Oskar och mig – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Annons

Oskar och mig

Godmorgon!

I natt har jag tagit hand om Oskar och för att inte väcka M så har vi legat på gästrummet och sovit. Det har gått relativt bra och han har bara vaknat två gånger under natten vid 3 och 4.30 och sen ville han upp och hoppa vid 5.15.

bebishår

Jag är lite ovan vid lite sömn nu eftersom jag har bott på hotell och att M för det mesta har hand om barnen på nätterna. Men Oskar är så himla go så jag tänker inte på att jag är trött när jag är i hans sällskap!

oskar

Han har fått en liten lock på huvudet som står upp så sött. För många så kanske detta uppfattas som lite hår, men om man jämför med Filip vid den här åldern så är det mycket vill jag lova!

puss

Oskar är väldigt morgonpigg och det är vanligt att han vill upp vid femtiden. Vi lägger honom vid ca 19.00 på kvällen och senare än så vill vi nog inte lägga honom för då får vi ingen egentid själva utan barnen innan vi ska gå och lägga oss. Jag tycker det är otroligt viktigt med lite barnfritt under en liten tid på dagen innan läggdags så att man får varva ner och lugna sig lite innan man ska sova. Men där är ju vi alla olika och det finns såklart inga rätt eller fel när det kommer till läggningsrutiner för våra barn. Det här passar oss bäst och om vi sen får gå upp vid femsnåret på morgonen så är det helt okej för mig! 😉

mamma_oskar

För övrigt så har det hänt så otroligt mycket med honom på sista tiden. Han har fyra tänder uppe och två nere, hans hår har börjat växa mer, han är nyfiken och ska ta i allt, han ställer sig upp och går runt saker, han kan gå med briovagn och ställer sig upp och kryper på alla fyra hela tiden. Det är nog inte många veckor kvar innan han springer omkring här hemma och det gör mig trygg i att vi ska börja lämna honom på förskola redan i Augusti.

Klockan är bara 06.20 och det känns som att klockan står still. Förhoppningsvis får mina andra pojkar sova lite längre idag. Oskar verkar lite trött igen så jag tänkte faktiskt att vi skulle komma oss ut på en liten morgonpromenad. Men vi hörs igen lite senare allihopa, kramkram så länge!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. fanny s

    Jag och min man tycker också det är väl behövligt att få några timmar för oss själva på kvällen. Vi lägger dem också vid sju. Från morgon till kväll är störtsta fokus på våra tre älskade ungar! Men efter läggdags har vi några timmar att fokusera på oss. Småbarnsåren är tuffa, intensiva och med avbrutna nätter. Att få hämta kraft och tanka energi hos den man gett sig in i det här äventyret med är guld värt för mig!

Annons