Den ena motsäger den andra – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Annons

Den ena motsäger den andra

Åååh jag blir så trött och frustrerad på när folk säger olika till mig när det kommer till mina barn. Självklart så tror ju alla att dom har rätt och vill bara tipsa om det dom tror är bäst. MEN, när den ena läkaren motsäger den andra så blir jag faktiskt lite smått irriterad. Borde inte alla utbildade läkare mena samma sak?

bebis_gäspOskar gäspar också åt alla och börjar, som sin mamma, bli ruskigt trött på denna dumma förkylningen nu…

Som ni vet så har ju Oskar varit snorig sen förra måndagen och när vi då ringde till läkaren så sa dom att dom inte gör någonting åt det, utan att vi bara fick vänta tills det går över. Dock gav dom oss tipset om att suga ut snoret med nässug och spraya med saltvattenlösning.. Ingenting har blivit bättre och igår så ringde jag igen. Då fick jag prata med en annan läkare som sa att dom inte gör någonting så länge han inte har feber eller andra symptom än “bara tät i näsan”. Men hon gav mig också tipset om att suga ut snoret.

Efter en extremt jobbig natt så beslutade jag mig för att ringa läkaren igen och insistera på att få komma dit och visa upp Oskar. Visst jag kanske är löjlig, men jag är en orolig förälder som har en bebis på lite mindre än 3 veckor som knappt klarar av att andas längre för att han är så tät. 🙁 Så nu fick jag komma dit och väl där så får jag samma svar att dom inte gör någonting eftersom det är en vanlig förkylning, MEN jag fick ett annat tips. Tydligen så ska man INTE suga näsan på så små bebisar eftersom det irriterar slemhinnorna mer än vad det hjälper, vilket gör att slemhinnorna producerar mer och mer och mer snor. TACK FÖR INFORMATIONEN! En vecka för sent… Så nu har jag alltså gjort helt fel i över en vecka och irriterat min stackars bebis slemhinnor i onödan? Usch så hemsk jag känner mig. Varför fick jag fel information från början? Det här känns bara helt fruktansvärt.

Men jag får försöka se det positivt. Läkaren sa att det är en förkylning som förhoppningsvis går över inom denna veckan av sig självt. Dock är det ingenting jag kan göra mer än att sitta upprätt med honom på nätterna när han ska sova så att snoret sjunker ner och inte irriterar honom och hans nattsömn. Med andra ord blir det nog några fler sömnlösa nätter, men det gör ingenting så länge jag vet att jag gör rätt och att min älskade son blir frisk. <3

Sorry för ett lite lätt irriterande inlägg, men jag vara bara tvungen att få ut min frustration på något sätt. Nu ska jag försöka sova lite själv innan det blir full rulle när mina stora pojkar kommer hem! 😉

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Carolin

  Vincent är 7 veckor idag blev förkyld när han va 3 veckor är fortfarande förkyld :/. Testade bröstmjölk droppa i näsan i början men hjälpte inte nässugen ska man som sagt vara varsam me som den sistnämnda läkaren sa så den har använts i nödfall då han knappt kan andas , men här i Sverige gör de heller inget om de inte har feber och är allmänt påverkade . Har kört med saltlösning de har hjälp lite iaf oftast har han nyst på så sätt har snoret kommit ut. De e jobbiga nätter han har de tufft med andningen ibland men de har blivit bättre . Har du O i högläge bör han sover ? Vi har en kudde under babynestet så huvudet kommer upp . Hoppas han kryar på sig . Kram

 2. Carolin

  Vincent är 7 veckor idag blev förkyld när han va 3 veckor är fortfarande förkyld :/. Testade bröstmjölk droppa i näsan i början men hjälpte inte nässugen ska man som sagt vara varsam me som den sistnämnda läkaren sa så den har använts i nödfall då han knappt kan andas , men här i Sverige gör de heller inget om de inte har feber och är allmänt påverkade . Har kört med saltlösning de har hjälp lite iaf oftast har han nyst på så sätt har snoret kommit ut. De e jobbiga nätter han har de tufft med andningen ibland men de har blivit bättre . Har du O i högläge bör han sover ? Vi har en kudde under babynestet så huvudet kommer upp . Hoppas han kryar på sig . Kram

 3. Camilla

  Alltså är det mycket snor måste man ju suga ut det. Min yngsta son åkte på rs viruset när han va 5 veckor, vi blev inlagda och dom sög snor ofta på honom då.
  Men bröstmjölk är bra 🙂 har alla mina fått i näsan 😉 krya på lilleman.

 4. Camilla

  Alltså är det mycket snor måste man ju suga ut det. Min yngsta son åkte på rs viruset när han va 5 veckor, vi blev inlagda och dom sög snor ofta på honom då.
  Men bröstmjölk är bra 🙂 har alla mina fått i näsan 😉 krya på lilleman.

 5. maris

  Har också hört att man ska vara försiktig med näs-sugen (eller vad det heter?). Vet att vissa som har haft det extremt jobbigt har sugit ut lite strax innan barnet ska äta för att han/hon ska kunna andas samtidigt. Tycker också att du ska, som någon ovan nämnde, prova bröstmjölk. Fungerar det inte första gången så testa flera gånger. Kan ju ta ett tag innan det ger effekt 🙂

 6. maris

  Har också hört att man ska vara försiktig med näs-sugen (eller vad det heter?). Vet att vissa som har haft det extremt jobbigt har sugit ut lite strax innan barnet ska äta för att han/hon ska kunna andas samtidigt. Tycker också att du ska, som någon ovan nämnde, prova bröstmjölk. Fungerar det inte första gången så testa flera gånger. Kan ju ta ett tag innan det ger effekt 🙂

 7. frida

  Här i Sverige rekommenderar de även bröstmjölk som man kan droppa med pipett i näsan. Inte testat själv men värt ett försök om du inte vill fortsätta med saltlösning. Min son blev förkyld första gången när han var 8 månader men då körde vi nässpray för barn under 1 år. Risken är ju annars att de kan få öroninflammation pga snoransamling… Fråga mig inte hur det hänger ihop men så blev det för oss trots nässpray. Lycka till!

 8. frida

  Här i Sverige rekommenderar de även bröstmjölk som man kan droppa med pipett i näsan. Inte testat själv men värt ett försök om du inte vill fortsätta med saltlösning. Min son blev förkyld första gången när han var 8 månader men då körde vi nässpray för barn under 1 år. Risken är ju annars att de kan få öroninflammation pga snoransamling… Fråga mig inte hur det hänger ihop men så blev det för oss trots nässpray. Lycka till!

 9. Tanja

  Äsch, vad tråkigt med olika information. Men du ska inte anklaga dig själv, du har ju bara följt råden du fått just då.

  Kunde en luftfuktare i sovrummet lätta besvären?

 10. Tanja

  Äsch, vad tråkigt med olika information. Men du ska inte anklaga dig själv, du har ju bara följt råden du fått just då.

  Kunde en luftfuktare i sovrummet lätta besvären?

 11. Kristina

  Hej, har du testat bröstmjölk i näsan, droppa in några droppar direkt från bröstet, brukar hjälpa och om inte så skadar det inte heller. Lycka till

 12. Kristina

  Hej, har du testat bröstmjölk i näsan, droppa in några droppar direkt från bröstet, brukar hjälpa och om inte så skadar det inte heller. Lycka till

Annons