Pepparkakskladdkaka – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Annons

Pepparkakskladdkaka

Godmorgon!

Idag är det Lucia och det ska vi fira med att gå ner till Filips förskola och se på Luciatåg. Det ska bli supermysigt! Mina pojkar ligger fortfarande och sover, men jag är vaken sen länge tillbaka. Jag har sovit väldigt dåligt i natt och vaknade ca 4.30 och frös så mycket att jag inte kunde somna om. Så då gick jag ner, satte på en kanna kaffe och gosade ner mig under en varm filt och startade dagen.

Igår gjorde jag en sjukt god pepparkakskladdkaka och denna himmelskt goda kaka måste jag ju bara dela med mig av till er. Här kommer receptet:

pepparkakskladdkaka_receptIngredienser: 150 gram smör, 2 st ägg, 2 dl strösocker, 1.5 dl farinsocker, 2.75 dl vetemjöl, 0.75 dl kakaopulver, 1.5 tsk vaniljsocker, 1 tsk malen kanel, 0.5 tsk malen ingefära, 0.5 tsk malen kryddnejlika, 1 krm salt, 1 msk ljus sirap

pepparkakskladdkaka_recept

Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Smält smöret och ställ det åt sidan. Vispa ägg och socker. Blanda dom torra ingredienserna och rör sen ner dom i äggsmeten tillsammans med det smälta smöret och sirapen. Häll smeten i en smörad form och grädda i mitten av ugnen i ca 20minuter.

Kakan går att äta varm, men den är extra god om man ställer den i kylen och låter den stelna till. Så då är det bara att vänta….

receptEfter väntan (helst några timmar i kylen) så är kakan färdig! Dekorera gärna med att pudra lite florsocker på så blir kakan extra fin 🙂

pepparkakskladdkakaLite seg, smakrik och går hem hos alla i vår familj i alla fall! Ni bara måste prova er på att baka den här, jag lovar att ni inte kommer att ångra er! Kan vara den godaste kladdkakan jag har bakat faktiskt och den passar ju perfekt nu på julen med alla smaker och lukter av jul som sprider sig över hela huset. Mys <3

baka_pepparkakskladdkakaServera gärna med lite glass eller grädde så blir den godare än godast! 🙂

pepparkakskladdkaka

En dessert värd att smaka och definitivt en succé som man kan bjuda på efter julbordet nu i jul.

Nu ska vi alldeles strax gå ner till förskolan och se på alla barn i Luciatåget, dricka glögg och äta pepparkakor och ha det mysigt i mörkret. Kram på er så länge och god helg!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons