Kom i form snabbt – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Kom i form snabbt

Godmorgon!

Nu är jag äntligen frisk och kan börja min träning igen. Det känns så skönt och nu vill jag göra vad jag kan för att komma i form snabbt.

kom_i_formVi ska till Italien om två veckor och då vill jag såklart känna mig fin när man ska gå runt i bikini hela dagarna. Jag har alltså två veckor på mig att göra vad jag kan för att tona kroppen lite extra. Sen måste jag bara påpeka att träning och hälsa är en livsstil, så det finns tyvärr inga genvägar eller några magiska resultat på kort tid, men man kan såklart tona en redan vältränad kropp en aning på kort tid. Sen gäller det att dagligen hålla en sund livsstil så att man håller formen konstant. I alla fall, med det sagt så kommer nu mina bästa tips för bra och intensiv träning. (jag kommer att följa dessa tips kommande 2 veckor)

KOM I FORM SNABBT

* Uteslut socker och mjölkprodukter

Socker och mjölkprodukter utesluter jag eftersom socker är ett beroende som genererar i mer ätande. Tar du en chokladbit så är det svårt att stoppa och så tar man en till och en till och en till.. Uteslut socker och mjölkprodukter = färre kalorier

* Starta dagen med en PW

Det är jättebra att starta dagen med en powerwalk. Jag dricker ett stort glas vatten, en kaffe och sen tar jag Filip till dagis och går en omväg hem sen i raskt tempo. Promenaden sätter fart på förbränningen och är en utmärkt start på dagen.

* Drick vatten

Vatten är jätteviktigt! Om du ständigt fyller på med vätska så samlar inte kroppen på sig nytt fett, utan klarar av att hålla temperaturen med hjälp av vattnet, plus att vattnet ger en mättnadskänsla.

* Fyll på med nyttig näring

Jätteviktigt att INTE BANTA! Är du hungrig? -Ät! Fyll på med frukt och grönt under hela dagen och ät en ordentlig frukost, lunch och middag. När man rör på sig och tränar är det jätteviktigt att äta ordentligt. Kom ihåg, vi vill inte bli för smala – vi vill ha en tonad, vältränad och sund kropp!

* Träna gym varannan dag

Ställ in dig på att träna varannan dag. Skriv ner det i kalendern och få det gjort! Träna gym själv och variera med att gå på pass. Det ska vara kul att träna så försök att variera träningspassen och även muskelgrupperna.

* Gör 50 situps varannan dag (de dagar du inte gymmar)

Det är snyggt med magmuskler och det är skönt att vara stark i coren för ryggen och en fin hållning. Gör 50 situps varje morgon som du vaknar, de dagar som du inte går till gymmet.

* Ät en ordentlig och proteinrik middag efter varje träningspass

Det är, som sagt, jätteviktigt att äta när man tränar. Fyll på med protein så som kyckling, ägg eller eventuellt proteinbars efter ett träningspass så att musklerna får i sig det dom behöver för att växa.

* Inga kolhydrater efter 19.00

Försök att inte äta onödiga kolhydrater på kvällstid. Kolhydrater ger dig onödig energi som inte behövs när man ändå ska sova. Men är du hungrig så ska du självklart fylla magen, men ta då hellre en frukt eller varför inte lite grönsaksstavar och dipp av kvarg?

* Gör det lilla extra

Ta trappan istället för att åka rulltrappa, gå till jobbet/skolan istället för att köra/åka bil, cykla till affären istället för att ta bussen osv osv. Det är det lilla extra som gör det lilla extra! 😉

kom_i_form_snabbt

Man kan se att det sticker ut lite tejp under min topp och det är för att jag har gjort en bröstförminskning och måste ha tejp på ärren. Tänkte att det kunde vara smart att berätta det för er som inte visste…

Det var mina bästa tips för att komma i form snabbt och jag ska försöka hålla mina egna mål och göra vad jag kan för att vara i min livs bästa form om två veckor då vi reser till Italien! För mig är det alltid kul att sätta upp lite mål och regler för mig själv så att jag inte fuskar. Sen brukar jag även skriva ner i en kalender vad jag ska göra och sen bockar jag av i slutet av dagen om jag klarat det eller inte. Ett litet tips för att lyckas motivera sig själv!

Nu ska jag göra mig och barnen klara för en promenad ner till förskolan! Jag önskar er alla en underbar start på denna veckan så hörs vi lite senare igen. Puss och kram!

toppbloggare

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Amanda

  Bara en fundering ifrån min sida men varför tycker du inte att man ska äta kolhydrater efter en viss tid? Det är ju kaloriintaget under hela dagen som spelar roll, inte vad man äter efter en viss tid.

  1. susannajungblom
   oslofru

   Absolut, det är jag enig i. Men, det är onödigt att fylla på med massa onödiga kalorier precis innan läggdags då man inte behöver energi för att kunna sova. 🙂

 2. Angelica

  Toppen bra tips! 😀 Dessa måste jag verkligen ta till mig och börja med! 😀 Har du någon “ätar-dag” alltså då du typ lyxar till det med lite godis på kvällen eller är du så här duktig hela veckorna?? Och en annan fråga, när du skriver att man bör gå på gym, tror du att det skulle fungera om jag dom dagarna ställer mig på min crosstrainer istället, och i så fall hur långa pass?

  1. susannajungblom
   oslofru

   Så kul att du gillar mina tips! Men jag tränar verkligen inte så här bra i vanliga fall. Detta är intensivt nu i två veckor eftersom jag vill komma i form till vi ska till Italien. Men annars så tränar jag ca 3ggr/veckan och äter som jag vill, när jag vill.

   Men just under dessa två veckor så ska jag försöka att inte ha någon fuskdag, utan hålla detta schemat fullt ut.

   Självklart är crosstrainer bra, men inte om man vill bygga muskler tyvärr. Men det handlar ju helt och hållet om vad man vill få ut av sin träning. Så om det framför allt är viktminskning så kan du köra crosstrainer, men om du vill bygga muskler så rekommenderar jag såklart att lyfta lite tyngre vikter. 🙂

   1. Angelica

    Okey, men jag vill bara tappa lite vikt så musklerna är inte på prio för mig så då får det bli crosstrainer 🙂

    Jag har en liten önskan (OM du vill såklart) om att du kanske kan lägga upp lite mera vad ni äter för middagar/luncher.
    Självklart behöver du inte göra det varje dag men jag är i sån idé torka varje dag när man ska ställa sig vid spisen och vi körde stående meny ett tag men det blir tråkigt det oxå. Så lite tips på snabba goda rätter som barnen äter vore trevligt 🙂