Röda kinder på bebis – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Röda kinder på bebis

Godmorgon!

Jag börjar bli bortskämd med att få sova på nätterna nu. Oskar vaknade först 5.30, men somnade om med en gång som han fick lite ersättning och vaknade igen klockan 8 när Filip vaknade. Det konstiga är att jag inte direkt känner mig piggare av att få sova längre för av någon anledning så ställer kroppen om sig så fort och vänjer sig vid mycket sömn med en gång. Det bästa är ju när man får sova så länge man vill och vakna av sig själv, men det har inte hänt dom senaste 2,5 åren direkt. Men jag ska absolut inte klaga för det är fullkomligt underbart när Filip klättrar upp i sängen och säger “Mamma?” och lägger sig jämte mig. Mysigare stunder finns inte!

På tal om något annat än sömn så har Oskar alltid varit väldig känslig i sin hy och nu på sista tiden så har han blivit så himla röd om kinderna. Det verkar inte som att han har ont av det som tur är, men det hettar lite och ser ju inte så roligt ut..

röda_kinder_på_bebisJag har fått med mig vissa saker under mina 7 månader med Oskar och lärt mig vad man kan göra för att underlätta bebisars röda små kinder och det är följande:

* Smörj, smörj, smörj

Smörj med återfuktande kräm flera gånger om dagen, minst varje morgon och kväll.

* Undvik att tvätta huden med för mycket vatten

För mycket vatten på kan göra att huden torkar ut, vilket leder till torr, röd och fnasig hud. Om bebisen/barnet har känslig hud så ska man undvika att tvätta för ofta. Det räcker att bada var tredje dag.

* Försök att undvika direkt hudkontakt med kyla

Symptomen brukar förvärras när bebisen är i direkt kontakt med kyla. Så speciellt på vintern så är det viktigt att tänka på att man skyddar huden med mössa ner över pannan och öronen, samt en hals upp till näsan.

* Torka om bebisen drägglar mycket/använd drägglisar

Om din bebis drägglar mycket, så som min älskade Oskar gör, så är det viktigt att torka av då och då så att hen inte alltid är blöt på huden. “Drägglisar” är också väldigt bra att använda så att man inte måste byta ut bodyn titt som tätt.

* Åter igen – Smörj

Smörj, smörj, smörj. Man kan aldrig smörja för mycket med mjuka och återfuktande krämer. Se till att använda en fet kräm utan parfym eller vatten i.

* Kortisonkräm 

En del påstår att man kan smörja med kortisonkräm, men det tycker jag inte att man borde göra. Gå hellre till läkaren och fråga om hjälp. Vi fick en kräm utskriven till Oskar när han hade det som värst och det var inte kortison i alls, utan något helt annat och hans röda fnasiga hud blev genast bättre. Så rådfråga din läkare innan du börjar smörja med starka kortisonkrämer.

Så med andra ord så går det att underlätta röda kinder på bebis med några enkla metoder. Har ni några fler tips och trix  än dom jag nämnde för att göra våra bebisars hud babylen igen så får ni gärna hojta!

Nu ska jag gå ner med Filip på förskolan och sen tänkte jag faktiskt vara lite busig och träna här hemma. Busig säger jag eftersom jag egentligen inte får träna efter min bröstförminskning/bröstlyft, men det kan väl omöjligt skada att träna rumpan och benen? Eller?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.