Acneärr tips – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Acneärr tips

Det är väldigt många som mailar mig angående min acne och hur det ser ut nu, samt om jag har några tips på hur jag gör för att leva med det. Jag har skrivit tidigare inlägg om min acne som ni kan läsa om ni vill: “Att leva med acne” , “Underlätta lite grann” , “Med och utan smink” .

För mig var det extremt jobbigt då acnen kom i min vuxna ålder eftersom jag inte var van vid att ha problemhud sen innan. När jag fyllde 20 år så började problemen och till tider så var det så hemskt att jag till och med sjukskrev mig från jobbet.

Om man inte har acne själv så är det nog svårt att föreställa sig hur det känns för oss som lider när problemen är som värst. Det är inte bara utseendet som man skäms över, utan i vissa fall kan det även göra väldigt ont. Ni är många som mailar mig och frågar om jag har tips på hur man kan underlätta problemen och jag skulle verkligen önska att jag kunde trolla fram eller uppfinna ett medel som läkte alla sår. Men tyvärr kan jag inte det.. Jag tycker att det känns fruktansvärt och rätt så konstigt att man inte har kommit fram till någon medicin eller hudvårdsprodukt om tar bort acne eftersom vi är så många som lider av det. Men jag antar att det inte ligger så högt upp på prioriteringslistan eftersom vi nu är i 2016 ännu inte hittat något botemedel som hjälper..

Jag har provat allt och jag har ännu inte hittat någonting som tar bort problemen helt och hållet. Alla är vi dessutom olika och det finns mängder av olika typer av acne som kan förminskas på olika typer av sätt. Så tyvärr har jag inga bra svar som hjälper alla. Men en sak som jag har märkt väldigt tydligt under mina 8 år med acne är att det du stoppar i dig påverkar hur du ser ut! Det är faktiskt sant. Att hålla en sund livsstil påverkar inte bara vikten och kroppsformen, utan även skelett, naglar, hår och hud.

Jag kan se detta väldigt tydligt på min egen hud eftersom jag får mängder av plitor och acne runt munnen när jag äter för mycket choklad och dricker mjölk. Min acne var nästan puts väck, men nu har det kommit tillbaka eftersom jag slarvat med kosten den sista tiden.

acneärr_tips

Så här ser jag ut idag. Som ni ser så är min hud lite ostabil med några utbrott kring munnen. Detta är för att jag slarvat och ätit mängder med socker under dom senaste veckorna. Så nu blir det ändring och minskning på sockret framöver så att huden ska komma i balans igen.

Sen kan ni tydligt se att jag har acneärr kvar på kinderna och ner mot hakan. Detta är väldigt svårt att bli av med men jag har gjort några IPL-behandlingar, samt peeling och rengöring hos Skönhetsfabriken (ni kan läsa mer om det här) som har minskat ärren betydligt. Dock inte helt..

Visst, det fungerar ju till en viss grad, men jag drömmer fortfarande om en fläckfri, slät och strålande hy. Som tur är så är jag envis och ger aldrig upp! Jag är villig att prova på fler metoder och lovar att hålla er uppdaterade på vägen och tipsar er gärna så fort jag har något att rekommendera som ger resultat.

Men tills jag har hittat den ultimata behandlingen för akneärr och akne så kan jag rekommendera att göra följande för att underlätta utslagen:

* Drick vatten 

* Tvätta ansiktet morgon + kväll

* Återfukta (Återfukta huden för att minska ökad produktion av talg)

* Sluta med sockret (Forskning visar att socker kan påverka huden negativt)

* Minska intaget av mjölkprodukter

* Se på konsistensen (Är maten gäggig? Ät den inte! Bröd, banan och sånt som kletar påverkar huden)

* Motionera 

* Andas frisk luft (Det är alltid nyttigt att vara ute i naturen)

* Undvik direktkontakt med sol (Sol är bra till en viss grad-men var försiktig så du inte bränner dig!)

* Använd solskyddsfaktor (Använd alltid solskyddsfaktor för att minska risk för pigmentförändringar)

Alla ovanstående punkter är bra för dig och jag lovar att det kommer att minska problemen. Däremot är det inte säkert att acnen försvinner helt eftersom det ofta är andra faktorer som spelar in, så som ålder, hormoner osv. Men att leva hälsosamt och äta nyttigt skadar ju inte i alla fall!

Jag vet att detta inte är vad man vill höra när problemen är som värst, men ni som har acne – Försök att se bortom dom röda prickarna. Det är bara ni själva som tänker på det för jag lovar er att andra inte bryr sig. Ni är vackra som ni är och vi är alla unika och fina, med eller utan acne! <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.