Sushi och Maki – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Sushi och Maki

Förut idag när jag stod och funderade på vad vi skulle ha till middag idag så ringde M och frågade vad jag sysslade med. Jag sa att jag stod vid kylskåpet och letade efter något gott vi kunde göra till middag, men då svarade han att jag inte behövde tänka på det.. Härligt tänkte jag och slängde igen kylen och åkte och hämtade Filip på förskolan.

När vi möttes hemma så blev jag glatt överraskad över att det blev sushi till middag!lille_asia_sushi

Självklart var det mängder med maki också som är min favorit. Det är så bra i vår familj för vi gillar liksom olika bitar i sushiasken. Jag älskar ingefäran och alla makisarna, M gillar all sushi men mest scampin och Filip gillar mest att bara pilla av laxen från riset och äta den som den är.

sushi

Det kändes skönt att få middagen serverad eftersom jag har så dålig fantasi när jag inte har skrivit en middagsplanering för veckan. Vi brukar alltid göra det på söndagar så att vi kan handla på måndagen och sen ha alla middagarna för veckan bestämda. På så sätt slipper jag gå och fundera varje dag på vad vi ska äta på dagarna för då är det redan planerat, inhandlat och klart för att tillagas. Smart va? Denna veckan hade vi inte skrivit ner några middagar eftersom vi var borta i helgen, så då blir det att improvisera!

Filip ska alldeles strax sova, men först ska hela familjen bada och byta lakan i sängarna. Finns det något skönare än att lägga sig i nytvättade sängkläder när man är nyduschad och fräsch? Nää skulle inte tro det! 😉

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Johanna

    Nej den känslan måste vara den allra bästa! Speciellt när man dessutom har nyrakade/vaxade ben så man känner hur benen liksom bara glider ner under täcket. Det är de små sakerna i tillvaron som verkligen ger livet det där lilla extra.

  2. Johanna

    Nej den känslan måste vara den allra bästa! Speciellt när man dessutom har nyrakade/vaxade ben så man känner hur benen liksom bara glider ner under täcket. Det är de små sakerna i tillvaron som verkligen ger livet det där lilla extra.

  3. Johanna

    Nej den känslan måste vara den allra bästa! Speciellt när man dessutom har nyrakade/vaxade ben så man känner hur benen liksom bara glider ner under täcket. Det är de små sakerna i tillvaron som verkligen ger livet det där lilla extra.