Tiden går.. – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Tiden går..

Ni som själva fått barn kan nog relatera till det jag kommer att skriva nu..

När man för första gången ska bli mamma och går i nio månader och funderar över vad det är för liten filur det egentligen är som ligger där inne i magen, så skulle man kunna tro att när tiden väl kommer så tar det tid att lära känna sitt barn. Då kan jag tala om att från första sekund som jag såg mina pojkar för första gången så visste jag exakt precis vad dom var för typ av person och det var mer naturligt än någonsin att ha dom i mitt liv.

Det är en väldigt speciell känsla att få bli mamma och det är en enormt häftig känsla att få känna så starkt för en annan person så som man gör för sina barn.

Tiden går dessutom väldigt, väldigt, väldigt fort. Jag hinner knappt med och för varje dag som går så händer det något nytt och tiden när jag var gravid med Oskar känns så nära men ändå så otroligt långt bort..

dagis5

För exakt ett år sen – En förväntansfull mamma och son i väntan på lillebror som ligger i magen och väntar på att få komma ut..

Jag får ofta frågan hur jag ställer mig till fler barn och jag har skrivit om det några gånger här på bloggen också, men tänkte att jag kan ta det igen då jag tänker på det väldigt ofta själv och gärna reflekterar över det för er.

Så som det känns nu så är jag och min man väldigt nöjda och bekväma så som det är. Att ha två barn känns alldeles lagom och perfekt för oss och vår familj. Vi känner att tiden räcker till, vi hinner med allt, vi har kul tillsammans och vår kärlek är starkare än någonsin. Dessutom hinner vi båda med att tänka på oss själva och karriären, vilket jag är osäker på om vi skulle få till med fler barn. Självklart är allt möjligt och man kan om man vill, men så som det känns nu så är längtan efter fler barn mindre än vad den en gång var förut.

Bebistiden börjar närma sig sitt slut och det känns såklart lite sorgset såklart. Att stå och packa ihop alla bebiskläder som inte längre passar och att få ge bort bilbarnstolen som inte längre passar osv, känns tungt och det är med en klump i halsen som jag inser att tiden med en liten bebis i familjen är förbi. Men så är jag samtidigt tacksam och glad över att mina pojkar växer och utvecklas med tiden som går.
1460268018-13283

Jag är “bara” (allting är relativt) 27 år och har självklart tid och möjlighet att skaffa fler barn i framtiden om vi nu skulle vilja det. Men så som det känns här och nu så är vår familj alldeles perfekt så som den är!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    Hej. Vilken fin blogg du har. Det är nämligen så att jag driver företaget bloggmingel som är ett mingelnätverk för professionella bloggare och företagare som vill samarbeta. Vi har haft två mingel i Malmö detta året och nu ska vi ha ett tredje mingel den 30 maj på Scandic Rubinen i Göteborg mellan 17.30 – 20.30. Jag vill gärna bjuda in dig och det är dessutom helt gratis, man hämtar ut sin biljett på http://bloggmingel.se för att boka en plats. MVH Anna

  2. Linda

    Jag håller helt med dig. Nu när vårt senaste tillskott, lilla Eline, kom så kändes vi oss klara. Att vi nu har en pojke och en flicka gjorde nog att vi verkligen kände oss klara 🙂 2 barn räcker gott och väl och som du säger, gäller att man har tid med familj, karriär mm 🙂 Men man vet aldrig hur det blir, det kanske blir ett till syskon. Dina pojkar är ju bara för härliga 🙂 Kram till er