Forever Living – Ett hjärntvättande företag – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Forever Living – Ett hjärntvättande företag

FOREVER_LIVING_OSLOFRU

En av mina läsare mailade mig angående en artikel som hon hade läst om företaget “Forever Living” som jag skrivit om så många gånger tidigare.

Mina tidigare artiklar inom detta ämne kan ni läsa HÄR och HÄR, samt se min video där jag pratar om det här:

https://youtu.be/ol3G3clXVkE

Som jag tydligt fick fram i mina tidigare artiklar så menar jag att Forever Living är ett hemskt företag som lurar, manipulerar och hjärntvättar människor att sälja deras produkter. Det är ett tydligt pyramidspel enligt mig och detta delade jag med mig i ett blogginlägg som ni kan läsa HÄR.

Jag skriver en livsstils-blogg med många starka åsikter och meningar och jag vet att jag har både läsare som håller med mig och en hel del som inte gör det. Men i detta fall så menar jag att jag har rätt när det kommer till Forever Living och alla kommentarer som jag fick i mina tidigare inlägg som menade att jag hade fel kan ju läsa det jag kommer att skriva nu och förhoppningsvis fatta er en ny mening om Forever Living.

I artikeln i Dt.se har dom intervjuat tidigare Forever Living- säljare som berättar hur hemskt företaget behandlar dom, hur dom lovar guld och gröna skogar, hjärntvättar för att få folk att sälja deras produkter och sen när dom lyckats lura någon att börja sälja så är det dom själva som tjänar pengar på dom.

Lånat från artikel på Dt.se:

Forever Livings ekonomiska modell gjorde inte saken lättare. Som säljare fick Jessica börja med en minimal vinstmarginal.

– Du köper produkterna till ett reducerat pris. Jag betalade mindre ju högre upp på stegen jag var. Om jag betalar 120 för min produkt och säljer den för 295, då har jag tjänat mellanskillnaden. I början är det inte så stor skillnad, då kan det handla om att tjäna 10 kronor.”

Här framkommer det klart och tydligt att man själv får lägga ut av sina egna pengar för att köpa produkter och sen säljer man det för en dyrare summa och tjänar mellanskillnaden. Men vart är då guldet och dom gröna skogarna?

Lånat från artikel på Dt.se:

Pengarna du köper produkter för i början går alltså uppåt i stegen?

– Ja, det gör det ju. Ju mer folk du har rekryterat, ju mer bonus får du.

De stora pengarna ligger i rekryteringen?

– Ja. Men det baserar sig ju på att produkter ska omsättas. Ska du bli stor ska du ha ett stort gäng under dig.

På ett arrangemang i Stockholm tänkte en före detta Forever Living säljare:

Lånat från artikel på Dt.se:

– Vi tänkte att vad är det frågan om? Alla jublade och applåderade. De framhäver att tjäna pengar är roten till all lycka. Vi är en enda stor familj och hjälper varandra. Det är en sektliknande hjärntvätt.

Det är enligt mig ett tydligt pyramidspel och exakt vad jag har påstått hela tiden. Antagligen så är ni som är emot mig förmodligen själva säljare av Forever Living och sitter antagligen lite högre upp på stegen och tjänar pengar på era vänner som ni rekryterat. Hoppas ni mår bra med er själva när ni lyckats lura på stackars människor att slava för er..

En annan säljare av Forever Lining berättar i Dt.se:

“– Jag kunde sitta och tänka att jag måste rekrytera tre personer den här veckan. Jag gick igenom hela min bekantskapskrets och försökte ihärdigt rekrytera och sälja. Jag kände hur vidrigt det var. Det blev små uppdrag åt mig själv. Jag skulle se så fräsch ut som möjligt med smink så att någon skulle vilja prata med mig om det. Då kunde jag säga hur fantastiska de här produkterna var och hur de förändrat mitt liv, säger Eva.”

Jag hoppas att fler av mina läsare ändrar sin mening om Forever Living efter att ni fått denna information. Gå gärna in och läs hela artikeln på DT.SE

Jag vet inte vad jag kan säga mer om det här mer än att jag hoppas att mina bloggkollegor slutar att tjata på sina läsare produkter från Forever Living och slutar att försöka rekrytera fler folk till företaget.

Sprid gärna detta inlägget så att flera får reda på sanningen bakom Forever Living..

Läs gärna också mina andra inlägg om Forever Living:

Forever Living – Ett “pyramidspel”

Idiotiskt av bloggare att sälja c9

toppbloggare

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. LastIssac

  I see you don’t monetize your blog, don’t waste your traffic, you can earn additional
  bucks every month because you’ve got hi quality content.
  If you want to know how to make extra $$$, search for: Mertiso’s tips
  best adsense alternative

 2. Niclas

  Men… köpa för 120kr och sälja för 295kr är bättre än många produkters marginaler. Vad är det som är så hemskt med Forever?

 3. Jessica

  Hej!
  Mig skulle de lura att bli försäljare, trots jag har grav Asperger,Adhd och är sjukpensionär,jag har inte ens klarat av att sälja lotter,blir både arg och ledsen på dessa manipulativa människor,ett är säkert om man motionerar äter från kostcirkeln är måttlig med socker och alkohol inte röker så räcker detta gott och väl.
  Mvh Jessica

 4. Anna Hallén

  Så underbart skönt att höra från någon som delar min uppfattning. Har de senaste två veckorna hamnat mitt i stormen av arga återförsäljare och Forever skickar tydligen nu ut inofficiella brev om mig och mina uttalande.

  Nu ska jag iväg och läsa om vad du skrivit om C9. Gissar på att vi delar uppfattning där också 😉
  Är du nyfiken på mina reder så hittar du dom här http://www.annahallen.se/vad-ar-c9
  Annars finns jag mest på FB.

  Trevlig sommar!
  Anna

  1. susannajungblom
   oslofru

   Dom är arga för att vi går ut med sanningen. Försök att inte ta åt dig, det är dom från Forever Living som driver ett oseriöst företag och återförsäljarna är antagligen arga och vill kommentera för att dom inte vill inse att dom blivit lurade. 🙂 Kram på dig

 5. Yaz

  Vill folk sälja och tjäna pengar på Aloevera produkter så låt dem göra det. Att smutskasta ett så stort OCH framgångsrikt företag känns lite mähääää. Det hade ju inte gått bra för dem ifall allt va bluff??!!

  Säljer inte dessa själv men går man in o testar o inte gillar deras modell så behöver man inte fortsätta. Det är inte värre marginaler än när du köper o säljer hälsoprodukter i din egen butik. Detta inlägg var lågt. Alla kan väl backa från ett företag om man inte gillar deras sätt. Men som jag tidigare skrev, något måste det ändå göra rätt med tanke på deras succe.

  Och är du då smart nog att fatta ett beslut att sälja produkterna så borde du även vara smart nog att tänka på riskerna: att du kanske inte har tillräckligt stort nätverk där dessa produkter säljs. Då står du där med ett lager. Och skylla på att företaget “manipulerar” herre guuu det är ju DU som köper in o säljer ut! Du står ju inte fast på ett kontor hos dem och säljer.

  Nä hörni. Att jag end slösade min tid på att svara på inlägget är lågt.

 6. Linnea Håkansson

  Hej Oslofru!

  Vad kul att du har så mycket åsikter! Men vad tråkigt att dina åsikter är baserade på rädsla och okunskap. Jag jobbar med företaget så jag kommer svara på en del av det du tror. Först och främst är Forever Living skandinaviens överlägset största företag inom branschen och har en AAA kreditering, googla vad det innebär om du inte vet. Det är nämligen så långt från ett pyramidspel du bara kan komma! Dessutom är vi den största medlemmen i svensk direkthandelsförening. Minimal lön? Jämfört med vadå? Forever har den bästa bonusplanen (lönesystemet) av alla företag, största delen av företagets vinst går direkt till oss som jobbar med det, därefter går den största återstående delen till välgörenhet och resterande till själva företaget.
  Givetvis måste du köpa produkter om du skall börja sälja! Ska du starta en klädbutik utan att köpa in några kläder? Vet du vad ett Franchiseföretag är för något? The Body Shop, Vero Moda, Gina Tricot, Mc Donalds osv, Network Marketing är Franchise närmsta släkting kan man säga, skillnaden är bara att i Franchise måste du betala en enorm summa pengar för att ta del av affärskonceptet, därefter köpa in massa produkter och därefter betala en stor del av vinsten tillbaka till själva företaget. I Network Marketing tar du del av affärskonceptet helt GRATIS, du betalar enbart för produkterna du köper och vinsten behåller du själv. Jag kan inte stå för alla företag inom branschen, enbart Forever Living, de människor som manipulerar, lurar, lovar folk guld och gröna skogar om de inte gör jobbet och rekryterar folk till att bli deras “slavar” begår ett grovt tjänstefel, det är absolut inte tillåtet i Forever Living och vårt system är till och med byggt så smart att man inte kan låta andra göra jobbet åt en. Det är ingen lottokupong, jag vet inte varför alla tror det, det är ett jobb, som vilket jobb som helst, bara det att Forever Living kan erbjuda dig många fler möjligheter än vad ett traditionellt jobb kan, och givetvis måste man göra jobbet. Vilket jobb kan du gå till och inte jobba? Sedan ska vi även ta vara på att Forever Living inte ställer några som helst krav på dig, det finns inget krav på hur många du behöver rekrytera eller hur mycket du behöver sälja varje månad, det väljer du själv. Och självklart tjänar du mer på fler rekryteringar! Ju fler produkter som omsätts desto mer tjänar du, så istället för att du ska sitta och jobba 100% så jobbar 100 personer 1%, de människor som sätter sig i ekonomiska kriser och arbetar ihjäl sig får skylla sig själva, det är ingen som tvingat dem till det. Som sagt ställer Forever Living inga krav på en. Den som tjänar mest handlar inte om vem som började först, det handlar bara om de som har störst nätverk och omsätter mest produkter, givetvis. Vi säger att Hanna som är en av mina rekryteringar har ett tredubbelt så stort nätverk som jag trots att hon började fem år senare, givetvis tjänar hon mer. Slutligen tänker jag på det du uttryckte dig som slaveri. De man rekryterar HJÄLPER man att lyckas, man lägger sig absolut inte på soffan och låter dem göra jobbet, du måste lära dem, visa dem hur de ska göra, kallar du det för slaveri om du lägger ner din tid för att hjälpa dem att lyckas?

  Tror du, att ett företag så stort som Forever Living, som omsätter nästan 30 miljarder per år, som har funnits sedan 1978, med AAA-kreditering, största medlemmen i direkthandelsförening, 10 000 000 människor som jobbar med företaget och dessutom står för långt över hälften av hela världens Aloe Vera tillverkning och MYCKET mer är ett pyramidspel och som lurar och manipulerar folk? Skaffa dig kunskap. Det märks tydligt att du varken har någon kunskap om Forever Living eller om Network Marketing. Gå till källan. Ring Forever, kontakta grundaren Rex Maughn, som för övrigt redan var miljonär inom fastighetsbranschen när han startade företaget, han gjorde det enbart för att hjälpa folk. Eller varför inte åka till ett av våra kontant betalda huvudkontor? Skandinaviens kontor ligger i Mölndal, det lilla slottet som heter Villa Papyrus! Ha en fin kväll! ☺️ Mvh, Linnea

  1. Mille

   30 miljarder i omsättning per år med 10 miljoner säljare så omsätter varje säljare i snitt 3000kr per år. Av dessa 3000kr ska varje säljare betala skatt (30% i Sverige vilket blir 2100kr netto per år) plus att man ska betala för sina resor och träffar samt den tid man lägger ner så hamnar man lätt på minus.

 7. Celine

  Hej Susanna! Bra skrivet, bra att du också står för det du säger. Jag håller med dig verkligen.
  Jag läste ditt tidigare inlägg om C9 och Forever Living och jag såg också massa arga kommentarer. Jag förstår verkligen inte, varför många som har köpt massa bantningskurer och sen reagerar så starkt när andra säger emot det. Det är så mycket konstigt snack också….”C9 gör så att man går ner i vikt på 9 dagar men det är ingen bantningskur” Va….?
  Och sen var det någon som kommenterade “Det funkar inte för alla att bara gå ut och träna” ….Ehm JO! Folk väljer att inte träna. För att nu ska folk gå ner i vikt så himla snabbt, och de behöver en spark i rumpan. “Some kick in the butt huh.”
  Så himla trött på detta……..när nån kommer och ska försöka prata om bantningskurer med mig stänger jag av. Folk får slösa sina pengar om de vill, stoppa i sig vad de vill etc. det lägger jag mig inte i men jag är bara trött på allt snack om det och hur argt folk reagerar när nån säger nåt annat.

  Som du säkert vet har jag bott i både Kina och nu i Japan, jag har kompisar från massa andra länder med helt andra kulturer när det gäller hälsa och vikt. När jag la på mig vikt sa de rakt ut “Oj Celine, du har blivit lite tjock ser jag.”eller “Celine, ska du äta sådär mycket när du har lagt på dig” eller nåt liknande. Först fick jag brakångest och grät i min killes knä. Men annat land, annan kultur och när jag tänkte efter så förstod jag att de sa inte så för att förolämpa mig eller få mig att må dåligt, de brydde sig om min hälsa och tyckte att jag skulle ta det försiktigt så att jag inte ska må dåligt. Det för mig var den bästa “kicken i baken” jag fick. Nu promenerar jag mer, äter mer grönt och jag ska börja gå och simma. 🙂

 8. susana

  håller helt med dig kring detta med forever och c9… Så många kloka större bloggare som gått på skiten. och ja självklart går man ner när man som du säger svälter sig i nio dagar. det är ingen som skrivit om de nio dagarna efter när de börjat äta igen…

  grymt inlägg, kram.

 9. Sandra

  Så jävla bra skrivet!
  Det här “c9” har ju exploderat i bloggvärlden som en superprodukt, the shit just nu.
  Förstår inte hur folk inte kan vara mer kritiska till hur man faktiskt köper produkten?!

  Tycker det är synd att flera storbloggare faktiskt blivit “lurade” på att bli reklampelare för detta… Det har gjort att jag tappat intresset för flera av dem eftersom de är så lättköpta…
  Jag hoppas fler börjar inse att allt är inte guld som glimmar..