Fler barn? – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Annons

Fler barn?

Ska vi har fler barn eller räcker det med dom två miraklena vi har? Hade ni frågat mig för några månader sen så hade jag sagt att det räcker med två, men nu, 8 månader efter att Oskar föddes så känner jag lite annorlunda.

susanna_jungblom

Höggravid vs. dagsformen.

Nu är, som sagt, Oskar 8 månader gammal och det var ungefär när Filip var så här gammal som vi började diskutera om vi skulle skaffa ett till barn eller inte. Det verkar som att det är någon gravidlängtan man (eller i alla fall jag) kommer in i vid den här tiden. När magen och kroppen helt och hållet ställt om sig och man börjar komma tillbaka till sig själv, ja då börjar man längta efter den stora magen igen.

Så vad tänker vi om fler barn?

Två barn är verkligen perfekt på många sätt och vis. Det är så lagom på något sätt och vi har det så bra tillsammans, min och min mans kärlek för varandra har bara växt sig starkare och vi känner att vi har tid och pengar för att ta hand om våra barn på bästa tänkbara sätt. Det känns perfekt helt enkelt. Men, tanken på att den här babyprioden är över nu känns fruktansvärt jobbig. Min bror och hans tjej väntar en liten bebis och då börjar såklart alla dessa känslor komma tillbaka. Vi gav bort lite bebiskläder till dom och det var såklart superkul att dom får kläder till sitt lilla mirakel, men det var samtidigt väldigt känsloladdat och sorgligt för min del. Vadå, ska vi inte ha bebis mer? Är det över nu? Är vi klara så här? Kommer vi aldrig få fler barn? Tanken känns jobbig och i och med att jag känner så här så vill jag aldrig säga aldrig. 

Vi får helt enkelt se med tiden hur det känns, rätt som det är så kanske jag känner mig klar med bebistiden och att två barn passar oss och våran familj alldeles utmärkt. Men jag tänker aldrig vara helt bestämd på att det räcker så här. Jag menar, jag är bara 27 år och vi har många år framför oss. Känns det bra och naturligt för oss att skaffa fler barn i framtiden så finns det ju fortfarande möjlighet till det. Så alla bebiskläder i strl 50 kommer jag inte ge bort, utan favoriterna sparar vi ifall, ifall, ifall…

familjMina tre pojkar, mitt liv, mitt allt, min perfekta lilla familj. <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jeanette

  Jag blir 32 i år och är redan sugen på ett fjärde, trots att vi har vår lilla som blir 4 mån om 4 dagar 🙂
  Men vill samtidigt hinna njuta av henne , för jag vet hur jag blir när jag är gravid då jag alltid får en jobbig start.
  Så hon får nog allt hinna bli 1 år el så innan det planeras inför vår sista.

  1. susannajungblom
   oslofru

   Ja, det är mysigt att njuta fullt ut av bebistiden. Men vad kul att du redan är sugen på att vara gravid igen. 🙂 Det är något speciellt och underbart att få bära på ett barn <3

 2. Sandra

  Vilka söta söner du har, och bra skrivet, Som du skriver, du är bara 27 år och det finns tid om det är så att ni vill ha fler barn 🙂
  kram

 3. Susana

  jag med. Jag blrjar känna samma trots att vårt andra barn ligger i magen ännu, försöker njuta till Max av denna graviditet ifall de inte skulle bli fler gånger.

Annons