar ser ut. Man är slut men allt går även om det vissa dagar känns tufft. Jag har inte fått sova en hel natt på snart 6 månader utan ammat varannan timme, nu är det lite glesare. Skönt! Ska du börja jobba sen när pojkarna blivit äldre eller hur ser planerna ut? Trevlig kväll! 🙂

 22. Therese

  Grattis till nya familjemedlem, så söt 🙂 Jag lever också som hemmafru just nu, har två söner som det endast skiljer 14 månader mellan. Den yngsta föddes helt plötsligt i V30 så blev några veckor på sjukhus och sen hem till verkligheten. Känner igen mig i hur dina dagar ser ut. Man är slut men allt går även om det vissa dagar känns tufft. Jag har inte fått sova en hel natt på snart 6 månader utan ammat varannan timme, nu är det lite glesare. Skönt! Ska du börja jobba sen när pojkarna blivit äldre eller hur ser planerna ut? Trevlig kväll! 🙂

 23. Hannah

  Får börja med att gratulera till det nya tillskottet i familjen! En tanke som kom upp, i och med det här att vara hemmafru – hur tänker du med det här med pension? 🙂

 24. Hannah

  Får börja med att gratulera till det nya tillskottet i familjen! En tanke som kom upp, i och med det här att vara hemmafru – hur tänker du med det här med pension? 🙂

 25. Em*

  Jag ser inget fel i att ni valt att göra som ni gör, jag stressar istället halvt ihjäl mig för att hinna med allt som ska göras och bara att laga mat varje dag är super stressigt då jag och J jobbar om varandra varannan vecka.
  Dock så jobbar jag gärna för att komma hemmifrån lite, för att få lite distans eller hur jag ska beskriva det bäst. Men jag hade nog inte klagat om jag hade haft möjligheten att vara hemmafru heller, man har alltid något som behövs göras på hemmaplan, och jag hade nog egentligen bara mått bättre av det.

  Jag tycker med andra ord att du gör ett grymt jobb, jag hade det jätte kämpigt när jag var hemma med två små. Kram på dig!

 26. Em*

  Jag ser inget fel i att ni valt att göra som ni gör, jag stressar istället halvt ihjäl mig för att hinna med allt som ska göras och bara att laga mat varje dag är super stressigt då jag och J jobbar om varandra varannan vecka.
  Dock så jobbar jag gärna för att komma hemmifrån lite, för att få lite distans eller hur jag ska beskriva det bäst. Men jag hade nog inte klagat om jag hade haft möjligheten att vara hemmafru heller, man har alltid något som behövs göras på hemmaplan, och jag hade nog egentligen bara mått bättre av det.

  Jag tycker med andra ord att du gör ett grymt jobb, jag hade det jätte kämpigt när jag var hemma med två små. Kram på dig!

 27. Ditte

  När jag eller min man var barnledig så såg våra dagar också ut så här. Men vi hade tvillingar så det blev liksom dubbelt av allt och det samtidigt. Under tiden maken var barnledig pluggade han också och mest på kvällar och nätter. Inga problem!
  Men när barnen var drygt ett år jobbade jag 80% och min både pluggade och jobbade full tid och barnen började då hos en dagmamma för att börja i förskolan då de var två år.
  Jag är så glad för döttrarna som idag är vuxna och med egna barn barn och de har alla berett mig så mycket glädje. Vi har tillsammans som familj rest jättemycket runtom i världen, åkt skidor i Alperna och i Sverige och Norge varje vinter och haft så mycket roligt tillsammans. Härliga minnen!
  Men det du gör hemma idag har också skötts av oss både när vi varit barnlediga och sedan när vi jobbat. Det handlar mycket om att planera och organisera .
  Och det viktigaste det är att man själv kan påverka och göra det som passar en bäst.
  Men för oss har det fungerat perfekt att både jobba och vara föräldrar att vara aktiva och att resa. Men vi är alla olika. (Tror också det kan bero på typ av jobb, utbildning och annat hur man gör sina val. )

 28. Ditte

  När jag eller min man var barnledig så såg våra dagar också ut så här. Men vi hade tvillingar så det blev liksom dubbelt av allt och det samtidigt. Under tiden maken var barnledig pluggade han också och mest på kvällar och nätter. Inga problem!
  Men när barnen var drygt ett år jobbade jag 80% och min både pluggade och jobbade full tid och barnen började då hos en dagmamma för att börja i förskolan då de var två år.
  Jag är så glad för döttrarna som idag är vuxna och med egna barn barn och de har alla berett mig så mycket glädje. Vi har tillsammans som familj rest jättemycket runtom i världen, åkt skidor i Alperna och i Sverige och Norge varje vinter och haft så mycket roligt tillsammans. Härliga minnen!
  Men det du gör hemma idag har också skötts av oss både när vi varit barnlediga och sedan när vi jobbat. Det handlar mycket om att planera och organisera .
  Och det viktigaste det är att man själv kan påverka och göra det som passar en bäst.
  Men för oss har det fungerat perfekt att både jobba och vara föräldrar att vara aktiva och att resa. Men vi är alla olika. (Tror också det kan bero på typ av jobb, utbildning och annat hur man gör sina val. )

 29. Jannice

  Det låter precis som det jag gör nästan varje dag utöver mitt heltidsjobb ;]
  Skönt att kunna vara hemma och göra allt det där utan att behöva stressa sönder på kvällarna 😀

 30. Jannice

  Det låter precis som det jag gör nästan varje dag utöver mitt heltidsjobb ;]
  Skönt att kunna vara hemma och göra allt det där utan att behöva stressa sönder på kvällarna 😀

 31. Il

  Fast detta gör ju alla mammor OCH pappor FAST de jobbar heltid också? Det är ju liksom inget jobba att sköta ett hem eftersom som sagt alla föräldrar gör detta vid sidan av sitt jobb, de gör alltså dubbelt så mycket medan du bara är hemma. När båda ungarna går på dagis då så du ändå inte umgås med dom på dagtid ska du bara släpa omkring hemma då också?

 32. Il

  Fast detta gör ju alla mammor OCH pappor FAST de jobbar heltid också? Det är ju liksom inget jobba att sköta ett hem eftersom som sagt alla föräldrar gör detta vid sidan av sitt jobb, de gör alltså dubbelt så mycket medan du bara är hemma. När båda ungarna går på dagis då så du ändå inte umgås med dom på dagtid ska du bara släpa omkring hemma då också?

 33. Lena

  Nygg blogg du har gillar ditt vardags rums bord 🙂 du gör samma sak som mig på dagara , en fråga saknar du inte få jobba lite träffa koleger nu vet jag att du är mamma ledig det är så mysigt få gå hemma gosa bebis 🙂 mina två är så stora så dom går i skolan och på dagis 🙂 kram på dig

 34. Lena

  Nygg blogg du har gillar ditt vardags rums bord 🙂 du gör samma sak som mig på dagara , en fråga saknar du inte få jobba lite träffa koleger nu vet jag att du är mamma ledig det är så mysigt få gå hemma gosa bebis 🙂 mina två är så stora så dom går i skolan och på dagis 🙂 kram på dig

 35. mimmi

  Heja heja.jag jobbade kväll tre kvällar i veckan som lokalvårdare, och hade barn hemma heltid i 9 år nonstop. Gjorde allt det du skrev. Plus möten och aktiviteter. Folk trodde det var enkelt och slappt.
  Jag fick på senare år utmattningsdepression och efter några år Fibromyalgi.
  Hur? Undrade folk. Jag jobbade ju inte helt.
  Jag är lycklig som kunde vara hemma med barnen. Så mys.de började inte fsk förrän vid 4 års ålder.
  Ha en bra dag.
  Själv har jag precis sjunkit ner i soffa och väntar på tvättmaskin. Kram

 36. mimmi

  Heja heja.jag jobbade kväll tre kvällar i veckan som lokalvårdare, och hade barn hemma heltid i 9 år nonstop. Gjorde allt det du skrev. Plus möten och aktiviteter. Folk trodde det var enkelt och slappt.
  Jag fick på senare år utmattningsdepression och efter några år Fibromyalgi.
  Hur? Undrade folk. Jag jobbade ju inte helt.
  Jag är lycklig som kunde vara hemma med barnen. Så mys.de började inte fsk förrän vid 4 års ålder.
  Ha en bra dag.
  Själv har jag precis sjunkit ner i soffa och väntar på tvättmaskin. Kram

Annons