Ta bort tatuering – efterbehandling – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Ta bort tatuering – efterbehandling

Godmorgon på er alla goa och glada!

Härom dagen så var jag hos Eraze och gjorde två behandlingar. En på mina ärr i ansiktet och en tatueringsbehandling. (Ni kan gärna titta in i tidigare inlägg där jag skrivit mer om ansiktsbehandlingen Här

Jag har fått väldigt många mail angående tatueringsbehandlingen och det är några av er som undrar om det verkligen fungerar då det tydligen är många som gått och försökt få bort tatueringar med laser utan vidare resultat.

Att ta bort en tatuering är en process och den försvinner inte över natten, utan det är flera behandlingar man måste gå igenom innan den här helt borta. Det kan ta månader innan man ser stora resultat tyvärr, men nu, efter tre behandlingar så börjar det faktiskt synas en liten ändring.

fjerne_tatovering_med_laser

På översta bilden kan ni se hur tatueringen såg ut innan jag började att behandla den med laser och på nedersta bilden ser ni hur den ser ut idag, tre behandlingar senare. Som ni ser är den betydligt mycket skarpare på översta bilden och i dagsläget är översta delen på “e”:et nästan borta och resten av tatueringen är väldigt defus.

Visst ser man inga tydliga resultat än och om jag ska vara ärlig så hade jag varit skeptisk om jag inte såg så tydligt att det försvann på “e”et. Som sagt så kommer det förmodligen att ta minst lika många behandlingar till innan den är borta, men så länge den försvinner till slut så är jag nöjd! Jag lovar att hålla er uppdaterade om hur det går och visar såklart bilder under vägen så att ni får hänga med på processen.

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, eller hur?

ta_bort_tatuering_behandling

När det kommer till efterbehandling efter att man tagit laser på tatueringen så beror det ju helt och hållet på hur var och en reagerar och vart någonstans på kroppen som tatueringen sitter. För mig så har tiden efteråt varit smärtfri och näst intill obefintlig. Jag känner ingen smärta eller ser någon påverkan på fingret mer än att själva tatueringen blir mindre och mindre synlig efter varje gång. Men om man har en större tatuering så kan dagarna efter vara lite mer smärtsamma på vissa. Man kan bli lite röd och känslig i huden och i vissa fall kan man få små blåsor, men det är ingen fara utan bara vanligt. Jag smörjer in mina händer kontinuerligt för att tillföra fukt, vilket känns bra eftersom man kan bli lite torr.

Om ni har några frågor kring det här så får ni bara kommentera eller maila så ska jag försöka svara så gott jag kan. Ni kan också gå in på Erazes hemsida HÄR för Norge och HÄR för Sverige om ni vill läsa mer om deras laserbehandlingar.

Kram, kram S

Behandlingen är sponsrad

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sigurd

  Hei Pernilla og andre som er nysgjerrige!

  Vi bruker en laser basert på Pico-teknologi, PicoSure. Det største skillet er mellom de som bruker Pico-laser og de som har ulke typer Q-switched, som var det vanlige inntil vi etablerte oss først i Norge i januar 2014 og så i Sverige i mars 2015. Kort fortalt jobber Pico-lasere med en høyere frekvens slik at blekket i tatoveringen knuses i mindre deler, og dermed forsvinner raskere enn med tradisjonelle lasere. Normalt halvparten av tiden. I tillegg tilfører den mindre varme til huden, slik at behandlingen blir mer skånsom og risikoen for arr er omtrent null. I

  Vi vil gjerne også trekke frem at det hos oss bare er autorisert helsepersonell som jobber med laseren, og de er også videreutdannet som laserterapeuter. Uansett hvem man velger er det viktig at de som driver med laser både har det beste utstyret og kan sitt fag.

  Det er individuelt hvor fort en tatovering går bort. Det handler både om størrelse, hvor fylt det er med blekk og hvor på kroppen den sitter. Jo mer blodsirkulasjon der tatoveringen sitter, jo bedre. En fingertatovering som den Oslofru har er derfor blant de som tar mer tid – bokstavene er veldig fylt med blekk (sammenlignet med andre større tatoveringer som gjerne har mye skygger) og fingrene har lav blodsirkulasjon.

  Prisen per gang varierer fra 1500,- for de aller minste og oppover, der de mest «vanlige» 10×10 cm koster 1950,-. Om du er nysgjerrig på oss og hva det vil koste, send gjerne en epost med bilde av tatoveringen enten til klinikken i Norge på post@eraze.no eller Sverige på post@eraze.se. Da vil klinikksykepleierne våre kunne estimere antall behandlinger og pris. Vi har også gratis konsultasjon der vi kan teste laseren på et lite område for å måle effekt – så vet man enda mer bør man bestemmer seg for å gå i gang.

  Vennlig hilsen
  Sigurd, Eraze

 2. il

  Du får jobba som flygvärdinna ändå nu med tatueringen? Var det inte ett krav att man inte ska ha det?
  Tänk om den inte går bort och man istället får gå runt med en suddig, halvkass tatuering – det är ju ännu värre?

  1. susannajungblom
   oslofru

   Man kan ha tatuering, men man måste dölja den med plåster. Blir lite jobbigt att plåstra fingret hela tiden..

 3. Pernilla Eriksson

  Vad är det för speciellt med den lasern du gör? Läste i ditt tidigare inlägg att det var skillnad på den du gör och den som många andra gör. Varför ska man gå till Eraze? Jag har en väldigt stor tatuering på ryggen, vad kostar det att ta bort? Försvinner den helt eller blir den bara suddig?
  Blir jätteglad om jag kan få svar på mina frågor!
  Tack för en grym blogg