Barnens alldeles egna soffa – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Barnens alldeles egna soffa

Idag är vi hemma hela familjen och hänger. M stannade hemma från jobbet eftersom jag inte kan ta hand om båda barnen själv. Filip har ju öroninflammation så därför tänkte vi att han skulle få vara hemma en sista dag från förskolan så att han blir ordentligt frisk igen. Han mår egentligen bra, men det känns ändå som att det bästa är att låta han vara hemma en dag för mycket än en dag för lite. Vi vill ju inte riskera att han blir dålig igen!

syskon

Är det någon av er läsare som har barn som har problem med öronen? Filip har haft öroninflammation 4 gånger nu och det är väl rätt så mycket med tanken på hur liten han är? Gör man någonting åt det eller är det bara att få penicillinkur på penicillinkur? Vi ska på återbesök hos läkaren om en vecka ungefär så då ska jag prata med honom om det här, men jag tänkte bara om det är någon av er som har tips, trix och kanske husmorsknep på vad man kan göra när öronen gör ont på dom små.

inredning_barnrumNu är ju båda pojkarna pigga och krya och det är så härligt att kunna luta sig tillbaka och se på hur bra dom leker tillsammans. (Soffan på bilden är från Kids Concept och finns att köpa på Jollyroom.se) Pojkarna älskar den och tycker att det är mysigare att sitta i där än i den stora soffan. Kan ju vara för att det är deras alldeles egna. 🙂

filip_oskar

Försök att inte bry er om hålen i väggen på bilderna. Det är från vår inredning-gone-wrong som borde spacklas igen och målas över, men vi har inte fått tummen ur, så hålen är tyvärr kvar och blir nog där ett bra tag till skulle jag tro. 

Vi har lekt en massa under hela dagen och haft det jättekul ihop. Det känns inte som att det är måndag, utan snarare som söndag eftersom alla är hemma. Men imorgon kommer våran vanliga vardag att börja igen. Jag känner mig bättre och har försökt att lyfta lite lätt och rört på mig så mycket jag klarat under dagen för att se hur och vad jag klarar av. Så imorgon åker M till jobbet, Filip ska på förskolan och jag ska vara hemma själv med Oskar som vanligt.

Nu tänkte vi gå en kortare promenad till butiken och handla inför middagen. Hörs snart igen!

Förresten, nu är det inte långt kvar tills omröstningen är över till Finest Awards 2016! Jag är ju nominerad i kategorin “Årets personliga blogg”, så om ni vill så får ni gärna rösta på mig Här 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Alexandra

  Min äldsta hade många öroninflammationer mellan 1 och 1,5år, på 2månader var det totalt 5 öroninflammationer med 6 olika antibiotikakurer, så det blev rör inopererat, det är bland det bästa vi gjort! Idag är han 6år och har totalt opererat in rör 3ggr men det är fortfarande värt det. Idag vid öroninflammation så rinner det ev lite ur örat, kan vara lite hängig men inte mer än så att det skulle kunnat varit en lite sen kväll dagen innan så han är trött, innan rören blev han så dålig att han nästan blev apatisk. Sista gången han fick rör så var det inte pga inflammationerna utan för att trycket i örat var helt fel (minns inte om det var för högt eller lågt men tror det var för högt) och han hörde rätt dåligt.

  Tyvärr så tror jag att det var antibiotikan som slog ut hans hela immunförsvar, för fram till han var ca 3år så var han sjuk EXTREMT mycket. Yngsta har också varit sjuk en del, men inte i närheten av så mycket som den äldsta. Han var JÄMT sjuk.

  Precis som någon kommenterade innan så kan en ha lök i öronen, men jag skulle prova vitlök. Tyvärr hörde vi det efter han fick rör så vet inte själv.
  Uppskuren gul lök under sängen/invid sovande barn ska vara bra för hostande barn .

 2. Jessies Vardag - träning, stil, mammaliv -

  Jag var öronbarn som liten och min mamma körde på ett husmorsknep som faktiskt lindrade! Lök är det som gäller 😀
  Hacka cirka en matsked gul lök, lägg det i en näsduk och värm detta i exempelvis mikro 5-10 sek. Därefter lägger man “paketet” utanpå örat och sätter på en mössa som knyts under hakan. Funkar även att linda in löken i gasbinda som läggs mot örat och sen bandagetejp utanpå, så det hålls på plats. Barnet ska gärna ligga på det onda örat så det håller sig varmt. Lökångorna som är bakteriedödande lindrar smärtan 🙂

 3. Johanna

  Jag hade en granne när jag var liten som hade många öroninflamationer och hon fick ett rör inopererat i örat. För att hålla bort vätska och se till att örat inte kunde svullna igen.

 4. Mari

  Jag var öronbarn som liten, men vet inte så mycket om det då det i dag säkert behandlas olika. Har dock hört att barn över ett år inte behandlas med penicillin längre. Men vet som sagt inte till 100% så vågar inte säga för mycket. Men för många kurer penicillin är ju inte heller bra. Hade nog försökt kolla upp det. Jag har trånga gångar, därav många inflammationer som liten. Hoppas han blir bättre snart!

  1. susannajungblom
   oslofru

   Jo jag vet, jag gillar inte alls att han får massa penicillinkurer hela tiden. Ska kolla upp detta!

 5. Mamma

  Det kan bero på vätska i mellanörat, det är väldigt vanligt men leder till många plågsamma öroninflammationer. Tycker det är väldigt märkligt att er läkare inte har informerat om det. För att lösa problemet så kan han behöva opereras, be om en remiss till en öron-näsa-halsmottagning!