Nytt till båda barnen – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Nytt till båda barnen

Inlägget innehåller annonslänk

Finns det något roligare än att köpa massa nya kläder till barnen?

barnkläder

Jag älskar att köpa kläder till mina pojkar, vare sig det är i butik eller online. Här kan ni själva hitta massa nya och fina vårnyheter till era barn! 🙂 Det känns alltid så fräscht och skönt att kunna klä dom i något helt nytt som inte är nerdrägglat och söndertvättat.

Filip

Filip uppskattar alltid att få uppgradera sin garderob och är så pass stor nu att han oftast bestämmer själv vad han har lust att ha på sig på dagarna.

bebis_mode

Oskar hade ju såklart kunnat ärva Filips kläder, men jag tycker att det är mycket roligare och mer rättvist om han också får lite nya kläder som ingen har använt tidigare. Jag menar, det är väl inte så snällt att Filip ständigt får nya, fina saker och Oskar bara får hans gamla? Jag ser det som en självklarhet att dom båda ska få lika mycket var och det innebär att Oskar självklart ska få nya kläder och saker också. Visst får han ärva en del, men långt ifrån allt. Hur tänker ni där som har flera barn? Köper ni nytt till minstingen eller får hen bara ärva? 

När vi fick reda på att Oskar var en pojke på ultraljudet när han låg i magen så tänkte både jag och M att “Å så bra, det var ju ekonomiskt, då han han ärva allting av Filip!”. Så vi köpte egentligen inte så mycket nytt tills han skulle komma, men så fort han föddes så ville jag köpa allt nytt till honom. Han fick en egen vagga, nya kläder, nya sängkläder, nya och egna leksaker, nya nallar, nytt nytt nytt! Jag ville behandla honom som den egna lille underbara person han var och inte bara ge honom Filips rester. Han fick ärva spjälsängen som han sover i nu och även bilbarnstolen. Men annars är allt nytt till min lille guldklimp. Så ekonomiskt att få en pojke till kan jag ju inte riktigt påstå att det blev ändå!

oslofru-231Vi har precis lyckats tajma så att båda barnen sover middag i sina sängar, så nu ska vi passa på att njuta av egentiden tillsammans till fullo! ( med andra ord – se serie på Netflix 😉 )

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Il

  Jag källsorterar, kör inte bil alls, handlar en hel del second hand, släcker när jag lämnar rum, äter ekologiskt och närodlat, flyger i princip aldrig inrikes utan tar hellre tåg, kommer “återanvända” kläder när det gäller barn, fått barnkläder av vänner och familj som kan användas igen som deras barn vuxit ur, äter mindre kött, använder inte onödigt mycket vatten osv.

  Men ja, grattis du kör el-bil.

 2. Johanna

  Nu fick vi en tjej andra gången så storebrorsans kläder är inte särskilt återanvända. Men även om det blivit en pojke till hade vi velat köpa nya kläder eftersom vagn, spjälsäng, skötbord etc går i arv. Sen är det klart att vissa speciella plagg säkert skulle använts, men till stor del hade jag velat köpa nytt
  Det vi däremot börjat tänka mycket på nu är att köpa vinteroverall och vinterkängor i svart, det är ju ganska stora kostnader och har man turen att storleken stämmer så är det många hundralappar man sparar

 3. Emma - På Smällen igen!

  Jag tänker som du, att min bebis i magen inte ska behöva ärva precis allt. Jag tänker också att det blir “billigare” att få barn nu när vi redan har allt, så då har vi råd att köpa lite nytt till bebisen. Jag håller på att tvätta upp alla Lucas gamla kläder och så sorterar jag i 3 högar. Favoriterna är i en hög, det som är väldigt pojkiga ligger i en hög eftersom vi knte vet kön och det som jag absolut inte vill använda igen ska vi skänka och den delen kommer jag täcka upp genom att köpa nytt 🙂

  1. susannajungblom
   oslofru

   Så smart! 😀 Spännande att ni inte vet vad det är för kön, ska det bli en överraskning eller ska ni ta reda på det? Kramar

 4. Fanny S

  Jag har tre barn som kom väldigt tätt. De har fått ärva ganska mycket av varandra och fått nytt det som de behöver utöver det. Min pojke är född på sommaren och flickorna på vintern, så en vinteroverall som min äldsta dotter hade kanske inte brorsan kan ha pga fel storlek. Min minsta tjej får dessutom låna en massa kläder av min kompis dotter som är tre månader äldre, så när hon växer ur sina storlekar får min lilla låna 🙂 Jag tycker om när barnen kan ärva av varandra för jag blir så fäst vid plaggen och blir sådär nostalgisk och glad när jag får plocka fram dem igen. Jag och min man har pluggat när vi fått våra barn och det är ganska nyligt vi tagit examen, så med tanke på att vi haft ganska lite pengar att leva på så har det varit ekonomiskt att de får ärva mycket, jag älskar även att köpa fina barnkläder på second hand. Men jag tycker det är kul att köpa nya kläder också, så det blir en blandning av gammalt och nytt till barnen 🙂

 5. Il

  Klart barnen ska ärva? Oekonomiskt att köpa allt nytt (även om vissa saker behöver köpas nytt) och du verkar aldrig någonsin bry dig det minsta om miljö?

   1. Il

    Jag källsorterar, kör inte bil alls, handlar en hel del second hand, släcker när jag lämnar rum, äter ekologiskt och närodlat, flyger i princip aldrig inrikes utan tar hellre tåg, kommer ”återanvända” kläder när det gäller barn, fått barnkläder av vänner och familj som kan användas igen som deras barn vuxit ur, äter mindre kött, använder inte onödigt mycket vatten osv.

    Men ja, grattis du kör el-bil.

 6. Carolin

  Vi sparade allt eft Nellie :), när jag blev gravid igen visste vi ju ej kön eftersom vi valde att inte kolla efter :), de blev en pojke då sålde vi av en hel del tjejkläder :), vissa saker har vi sparat som Nellie kommer få när hon blir äldre :). Allt neutralt sotafade vi till Vincent :), tucker de e bra att kunna ärva så behöver man ej överkonsumera sen ärver inte Vincent kläder som är fläckiga och så, vi har öven köpt nytt till honom me allt i BB väskan va nytt sånt e kul spraya så de har bör de blir stora :), sen har han öven fått lite nya leksaker , tycker de e bra att de kan ärva mkt :). Nellies overall från förra säsongen ser fortfarande oanvänd ut så blir perfekt sen när lilleman börjar förskolan i vinter kan använda den :). Håller me dig om att man som förälder vill känna man är rättvis mot båda barnen ,. Kram

  1. susannajungblom
   oslofru

   Ja men det är ju bra om man kan ärva kläder och saker som fortfarande är fina och inte blivit slitna såklart 🙂 Kram