Filmkväll – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Filmkväll

Nu hörni blir det filmkväll här hemma innan Filip ska lägga sig. Vi ska se på hans favorit Big Hero 6. filmkväll

Snacka om att jag bara stortrivs här i soffan med alla mina älskade pojkar. Jag kunde inte vara mer glad över min fina familj och det finns ingenting som jag tycker bättre om än att spendera tid tillsammans med dom, varje dag, varje kväll, varje sekund som går.

Imorgon kommer jag att starta en superkul grej som jag tycker att ni alla ska vara med på. Titta in här i morgon bitti så får ni veta vad jag menar! 😉

Hoppas ni alla får en supermysig söndagskväll, massor med kramar till er fina läsare!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mamma

  Jag vet att du inte är överdrivet förtjust i att jag ger dig råd ang barnen men jag måste kommentera detta.

  Det har gjorts en hel del forskning kring barn och tv-tittande och den nya rekommendationen är att inga barn yngre än 2 år ska se på tv, överhuvudtaget. Barn över 2 år bör inte se mer än max en timme/dag och då ska det vara åldersanpassat.

  Ett barns hjärna är under stor utveckling och den hinner inte filtrera bort alla sinnesintryck som den exponeras för vid tv-tittande. Då tänker jag speciellt på dagens barnprogram som ofta går i riktigt snabbt tempo. För mycket skärmbruk kan leda till överstimulering.

  Det jag vill komma fram till är att du borde överväga att kanske skippa filmkvällarna, iaf för Os del. För Fs del skulle jag verkligen råda dig till att låta honom se mer åldersanpassade program, filmen ni skulle se ikväll är avsedd för mycket äldre barn.

  Om F får se mycket tv på kvällstid så kan jag nästan garantera att det hänger ihop med den dåliga nattsömnen. Då främst pga överstimulering och att han antagligen blir skrämd av sakerna han får se om han vanligtvis får se på den typen av program/filmer som du skriver i inlägget.

  Vill igen råda dig att lyssna på Barnvagnspromenader då den är otroligt lärorik. Speciellt detta med tv-tittande tas upp ofta och där kan du få en ännu mer detaljerad förklaring till varför det är så skadligt för barn.

  Och nej nu tror (hoppas) jag inte att ni ser på tv varje kväll men jag minns att du (för ett bra tag sedan) skrev att F fick se på en film innan läggdags som en del av hans kvällsrutin.

  Det är fruktansvärt frustrerande när de små inte sover så ville bara råda dig att välja bort skärmen, i alla fall på kvällstid. Det kan ge positiva resultat mtp sömnen.

  OSLOFRU SVARAR:

  Tack, denna kommentaren uppskattar jag verkligen! Det är undantag att se på film innan läggdags och Filip är inte så intresserad av tv alls egentligen, men kan verkligen förstå att detta kan påverka nattsömnen. Så tack för att du kommenterade och gav goda råd denna gång. (Oskar satt självklart inte och såg på tv, han satt så när vi tog bilder och efter det låg han i soffan jämte med huvudet mot oss och inte mot tvn.)

 2. Mamma

  Jag vet att du inte är överdrivet förtjust i att jag ger dig råd ang barnen men jag måste kommentera detta.

  Det har gjorts en hel del forskning kring barn och tv-tittande och den nya rekommendationen är att inga barn yngre än 2 år ska se på tv, överhuvudtaget. Barn över 2 år bör inte se mer än max en timme/dag och då ska det vara åldersanpassat.

  Ett barns hjärna är under stor utveckling och den hinner inte filtrera bort alla sinnesintryck som den exponeras för vid tv-tittande. Då tänker jag speciellt på dagens barnprogram som ofta går i riktigt snabbt tempo. För mycket skärmbruk kan leda till överstimulering.

  Det jag vill komma fram till är att du borde överväga att kanske skippa filmkvällarna, iaf för Os del. För Fs del skulle jag verkligen råda dig till att låta honom se mer åldersanpassade program, filmen ni skulle se ikväll är avsedd för mycket äldre barn.

  Om F får se mycket tv på kvällstid så kan jag nästan garantera att det hänger ihop med den dåliga nattsömnen. Då främst pga överstimulering och att han antagligen blir skrämd av sakerna han får se om han vanligtvis får se på den typen av program/filmer som du skriver i inlägget.

  Vill igen råda dig att lyssna på Barnvagnspromenader då den är otroligt lärorik. Speciellt detta med tv-tittande tas upp ofta och där kan du få en ännu mer detaljerad förklaring till varför det är så skadligt för barn.

  Och nej nu tror (hoppas) jag inte att ni ser på tv varje kväll men jag minns att du (för ett bra tag sedan) skrev att F fick se på en film innan läggdags som en del av hans kvällsrutin.

  Det är fruktansvärt frustrerande när de små inte sover så ville bara råda dig att välja bort skärmen, i alla fall på kvällstid. Det kan ge positiva resultat mtp sömnen.

  OSLOFRU SVARAR:

  Tack, denna kommentaren uppskattar jag verkligen! Det är undantag att se på film innan läggdags och Filip är inte så intresserad av tv alls egentligen, men kan verkligen förstå att detta kan påverka nattsömnen. Så tack för att du kommenterade och gav goda råd denna gång. (Oskar satt självklart inte och såg på tv, han satt så när vi tog bilder och efter det låg han i soffan jämte med huvudet mot oss och inte mot tvn.)

 3. Mamma

  Jag vet att du inte är överdrivet förtjust i att jag ger dig råd ang barnen men jag måste kommentera detta.

  Det har gjorts en hel del forskning kring barn och tv-tittande och den nya rekommendationen är att inga barn yngre än 2 år ska se på tv, överhuvudtaget. Barn över 2 år bör inte se mer än max en timme/dag och då ska det vara åldersanpassat.

  Ett barns hjärna är under stor utveckling och den hinner inte filtrera bort alla sinnesintryck som den exponeras för vid tv-tittande. Då tänker jag speciellt på dagens barnprogram som ofta går i riktigt snabbt tempo. För mycket skärmbruk kan leda till överstimulering.

  Det jag vill komma fram till är att du borde överväga att kanske skippa filmkvällarna, iaf för Os del. För Fs del skulle jag verkligen råda dig till att låta honom se mer åldersanpassade program, filmen ni skulle se ikväll är avsedd för mycket äldre barn.

  Om F får se mycket tv på kvällstid så kan jag nästan garantera att det hänger ihop med den dåliga nattsömnen. Då främst pga överstimulering och att han antagligen blir skrämd av sakerna han får se om han vanligtvis får se på den typen av program/filmer som du skriver i inlägget.

  Vill igen råda dig att lyssna på Barnvagnspromenader då den är otroligt lärorik. Speciellt detta med tv-tittande tas upp ofta och där kan du få en ännu mer detaljerad förklaring till varför det är så skadligt för barn.

  Och nej nu tror (hoppas) jag inte att ni ser på tv varje kväll men jag minns att du (för ett bra tag sedan) skrev att F fick se på en film innan läggdags som en del av hans kvällsrutin.

  Det är fruktansvärt frustrerande när de små inte sover så ville bara råda dig att välja bort skärmen, i alla fall på kvällstid. Det kan ge positiva resultat mtp sömnen.

  OSLOFRU SVARAR:

  Tack, denna kommentaren uppskattar jag verkligen! Det är undantag att se på film innan läggdags och Filip är inte så intresserad av tv alls egentligen, men kan verkligen förstå att detta kan påverka nattsömnen. Så tack för att du kommenterade och gav goda råd denna gång. (Oskar satt självklart inte och såg på tv, han satt så när vi tog bilder och efter det låg han i soffan jämte med huvudet mot oss och inte mot tvn.)