Son Spa – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Annons

Son Spa

Vi har haft en helt fantastisk vistelse på Son spa och vi är väldigt nöjda med dygnet vi har fått spendera här.

Direkt när vi kom fram så var vi hungriga och bestämde oss för att äta lunch i i hotellets restaurang. Eftersom det var fullbokat så fick vi vänta en timma ungefär innan vi kunde få bord så under tiden som vi väntade så checkade vi in på vårt rum och blev positivt överraskade över hur fint det var.

rum_son_spa_hotell

Vi hade ett stort rum med kök, vardagsrum, balkong, sovrum och såklart toalett. I sovrummet fanns en kontorsplats där man kunde sitta och jobba om man önskade och självklart var det en bonus för mig som bloggar.

son_spa

Badet var stort och fräscht, dock var trycket i duschen rätt så låg och det tog rätt så lång tid innan varmvattnet kom. Sen är jag rätt så noga med att det ska finnas schampo, balsam och lotion, vilket det finns på dom flesta hotell och framför allt när man går på spa. Men här fanns det endast tvål och om man önskade så fanns det att köpa schampo och balsam i deras spa-avdelning för 129kr/flaskan. Men utöver det så var badrummet väldigt bra.

Vardagsrummet var mysigt med fin interiör och tv med många kanaler för dom som önskar det, dock hade vi en tvfri vistelse och satt hellre i soffan och njöt av utsikten.

Sovrummet låg i rummet intill och där fanns det verkligen ingenting att klaga på. Otroligt mysigt med strålande vacker utsikt över havet.

son_spa_recension

En timma gick fort och plötsligt hade vi fått bord i restaurangen.

restaurang_son_spa

Den som väntar på något gott.. Min man beställde musslor och jag provade deras fisksoppa och när jag smakade på första skeden av min soppa så blev jag nästan lite chockad över hur fantastiskt gott det var. Krämig, smakrik, fylld av lax och mjuk i konsistensen. Ett stort plus för lunchen!

son_spa

Självklart beställde jag ett glas av mitt favoritvin till soppan – Riesling. Vi frågar aldrig om priser när vi är ute och unnar oss något gott, men här borde man kanske be om att få se menyn eller fråga om pris innan man beställer om man inte önskar att spendera ca 300kr på två glas vin. Självklart finns det säkerligen billigare alternativ om man önskar det. Men i restaurangen kan man räkna med priser i det övre laget så man är beredd på det.

Efter att vi ätit så beställde vi varsin kaffe och satte oss i sköna fåtöljer. Som ni kanske förstår så ligger hotellet vid havet och var man än befinner sig i hotellet så har man en vacker utsikt att se ut över.

son_spa

Även fast hotellet var fullbokat så kunde man ändå slappna av och få ett lugn i kroppen av den fina miljön. Vi påverkades ingenting alls av annat folk, utan kände nästan att vi var ensamma på hotellet. Det är ett stort plus när man åker på spa tycker vi – att det är lugnt och stilla.

son_spa_recension

Efter att kaffen var uppdrucken så var det dags att byta om för att se vad spat hade att bjuda på.

son_spa_recension

På rummet hade vi fått en Spameny där man kunde se vilka behandlingar som fanns att boka och även lite information om vad man kunde vänta sig av spa- och fitnessavdelningen.

Son_spa

Deras spa-avdelning var underbar! (Här tog jag inte med min systemkamera eftersom jag ville respektera alla andra gäster som badade.) Dom hade flera olika bassänger i olika temperaturer, båda inomhus och utomhus. Dom hade även två bastur, dusch, isdusch och fräscht omklädningsrum med skåp, dusch och toalett. Det är gratis ingång till spa- och fitnessavdelningen för alla gäster som bor på hotellet. Sen har dom även en extra avdelning där man kan gå en slags spa-ritual som kostar extra och där är det även 18års åldersgräns. (se HÄR för priser och beställning)

Vi badade, bastade och låg i sköna solstolar och tog det lugnt i några timma innan vi gick upp på rummet igen och njöt av solnedgången från våran säng.

son_spa_recension

Ett fantastiskt vackert slut på en underbar dag.

På morgonen kunde vi sätta på en kopp kaffe på rummet och ligga och njuta i sängen en stund innan vi bestämde oss för att gå ner till frukosten. Ett stort plus för oss kaffedrickare.

recension_restaurang_son_spa

Frukostbuffén var underbar. Vi kom tidigt och var nästan ensamma vilket uppskattas enormt.

recension_restaurang_son_spa

Det fanns mängder av olika sorter av mat att välja på. Gott kaffe, smoothies, grönsaker, frukt, yogurt, nybakat bröd och massor utav pålägg. All kall mat man skulle önska fanns där, dock var utbudet av varm mat lite sämre. Ägg i alla former fanns, men dock inga köttbullar/korv/bacon som man annars kanske skulle förvänta sig av en frukostbuffé. Men allt i allt så var frukosten fräsch, väl påfylld och utsökt!

recension_frukostbuffé_son_spa

Jag kan varmt rekommendera Son Spa till alla som önskar en lugn och stillsam vistelse på ett fräscht, välstädat hotell med trevlig personal. Ni kan klicka Här för att se mer av hotellet och vad dom har att erbjuda.

OSLOFRU BETYG SON SPA 3/5

betyg_3

Rum

betyg_4

Anledningen till varför inte rummet får full pott beror på duschen, samt att det inte fanns schampo/balsam/lotion. 

Service

betyg_2

Servicen var tyvärr inte vad man borde förvänta sig av ett så fint hotell som Son Spa är. 

Frukost

betyg_3

Frukosten var välpåfylld och fräsch, men saknade dock en hel del varm mat som man förväntar sig ska finnas på en frukostbuffé.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons