Idiotiskt av bloggare att sälja C9!!! – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Idiotiskt av bloggare att sälja C9!!!

Hej på er,

Först och främst vill jag säga att det jag kommer att skriva i detta inlägg är mina åsikter och vad jag tycker. Jag pratar inte för någon annan än mig själv.

Det har varit ett väldigt hett ämne från den ena bloggaren till den andra angående någonting som kallas för C9. Detta är en metod som påstås få dig att gå ner i vikt på extremt kort tid, med andra ord BANTNING.

Att stora bloggare skriver om detta och uppmuntrar sina läsare att köpa C9 och testa själva är helt SJUKT enligt min mening. Hur kan man som förebild med tusentals läsare uppmana sina läsare att banta? Att dessutom tjata på dom att spendera sina pengar och köpa den här så kallade “detox-kuren” är ju bara för att dom själva ska tjäna pengar på det. Har du som bloggare skrivit om detta så tycker jag seriöst att du har sjunkit till den lägsta möjliga nivån, då du inte bara utsätter din kropp  för svält, utan även vill att folk ska betala Dig pengar för att själva svälta sig själva. Och för vad egentligen? Gå ner 5kg i vikt på en vecka för att sedan gå upp varenda kilo igen veckan därpå?

För vissa verkar det bara handla om att tjäna pengar på sina läsare vilket jag tycker är väldigt synd och inte alls den anledningen man borde blogga för. Man ska vara rädd om sina läsare och välja sina sponsorer och samarbetspartners med omsorg. Våra läsare lyssnar på oss och tror på det vi har att säga, så att lura på någon något så dumt som “C9” gör mig rätt så förbannad och ledsen över vad en del bloggare väljer att göra, endast för att tjäna pengar… 🙁

Jag har blivit erbjuden att sälja C9 av 3 olika personer. Personerna i fråga har lovat mig guld och gröna skogar om jag börjar sälja det här konceptet som kommer från ett företag som heter “Forever”. Detta är bara bluff och båg enligt mig. Dom vill alltså att man ska köpa in dessa svält-produkter själv för att sedan tjata på sina läsare att köpa dom av en för ett dyrare pris. På så sätt tjänar alltså bloggaren pengar. Sen är det ett pyramidspel där bloggarna ifråga försöker rekrytera nya säljare av Forevers produkter som dom sedan tjänar en slant av.. Osv osv.

Detta hade säkert varit en kul idé om det var något fint man sålde. Men nu handlar det om bantningspreparat! Hallå!! Sen när har det varit en bra idé att tipsa sina läsare om att svälta sig själva!? Det här gör mig förbannad!

NEJ_till_c9

Bantning är en kortsiktig lösning som bara gör att man går ner i vikt för stunden. Så fort man slutar banta så går man upp varenda kilo igen (om inte ännu mer!). Det är hemskt att banta och det man gör är att utsätta kroppen för chock, vilket genererar i att kroppen samlar på sig fett för att förbereda sig för svält. Kroppen måste alltså samla på fett för att kunna överleva när man inte tillför kroppen tillräckligt med energi. Dessutom går man ju och mår dåligt under hela bantningsperioden och det enda man tänker på är mat. Det här är fullkomligt absurt och någonting som jag verkligen inte står för eller tror på.

Vill du gå ner i vikt så sätt upp en långsiktig och realistisk plan. Få in träning som en livstil i din vardag och någonting som du bestämmer dig för att göra resten av livet. Bestäm dig för att leva ett sundare liv, men utan svält! Det finns många smarta sätt att förlora dom där extra kilorna på, men det innebär att ändra på sin livsstil och göra sunda val. Ingen svält – bara sunt förnuft!

Vi bloggare med tusentals läsare framstår för många som förebilder. Då är det väl desto viktigare att föregå med gott exempel och visa våra läsare vad som är rätt och inte fullkomligt fel. Självklart får du som bloggare välja att göra som du vill med din egen kropp och om du önskar att svälta dig själv så fine, gör det! MEN, uppmuntra för guds skull inte dina läsare att ta samma korkade beslut som du gör!

Eftersom jag inte känner att jag får ut all min frustration genom att skriva så har jag även berättat vad jag menar på en video som ni kan se här:

Jag hoppas att jag har lyckats nå ut till så många som möjligt med det här med C9 och att INGEN väljer att köpa dessa idiotiska produkter av någon blåst bloggare som bara är ute efter att tjäna pengar genom att svälta sina läsare. Grrrr! Dumma, dumma bloggare.

C9_recension

Dela gärna detta inlägg på era sociala medier om ni är eniga i det jag skriver så att fler får reda på sanningen bakom Forevers sätt att tjäna pengar – genom att svälta unga pojkar och flickor som ser upp till sina favoritbloggare.. Sprid sanningen – stoppa svälten!

Vill du läsa mer om Forever Living och C9 så kan du läsa mina andra inlägg om ämnet:

Forever Living – Ett hjärntvättande företag

Forever Living – Ett “pyramidspel”

toppbloggare

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Bitte

  Riktigt bra skrivet!! Som utbildad kostrådgivare och fysioterapeut kan jag bara hålla med om allt du skriver – C9 är inte bra för kroppen utan direkt skadligt.

  Jag har sett det marknadsföras som allt från bantningskur till “detox” men det är oavsett samma skräp i produkterna. Som en nutrilettkur plus lite aloe vera och fibrer (och fibrer får man i sig billigare via knäckebröd). Det detoxar inte ett dugg – det finns inga gifter som automatiskt åker kur kroppen bara för att kaloriintaget minskar, det är en omöjlighet rent fysiologiskt. Det enda som händer är att kroppen ställer in sig på svält, muskler bryta ner och man hamnar i ett sämre slick än innan.

  Jättebra att du hjälper folk att inse detta!

 2. Sandra

  Som utbildad hälsocoach (pt och kostrådgivare) kan jag säga att många forskningar visar på att en detox är bra för kroppen med tanke på hur mycket vi stoppar i oss. C9 är inte till för att man ska rasa ner i vikt o sen gå tillbaka till sina vanor. Och du svälter inte dig själv. Du har en fri lista att gå efter som en annan kommenterade om (och ja det är socker i frukt men kroppen tar upp det annorlunda än raffinerat socker och det är bra mycket mindre mängder), samt att du ökar dina kcal redan vid dag 3. Jag förstår att folk är jävligt tveksamma till detox o de va jag också förut, men det har sjukt bra effekter på kroppen (jag menar ej viktnedgång). Såg precis förresten på en dokumentär där en person fick testa en typ av detox på 5 dagar och proverna efter visade att hon hade minskat risken för alla möjliga sjukdomar som cancer, alzheimers osv.
  C9 är inget man ska tänka ska få dig att rasa i vikt o sen är det bra. Men jag som PT Och kostrådgivare kan säga att en detox på några dagar inte är farligt. Tvärtom. Sen gäller det att hitta den där hälsosamma livsstilen om man inte redan gjort det.

 3. bella

  Vill bara kommentera att du skriver helt fel, är själv återförsäljare och har testat C9 4 ggr, är på min 8 dag idag. Jag gör det inte för att gå ner i vikt, det är ett +, jag gör det för att få bort mitt sötsug. Syftet med C9 är att få bort sötsug, sluta dricka kaffe, sluta röka m.m. C9 Är en kickstart för en hälsosammare livsstil, det är ingen detox, det är inte gjort för att man ska banta! Man gör detta för att få en utrensning i kroppen, inte alls något som du påstår. Ha kunskap innan du kritiserar ett program du inte ens känner till!
  Tråkigt att det stör dig att folk faktiskt vill köra detta och att folk rekommenderar. Alla bloggare rekommenderar alltid något, sen kan man inte vara en förebild, man tänker på säg själv, man har fortfarande sitt egna liv. Är man en känd bloggare så ska man inte sluta röka eller sluta dricka för att man har ungdomar under 18 år som läser ens blogg, man ska inte ändra sin livsstil för andras skull. Samma gäller alla detox program som finns överallt på sociala medier!

  Tack för mig!

  1. Snubbe

   “Syftet med C9 är att få bort sötsug, sluta dricka kaffe, sluta röka m.m. ”

   Vet du vad som också får bort sötsug? Sluta äta sötsaker. Vill du sluta röka? sluta bara röka. Det låter lätt för att det är precis så lätt. Du kan äta 3000 kalorier i 9 dagar och om du inte äter socker under den tiden så kommer du också att tappa sötsuget. Det är därför du blir av med sötsuget – för att du inte ätit socker på 9 dagar, inte för att du druckit pulver och ätit grönsaker eller ätit undermåligt med kalorier. Ger man upp något en stund så minskar begäret av det. Så enkelt är det.
   Du säger att du gjort detta 4 ggr nu. Låter inte som en kickstart även om du kan kalla det första gången du gjorde det. Det här är precis som bloggen påstår en affärsidé som är ganska smart utformad för att alla som genomför den får ju bra resultat i form av viktnedgång även om den är temporär.

 4. Johanna

  Helt rätt! Denna snedvridna värld och hets om snabb viktnedgång fortsätter och nu med c9. Herregud, hälsosam detox-kur, ha ha verkligen. Du har sund syn på det hela med vad c9-kuren EGENTLIGEN går ut på! Heja dig!

 5. Christina

  Du borde tagit reda på mer fakta innan du skrev detta inlägg då C9 inte alls är bantning. Jag fick en livsstilsförändring och alla mina helvetiska klimakterievallningar försvann över 1 natt. Jag opererades i mars 2015 och hamnade i klimakteriet. Sov inte en hel natt och höll på att bli tokig rent ut sagt. Så jag är evigt tacksam över vad C9 gjort för mig.

 6. Anonym

  Tycker även det är lite kul när du säger att bloggare tjänar pengar på sina läsare, jag det kvittar ju vad en bloggare gör så tjänar den ju pengar på sina läsare, inte bara genom att sälja saker nu tänker jag på utan reklam och provision baserade länkar osv osv… Sen är inte C9 några kronor man tjänar som du säger, detta är sitt egna företag som många livnär sig på. Endel jobbar heltid med det, endel lite på sidan av osv osv. Jag tjänar 500kr per såld box. Jag gjorde reklam för C9 på min instagram EN gång och fick under kvällen betalt för 49st boxar av folk som ville rensa kroppen och må bra genom att handla C9. Ja det är med andra ord mer än bara några kronor det handlar om, kanske ligger det lite avundsjuka från dig istället med detta. Jag är super glad som tjänat 24,500:- på en kväll och då samtidigt fått sälja en produkt som jag älskar så mycket att jag bara längtar efter att få höra mina köpares reaktioner, och höra hur bra dom mår. C9 är en fantastisk produkt och jag kommer aldrig någonsin sluta sälja det för jag vill att alla ska veta hur fantastiskt bra jag mår sedan jag körde min första C9 kickstart.

 7. Anonym

  c9 är absolut ingen bantningskur eller detox, den säljaren som försöker sälja detta som en bantningskur gör helt fel. C9 är en utrensning av kroppen, en kickstart. Du svälter INTE dig själv. Det du gör på dessa 9 dagar är att rensa ur kroppen på alla dess slaggprodukter. Klar som tusan man kan förlora lite vikt men det är bara vätska man förlorar, för den som VILL gå ner i vikt är detta såklart ett bra steg för att se snabb resultat och framförallt att börja på rätt sätt. Rensar kroppen, gör den ren och fräsch, du blir pigg och glad med massa energi, vad kan gå fel… inget! Motivationen är på topp och man kommer vilja fortsätta att tänka på vad man stoppar i sig när man efter dessa 9dagar inser hur jävla bra kroppen mår.

  Man äter mat och man äter massor, så mycket som jag åt under min C9 kur åt inte jag innan, under dag 3-9 äter du ett lagat mål mat om dagen som består av hela 600kcal (en bantningsdiet är det väll typ 600kcal du får stoppa i dig på en hel dag) Utöver detta äter du frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, 600kcal måltid, kvällsmål. Dessutom finns en fri lista med frukter, grönsaker och bär som du äter fritt av under alla dessa 9 dagar. Med andra ord, man svälter absolut inte och viktigast av allt. Detta är varken en bantingskur eller en detoxkur. Detta är en kickstart, du rensar kroppen på dess slaggprodukter under 9 dagar och kommer MÅ TOPPEN!!!

 8. Linda

  Bra skrivet finns väl andra “naturliga” tillvägagångssätt för viktnedgång man kan ju t.ex börja röra på sig mer..motion o att man tänker på vad man stoppar i sig. Vägrar stoppa i mig bantningspreparat! Börjar bli trött att se kombinationen C9 nu i olika sammanhang!

 9. Gittan

  Nu är du väl ute på hal is i alla fall, har du tagit reda på vad forever living är för något? Jag säljer forever och är väldigt nöjd med dom varorna. Har du provat något? Det är absolut inget pyramidspel det är förbjudet, och C9 är varken nån bantning eller detox utan ett sätt att ändra sina matvanor, få ett annat tänk kring mat och träning. Man äter mycket frukt och grönsaker, riktiga matportioner med rätt sammansatt mat, inte bara ett par tabletter om dagen.
  Aloe vera är en väldigt gammal växt och har alltid används till sår och omläggningar. Man kan få ett eget kundnr och bara handla till sig själv eller sälja som jag gör, har tagit in det i mitt företag. Rekommenderar det till min kunder eftersom jag vet att det är bra varor. Vist är det dom högsta cheferna som tjänar mest men så är det ju ute i arbetslivet och vet du…Landsting, kommun …
  Vill du har mer information så är du välkommen att skicka mail till mig birgitta@wellcarevastervik.se
  Vad beträffar C9 så har jag gjort det själv och är väldigt nöjd med resultatet sötsuget är borta, dragit ner på kaffet och mår väldigt bra. Jag packar inte på någon någonting, men det är klart om man är ung och osäker kan det väl gå överstyr.
  Jag är inte under 30 utan närmare 60 och har den erfarenhetan av livet som behövs. Ha en skön dag.

 10. Maria Nydahl

  Hej!
  Tack för att du tar upp detta hemska skiten!
  Tänkte köpa det men när jag läste på om företaget så insåg jag vilket hemskt företag det är till fullo 🙁 🙁
  Uppenbart att bloggarna får rejält betalt av företaget & vill sälja boxarna till varje pris!
  Folk som går på detta efter att ha läst dom negativa effekterna är dumma i huvudet :/
  Det är ett pyramid företag som helt struntar i sina kunder som bara vill åt pengarna till varje pris!
  Att lägga ut före & efter bilder är bara så jävla sjukt bevisar ju bara att dom vill åt dina pengar 🙁 🙁
  Nej ni som använder C9 är bara pengakåta personer väx upp någon gång!

 11. Olivia Ward's blogg

  Väldigt viktigt att skriva om sånt här! Nu skulle jag aldrig köpt C9 anyways men det finns dem som är väldigt onöjda med sina kroppar och går lätt på såna här saker… Hoppas att de som bloggat om C9 läser detta! Väldigt bra inlägg <3

 12. Nazima på Min mat och mitt hem

  Kanonbra inlägg!
  Jag kan bara hålla med. Har sett detta i var och varannan blogg där bloggerskan oftast är under 30, har fått stor läsekrets och mycket samarbeten och spons. Det är så man mår illa av vissa bloggar . Nämner inga namn men ni förstår nog vilka jag syftar på 😉

 13. petras

  BRA inlägg! För en hälsosam livstil som är långsiktig och sund behöver man äta ordentligt- men bra mat. (Även om det tar längre tid att få resultat, men de är mer hållbara.)
  Trist att många bloggare med unga och lättpåverkade läsare marknadsför detta.

 14. Forever Living Products

  Hej Susanna
  C9 skall ses som en kick-start; en start på en resa mot en livsstilsförändring. Därefter är tanken att man fortsätter med Forever FIT 1 och Forever FIT 2 som innehåller ett komplett kostprogram och ingående träningstips. Detta koncept bestående av dessa tre program är framtaget för att hjälpa till att skapa nya goda vanor. Det finns olika sätt att genomföra en livsstilsförändring. Forever har tagit fram det här med syftet av att skapa ett program som är lätt att följa för vem som helst.

  Hoppas detta förklarar lite mer om C9 och F.I.T-konceptet men om du har frågor om detta, om övriga produkter i vårt sortiment eller om Forever Living generellt, kolla då gärna in på våran hemsida http://www.foreverliving.se eller kontakta oss.

  Forever Living Products Scandinavia

 15. Linn

  Du har totalt misforstått hele C9…
  Det er IKKE en sultekur, det er jo lagt opp til mat. Det blir for dumt å lese rett og slett. C9 er satt sammen av fagfolk innen helse og ernæring. Og Forever har strenge krav til produktene sine.
  Pyramide? Langt i fra. Det er jo forbudt. Så vær så snill å slutt å påstå det. Tydelig du ikke har satt deg inn i Forever, verken driften eller produktene.

 16. Heidi

  Oiiii,du hadde lite kunnskap! Kanskje sjekke opp litt mer før DU belærer dine lesere. Du er på lik linje som alle andre bloggere. De andre anbefaler denne og du går i mot. Hvorfor? For akkurat som de andre vil du bare ha lesere! Du er ikke bedre

 17. Jessies Vardag - träning, stil, mammaliv -

  Jag förstår absolut varför du känner som du gör; svält är aldrig vägen att gå i det långa loppet. Jag har varit anorektiker sen jag var 11, så jag vet verkligen hur skadligt det är i det långa loppet. Tyvärr tror jag inte du är så påläst om just c9, för det är mycket som inte stämmer i din text. Exempelvis är det inte en svältkur. Du får äta, vad du vill, men med måtta. Kuren går ut på att rensa kroppen från gifter, som socker, och bli av med suget. Tänka om, tänka rätt, tänka nyttigare. Så det är absolut ingen svältkur 🙂

  Dessutom behöver vissa den här kickstarten som c9 erbjuder. Vad jag förstått har du haft lätt för att gå ned i vikt och komma i form; vissa har inte det. Som jag exempelvis. Jag har en kropp som funkar helt annorlunda och att gå ned och hålla formen är för mig en sjujäkla kamp varje dag. Så för oss som har det såhär kan c9 vara ett ypperligt sätt att få igång motivationen och sen hålla det nya, nyttiga tankesättet 🙂 Kram till dig!

 18. Camilla

  Håller med dig. Man märker vilka bloggerskor som endast är ute efter att tjäna pengar på andra.
  Väldigt tråkigt, en blogg ska va personlig. Men nu verkar alla bara skriva om c9 och vad allt nu heter.

  Bra skrivet och ha en bra dag! /Camilla

 19. Jennifer

  TACK för det här inlägget och för att du lyfter frågan! Jag är 20-år gammal och kommer från en ganska lite stad där det fullkomlig exploderat av “forever living”-säljare de senaste året. Känns som oavsätt vems Facebooksida man går in på så står det något om deras produkter, att de erbjuder en “jobb” som hälsocoach, vilket bara är helt sjukt uttryck. Förstår inte hur man kan kalla sig hälsocoach när det enda man gör är att sälja extremt dyra produkter som inte har någon vetenskapligt belägg överhuvudtaget att det funkar. Just C9 skrämmer mig väldigt mycket. Jag har en syster som varit väldigt sjuk i anorexi/är på bättringsvägen, och hur ska jag som storasyster kunna peppa henne att äta och må bra om hon hela tiden pumpas full av information om hur “underbart” folk mår och hur “energifyllda” de är efter en detoxkur på 9 dagar där de äter ca 800kcal/dag. Jag förstår inte hur någon kan tro att det är bra för kroppen att få i sig mindre kalorier är basalbehovet?

  Haha usch, blir alldeles uppjagad här borta, men är så fruktansvärt trött på alla dieter, kostråd och detoxkurer som förekommer i bloggar och sociala medier just nu. Tack för att du är kritiskt och tar ansvar över vad dina läsare exponeras för! Kram

 20. Jennifer

  TACK för det här inlägget och för att du lyfter frågan! Jag är 20-år gammal och kommer från en ganska lite stad där det fullkomlig exploderat av “forever living”-säljare de senaste året. Känns som oavsätt vems Facebooksida man går in på så står det något om deras produkter, att de erbjuder en “jobb” som hälsocoach, vilket bara är helt sjukt uttryck. Förstår inte hur man kan kalla sig hälsocoach när det enda man gör är att sälja extremt dyra produkter som inte har någon vetenskapligt belägg överhuvudtaget att det funkar. Just C9 skrämmer mig väldigt mycket. Jag har en syster som varit väldigt sjuk i anorexi/är på bättringsvägen, och hur ska jag som storasyster kunna peppa henne att äta och må bra om hon hela tiden pumpas full av information om hur “underbart” folk mår och hur “energifyllda” de är efter en detoxkur på 9 dagar där de äter ca 800kcal/dag. Jag förstår inte hur någon kan tro att det är bra för kroppen att få i sig mindre kalorier är basalbehovet?

  Haha usch, blir alldeles uppjagad här borta, men är så fruktansvärt trött på alla dieter, kostråd och detoxkurer som förekommer i bloggar och sociala medier just nu. Tack för att du är kritiskt och tar ansvar över vad dina läsare exponeras för! Kram

  1. susannajungblom
   oslofru

   Jag förstår dig och jag blir lika upprörd själv. Hoppas att fler förstår att det här med C9 är en dum idé.. Kram

 21. frida

  Vad skönt att du tar upp det här och vågar ta avstånd! Känns som att det är många bloggare som kanske tänker som dig men som inte vågar ta avstånd för att de som du säger vill tjäna pengar…
  Du verkar verkligen ha ett vettigt sätt att tänka och en bra misstänksamhet mot alla dessa “hälsoprodukter” som finns nu för tiden. Har läst på en del om detox och har ärligt talat inte hittat någon vettig studie som stödjer det… Det finns ju oftast inte särskilt många vettiga studier utförda av respekterade universitet för dessa så kallade “hälsoprodukter” som säljs nu för tiden. Har företagen studier på sin produkt är det dem själva som utfört dem eller så har de stått för finansieringen av dem…
  Fler bloggare borde vara som dig och tänka efter lite och läsa på om vad de faktiskt marknadsför. Tänk bara hur många som hyllar Celsius och diverse proteinpulver till skyarna när det är pengar i sjön för motionärer (i många fall behöver inte ens elitidrottare använda sig av sånt heller så…).
  Som du säger så stjälper det oftast mer än det hjälper. Går man på en diet och tappar några kilo går du oftast upp dessa kilo plus några till igen. Som du säger, kortsiktiga lösningar funkar på kort sikt, den går det utför igen. Man tycker ju att det borde vara vettigt att spara de pengarna som man lägger ut på skitprodukter som c9 och lägga dem på att få hjälp av någon med gedigen utbildning med att nå sina mål i stället.

 22. frida

  Vad skönt att du tar upp det här och vågar ta avstånd! Känns som att det är många bloggare som kanske tänker som dig men som inte vågar ta avstånd för att de som du säger vill tjäna pengar…
  Du verkar verkligen ha ett vettigt sätt att tänka och en bra misstänksamhet mot alla dessa “hälsoprodukter” som finns nu för tiden. Har läst på en del om detox och har ärligt talat inte hittat någon vettig studie som stödjer det… Det finns ju oftast inte särskilt många vettiga studier utförda av respekterade universitet för dessa så kallade “hälsoprodukter” som säljs nu för tiden. Har företagen studier på sin produkt är det dem själva som utfört dem eller så har de stått för finansieringen av dem…
  Fler bloggare borde vara som dig och tänka efter lite och läsa på om vad de faktiskt marknadsför. Tänk bara hur många som hyllar Celsius och diverse proteinpulver till skyarna när det är pengar i sjön för motionärer (i många fall behöver inte ens elitidrottare använda sig av sånt heller så…).
  Som du säger så stjälper det oftast mer än det hjälper. Går man på en diet och tappar några kilo går du oftast upp dessa kilo plus några till igen. Som du säger, kortsiktiga lösningar funkar på kort sikt, den går det utför igen. Man tycker ju att det borde vara vettigt att spara de pengarna som man lägger ut på skitprodukter som c9 och lägga dem på att få hjälp av någon med gedigen utbildning med att nå sina mål i stället.

  1. susannajungblom
   oslofru

   Tusen tack för din kommentar. Det känns väldigt bra att det uppskattas att jag är ärlig och säger vad jag tycker. Kram

 23. Alexandra

  Bra inlägg! Jag både håller med och ställer mig i mot vissa delar av det du skriver. Hela ‘bloggare som försöker trycka på sina läsare c9’ delen tycker jag är toppen att du tar upp. Det är flera av de lite större som just nu trycker forever produkter upp i ansiktet på oss alla flera gånger om dan i syfte att få folk att beställa mer än att uppmuntra till bättre vanor. Pyramidspel trodde jag att fler visste att det? Men jag kanske har fel. Bra iaf att du tar upp det och ryter ifrån!

  Nu till den biten som jag inte håller med om. Bantningsdelen. Det finns folk här ute (läs:bland annat jag) som behöver komma igång med en kickstart, en lite spark i arslet för att klara av att bryta dåliga vanor och komma igång. Det fungerar inte för alla att bara börja träna och äta rätt även om det självklart är dit man har som mål att komma. Det ligger mycket annat än osund mat bakom mångas övervikt och om man försöker och försöker men inte lyckas så är det provocerande när någon i så bra form som du själv skriver om hur värdelöst det är att banta. Det blir lite dubbelt där. Du går i attack mot bloggarna, men tänkte inte riktigt på oss överviktiga som kämpar och kämpar som du sågade rakt av på samma gång?
  Så ah, både hiss och diss på det här.

 24. Alexandra

  Bra inlägg! Jag både håller med och ställer mig i mot vissa delar av det du skriver. Hela ‘bloggare som försöker trycka på sina läsare c9’ delen tycker jag är toppen att du tar upp. Det är flera av de lite större som just nu trycker forever produkter upp i ansiktet på oss alla flera gånger om dan i syfte att få folk att beställa mer än att uppmuntra till bättre vanor. Pyramidspel trodde jag att fler visste att det? Men jag kanske har fel. Bra iaf att du tar upp det och ryter ifrån!

  Nu till den biten som jag inte håller med om. Bantningsdelen. Det finns folk här ute (läs:bland annat jag) som behöver komma igång med en kickstart, en lite spark i arslet för att klara av att bryta dåliga vanor och komma igång. Det fungerar inte för alla att bara börja träna och äta rätt även om det självklart är dit man har som mål att komma. Det ligger mycket annat än osund mat bakom mångas övervikt och om man försöker och försöker men inte lyckas så är det provocerande när någon i så bra form som du själv skriver om hur värdelöst det är att banta. Det blir lite dubbelt där. Du går i attack mot bloggarna, men tänkte inte riktigt på oss överviktiga som kämpar och kämpar som du sågade rakt av på samma gång?
  Så ah, både hiss och diss på det här.

  1. susannajungblom
   oslofru

   Det var inte meningen att såga överviktiga – snarare tvärt om! Jag uppmuntrar inte svält och jojobantning då det inte är en långsiktig lösning på problemet. En sund och hälsosam livsstil håller i längden.

 25. Jannice

  Hej!
  Enligt min åsikt så är det här inte alls någon bantningskur på något sätt. Jag har inte gjort kuren än men kommer att göra ganska snart. Man svälter ju inte alls under denna kuren, varför tror du det?

  Tanken är ju inte att någon ska gå ner så mycket i vikt som möjligt under dessa 9 dagar. Vissa går ju inte ner något alls.. men av vad jag har läst så blir man mycket piggare och så blir av med sötsuget vilket många har problem med idag. Ser man C9 som en bantningskur så är man lite ute och cyklar.
  Om man tappar några kilon och centimetrar så är det däremot en bonus för många som kanske vill gå ner i vikt på lång sikt.

  För mig handlar det om att bryta mina dåliga vanor, bli medveten om vad jag stoppar i mig och förhoppningsvis kommer min IBS-mage att må bättre 🙂
  Jag har inte alls något mål om att banta ner mig eller svälta mig själv.

 26. Jannice

  Hej!
  Enligt min åsikt så är det här inte alls någon bantningskur på något sätt. Jag har inte gjort kuren än men kommer att göra ganska snart. Man svälter ju inte alls under denna kuren, varför tror du det?

  Tanken är ju inte att någon ska gå ner så mycket i vikt som möjligt under dessa 9 dagar. Vissa går ju inte ner något alls.. men av vad jag har läst så blir man mycket piggare och så blir av med sötsuget vilket många har problem med idag. Ser man C9 som en bantningskur så är man lite ute och cyklar.
  Om man tappar några kilon och centimetrar så är det däremot en bonus för många som kanske vill gå ner i vikt på lång sikt.

  För mig handlar det om att bryta mina dåliga vanor, bli medveten om vad jag stoppar i mig och förhoppningsvis kommer min IBS-mage att må bättre 🙂
  Jag har inte alls något mål om att banta ner mig eller svälta mig själv.

 27. johanna

  Nu tänker jag gå emot vad du skriver. För det handlar inte alls om svält. Du är fri att äta hur mycket grönsaker, frukt och bär du vill under denna kur. Ungefär som de som äter Rawfood. Du kan blanda till en god sallad till lunch om du vill det. Du får även äta mat. Hur du lägger upp denna mat väljer du själv. Du kan äta allt till middag och äta grönt under dagen samt shaker eller dela upp det på flera mål. Avsikten är inte att gå ner i vikt fast man gör det automatiskt då man utesluter socker ur kosten. Vi pratar inte många kg. I mitt fall var det 2. Man siktar på att få ett hälsosammare tänk kring maten. Så att man svälter är inte sant. Men det är svårt att hitta rätt information på nätet då denna information endast fås när man pratar med säljaren eller läser häftet man får med. Jag säljer inte så jag har ingen avsikt att få det att låta bra för att tjäna pengar. men jag tycker att man ska veta vad man gör och svält är det definitivt inte.

  1. susannajungblom
   oslofru

   Kuren går säkert att använda på olika sätt, men dom flesta bloggare som säljer det visar upp hur dom rasat i vikt och fått en smal kropp på endast några dagar. Detta tycker jag sprider en dålig och pressande svälthets till läsaren.

 28. johanna

  Nu tänker jag gå emot vad du skriver. För det handlar inte alls om svält. Du är fri att äta hur mycket grönsaker, frukt och bär du vill under denna kur. Ungefär som de som äter Rawfood. Du kan blanda till en god sallad till lunch om du vill det. Du får även äta mat. Hur du lägger upp denna mat väljer du själv. Du kan äta allt till middag och äta grönt under dagen samt shaker eller dela upp det på flera mål. Avsikten är inte att gå ner i vikt fast man gör det automatiskt då man utesluter socker ur kosten. Vi pratar inte många kg. I mitt fall var det 2. Man siktar på att få ett hälsosammare tänk kring maten. Så att man svälter är inte sant. Men det är svårt att hitta rätt information på nätet då denna information endast fås när man pratar med säljaren eller läser häftet man får med. Jag säljer inte så jag har ingen avsikt att få det att låta bra för att tjäna pengar. men jag tycker att man ska veta vad man gör och svält är det definitivt inte.

 29. emma

  TACK!!! Du fattar inte hur förvirrad jag har varit över det här Forever och C9, ser det ÖVERALLT och tycker precis som du. Visst är det lite “pyramid scheme” över hela grejen? Men ja, jag tycker det är så synd att bloggare verkligen pushar så mycket för det här, det är inte bra någonstans 🙁 usch, tycker så synd om dom som faller för det här! Det känns så dumt att bloggarna som förespråkar C9 får det att framstå som nyttigt också bara för att aloe vera är inblandat och då är det alltså naturligt??? What? Man behöver få i sig mer än några piller om dagen, precis som du säger! Gud vad bra att du tog upp det här! Jag har bara sett positiva saker om C9 hittills och kände mig nästan som att jag hade missat något eftersom jag tyckte att det lät helt galet och fel? Men nu vet jag att jag inte är den enda som ser igenom den här “mirakelkuren”.

  1. susannajungblom
   oslofru

   Jo det är verkligen var och varannan bloggare som gått på det här och försöker lura på sina stackars läsare att köpa kuren av dom.. Så synd. :/

 30. emma

  TACK!!! Du fattar inte hur förvirrad jag har varit över det här Forever och C9, ser det ÖVERALLT och tycker precis som du. Visst är det lite “pyramid scheme” över hela grejen? Men ja, jag tycker det är så synd att bloggare verkligen pushar så mycket för det här, det är inte bra någonstans 🙁 usch, tycker så synd om dom som faller för det här! Det känns så dumt att bloggarna som förespråkar C9 får det att framstå som nyttigt också bara för att aloe vera är inblandat och då är det alltså naturligt??? What? Man behöver få i sig mer än några piller om dagen, precis som du säger! Gud vad bra att du tog upp det här! Jag har bara sett positiva saker om C9 hittills och kände mig nästan som att jag hade missat något eftersom jag tyckte att det lät helt galet och fel? Men nu vet jag att jag inte är den enda som ser igenom den här “mirakelkuren”.

 31. Erika

  TACK! Äntligen någon som sätter sig emot denna “detox”!
  Har inte gått på detta och undrar vilka medel vissa vill använda sig av för att bli kända och tjäna pengar….?

 32. Erika

  TACK! Äntligen någon som sätter sig emot denna “detox”!
  Har inte gått på detta och undrar vilka medel vissa vill använda sig av för att bli kända och tjäna pengar….?