En dag på bondgården – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

En dag på bondgården

Godmorgon på er,

Idag tänkte jag att jag skulle berätta om gårdagen då vi spenderade hela dagen på en bondgård.

traktor

Det första vi såg när vi kom fram till bondgården var en stor traktor som Filip, självklart, fastnade för. Han är helt galen i allt som går på fyra hjul och om det är en traktor, grävmaskin eller lastbil så är det extra coolt!

bondgård

Vi gick vidare och ju närmare vi kom bondgården, ju coolare saker fann vi.. Men efter att vi lekt på alla maskiner som gick att leka med så var det dags att gå in till djuren.

kaniner_bondgård

Vi började med att klappa kaniner. Filip var lite skeptisk först, men tyckte sen att det var kul att fånga kaninerna och sitta och kela med dom.

bondgård

Oskar tyckte också att det var skoj att gå och se på djuren. Det fanns getter, kycklingar, hönor, tuppar, påfåglar, grisar och många andra djur. Jag, personligen, gillade mest och sitta hos dom små söta kaninerna och det gjorde Oskar med.

bondgård

Efter att vi har varit inne och sett på djuren så tog vi en fikapaus ute i solen.

fika_bondgård

Vi åt mackor som vi hade med oss, drack festis och åt Ballerinakeks. Sen när vi var mätta och belåtna så gick vi ner för att se på hästarna och dom andra djuren som var ute och gottade sig.

alpaca_bondgård

Dom hade små söta minihästar som man fick gå in och klappa på, även åsnor och alpacas.

hästar_familj

Det var en mysig dag på bondgården och det är så kul att hitta på lite olika utflykter med familjen. Idag är vädret lite sisådär så vi tänkte att det kunde vara en perfekt dag att packa ihop lite korv med bröd och ta en promenad ut i skogen. Om vi har tur så kanske vi hittar lite kantareller, hjortron, blåbär, hallon och annat skoj som vi kan plocka med oss hem. 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.