Service på kameran – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Service på kameran

Godmorgon!

Imorses kom M in med Oskar till mig kl 05.30, så då var det bara att gå upp och gilla läget. Det kanske låter lite lustigt att jag säger att han går in till mig när vi självklart har samma sovrum. Men pojkarna sover i samma rum och om dom vaknar på natten så går M in och lägger sig där och det var det som hade hänt i natt.

Vi hanterar sömn och sömnbrist på olika sätt och jag har tyvärr inte så lätt för att klara av en dag på minimalt med sömn, så därför är min man så snäll och tar barnen på nätterna så att jag ska få sova.

Anyway, på tal om något helt annat än sömn och sovrutiner – Jag måste lämna in min kamera på service! Eller gör man det?

canon_eos_6d

Som ni vet så är bilder A och O när man bloggar och därför investerade jag i en väldigt bra kamera för att kunna ta så bra bilder som möjligt. Jag har en Canon EOS 6D, fullformatkamera. Den har fungerat alldeles utmärkt, men nu verkar det som att den behöver fixas till lite grann. Linsen lossnade till exempel här om dagen och bara rullade ut på golvet och fick en liten spricka i. Så nu måste jag köpa nytt objektiv som kostar från ca 6000 och uppåt. (Jag har fullformatkamera så alla objektiv till “vanliga” kameror fungerar inte och det är därför objektiven blir så dyra..) Förutom att objektivet gick sönder så tycker jag även att kameran har blivit sämre med tiden. Den har svårt att fokusera där jag vill och den lever sitt egna lilla liv vilket gör det svårt för mig att kontrollera den. Så är det någon som vet – Kan man lämna in sin kamera på service? Är det värt det? Och, var lämnar jag in den i så fall?

Klockan är bara 06.45 och det känns som att jag har varit uppe hur länge som helst! Dags för lunch snart kanske? 😉

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lina Rasmusson

    Om jag minns rätt så har de flesta kamera två års garanti om du inte har tecknat försäkring på din kamera! Kolla på stället där du köpte den om garantin fortfarande håller! Annars så skulle jag rekommendera att skicka in där du kloten den ändå☺️ Kram!
    linarasmusson.se