Föräldraledig – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Föräldraledig

Godmorgon!

Jag ville bara börja med att ge all cred till oss mammor och pappor där ute som lyckas att klara av att jonglera studier/karriär med föräldralivet. Det är inte det lättaste att få det att gå ihop alltid, men på något konstigt vänster så lyckas vi!

En sak dock som jag tycker är väldigt lustigt i min och min mans situation är att han alltid lyckas hitta smarta och lätta genvägar för att nå sina mål. Hehe. Jag har ju gått hemma med barnen sen Filip föddes och har alltid lyckats klara av att göra allting själv. Visst har det varit lite rotigt till tider, men för det mesta har jag lyckats att ta hand om barnen, samtidigt som hus och hem har varit skinande rent. Att maten har stått rykande varm på bordet när M har kommit hem och att hans skjortor blir tvättade och strykna är ju också någonting som man kan förvänta sig av en hemmafru.

Nu när min man har börjat sin pappaledighet så kunde man kanske vänta sig att han skulle få känna på hur det var att ta hand om mig. Självklart gör han det också, men han ser till att få det gjort för sig! För nu, ja nu, när M ska gå hemma så inser han hur mycket jobb det är, så vad tror ni händer då? Jo då ska vi ha en städerska helt plötsligt som gör jobbet åt honom! Haha. Seriöst?

Det roligaste var att jag sa “Ja men då har du ju åtminstone tid till att laga mat och ha middagen färdig på bordet när jag kommer hem!”. 

Vad tror ni han svarar då?

M: “Jo, det är klart! Jag ska ju beställa hem matkasse också”

pappaVi är alla olika och huvudsaken är ju att saker och ting blir gjort, sen hur man bestämmer sig för att göra det är upp till var och en. Jag förstår att min man inte tycker det är kul att städa och laga mat och hellre lägger tid på barnen när han väl nu har tid för att gå hemma med dom. Synd bara att jag inte tänkte på det! 😉

Så åter igen i alla fall. Ni som får ihop det, ni som gör allt själva! Jag vet hur det känns och även fast det är tufft ibland så får man ihop det. Vi föräldrar är grymma, så klapp på axeln till oss!

Nu ska jag åka till kursen. Det blir en spännande vecka denna veckan med simulatorträning och simning bland annat. Men mer om det får ni veta när dagarna kommer! Jag vet att ni har många frågor angående kursen och allt vi gör och jag lovar att jag ska berätta mer när kursen är avklarad och jag har blivit anställd, men fram tills dess så kan jag tyvärr inte berätta någonting. Vad det är för företag kommer ni säkert få reda på också så småningom, men just nu vill jag bara fokusera på att klara kursen och göra rätt för mig. Hoppas ni är ok med det!

Nä, nu måste jag sticka! Puss och kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Il

    Är inte det minsta förvånad att han inte klarade av något som alla andra föräldrar klarar. Ensamstående mammor som jobbar 100 % men ändå lagar mat och städar och tar hand om barnen, men det är klart, han är ju van vid att inte göra någonting överhuvudtaget så inte konstigt att han står helt handfallen och inte kan få ihop det då.

  2. Martha

    Om vi har ekonomi för det ska vi definitivt ha städhjälp sen när vi båda jobbar 100% igen. Hade såklart vart skönt redan nu, men än så länge känns det som att man hunner med.

  3. Mikaela

    Jag har hemmet skinande rent när jag har lust o mat på bordet en viss tid när jag har prioriterat det 🙂