Blogglista – Om bloggen – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Annons

Blogglista – Om bloggen

 • Hur länge har du bloggat?

Jag har bloggat sen Januari 2014.

 • Varför började du blogga?

Jag började blogga för att jag ville spara bilder på min lilla bebis någonstans. Plus att jag ville kunna berätta för min familj och vänner i Sverige om hur jag hade det som nybliven mamma i Oslo.

 • Vem/vilka är dina favoritbloggar?

Jag läser Blondinbellas och Angelica Blicks bloggar kontinuerligt. Sen tycker jag att det är kul att kolla in på “okända” bloggar lite då och då.

 • Vad tycker du är roligast att läsa för blogginlägg?

Jag tycker att det är roligast att läsa om inredning, samt resor, i andras bloggar.

 • Vad tycker du är roligast att skriva om?

Jag tycker att det är roligast att skriva om det vardagliga eftersom jag ser bloggen som min dagbok. Så det blir lättast och mest inlägg om saker och ting som jag hittar på med min familj. Framför allt så blir det kul att skriva när vi hittar på saker så som att åka på utflykter eller resa.

Italien_familjeresa

Bilden ovan är från när vi var med mina föräldrar i Italien

 • Vem/vilka får du inspiration av?

Jag får inspiration av att skriva av mina barn. Det är dom som sprider mest kärlek och glädje i mitt liv och gör mig inspirerad till att skriva och dela med mig.

 • Tycker du att det är roligt att fixa nya designer på din blogg?

Nej, jag tycker det är lite ångestladdat att fixa ny design/header eller annat fix till bloggen. Det är alltid jobbigt när jag måste ladda upp en ny bild som måste synas under en längre tid och jag tycker att det är svårt att få till rätt design/fonts/strl och allt praktiskt till bloggen. Helst av allt vill jag att andra ska göra det åt mig så att jag kan fokusera på innehållet istället.

 • Hur länge tror du att du kommer fortsätta blogga?

Jag kommer förmodligen fortsätta blogga tills jag tröttnar. Men eftersom jag tycker att det är så kul så ser jag framför mig att jag kommer att hålla på i några år till.

 • Vilken kamera använder du för att fota dina bilder till bloggen?

Jag använder en Canon EOS 6D fullformatkamera med 50mm objektiv.

profil

På bilden kan ni se kameran jag använder 🙂

 • Vilket är ditt favoritställe att fota bilder till bloggen på?

Jag tycker det blir finast bilder vid havet eller över öppna landskap.

 • Hur kom du på ditt bloggnamn?

När jag skulle starta bloggen så ville jag inte bara ha mitt för- och efternamn, utan jag ville ha ett namn som var lätt att komma ihåg och som var fyndigt. Jag hade precis gift mig och bodde i Oslo, så det blev Oslo-Fru, mer komplicerat än så var det inte.

 • Hur resonerar du kring att lägga upp namn och bilder offentligt på internet?

Jag var väldigt skeptiskt med att dela med mig av mitt hela namn i bloggen till starten och det är först nu som jag har gått ut med vad jag heter i efternamn vid vissa enstaka tillfällen då jag blivit intervjuad av diverse tidningar och hemsidor. Min man vill inte dela sitt namn på bloggen och jag har även en del vänner som inte har lust att vara med och visa sig här. Bloggen är offentlig och har flera tusentals läsare i veckan och när folk ber mig att inte visa dom i bloggen så gör jag självklart inte det. Samma gäller det med namn och speciellt efternamn. När det kommer till att dela bilder på mina barn så var det heller ingen självklarhet till en början att dela bilder på dom på internet. Från starten när Filip föddes så hade vi privata konton som vi la upp bilder och delade med våran familj och närmsta vänner. Men när han var någon månad gammal så kändes det så dumt att hålla honom “hemlig” så då kom jag och min man överrens om att vi kunde dela bilder på sociala medier. Vi lägger dock inte upp för nakna bilder eller bilder som skulle vara olämpliga på något sätt.

När barnen blir lite äldre så får dom självklart bestämma själva vad som visas och inte men förmodligen kommer det bara bli mer och mer accepterat att dela med sig av bilder i framtiden och den här frågan kommer antagligen inte ens vara ett faktum.

 • Om du fick välja en bloggare att ha en blogg tillsammans med, vem skulle det vara?

Hmm. Jag tror inte att jag skulle vilja driva en blogg med en annan bloggare eftersom jag är en person som tycker att jag gör saker och ting bäst själv. Därför tror jag att jag skulle ha svårt att släppa taget om bloggen och ge ansvar över något som är så personligt till någon annan än mig själv. Men om min man hade velat skriva ett blogginlägg någon gång ibland så skulle han gärna få det, men det skulle aldrig någonsin hända om jag känner honom rätt! 😉

 • Hur många bilder tar du per dag?

Det beror på vad för typ av dag det är. Men om vi ska hitta på något kul med familjen eller om vi är ute och reser eller något sånt så tar jag kanske 400bilder på en dag. Men om vi bara är hemma och jag bara småfotar lite då och då så kanske det blir ca 100.

Susanna_jungblom_bilder

Lite random bilder från arkivet..

 • Lyssnar du på musik när du skriver ett blogginlägg?

Nepp. Eller, visst kanske jag lyssnar på musik av en slump ibland när jag bloggar, men det är inte så att jag måste ha musik på för att kunna skriva ett blogginlägg.

 • Hur såg den första bilden ut som du la upp på bloggen?

Tänkte inte bara dela med mig av det, utan även hur hela första blogginlägget såg ut och det kommer här:

Mitt namn är Susanna och jag flyttade till Oslo för ungefär 7 år sedan. Jag, som så många andra, bestämde mig för att flytta hemifrån och börja jobba i grannlandet på grund av brist på jobb i staden där jag bodde. Så direkt efter gymnasiet så tog jag mitt pick och pack till Oslo för att uppleva storstadslivet. Jag och mina kompisar fick tag i en lägenhet innan vi ens flyttat upp och jag blev anställd på Lindex efter tre dagars jobbsökande. Allt flöt på väldigt bra, dagar blev till veckor, som blev till månader, som blev till år.

Några resor, en hel del festande och några lägenhetsbyten senare så är jag här. För snart två år sen så träffade jag mannen i mitt liv och allting förändrades! Det som förr var så roligt och förgyllde min vardag betydde inte längre lika mycket. Allt meningslöst festande och alla ytliga människor jag träffat och umgicks med gav mig inte längre någon mening.

Det var en dag i februari det hände. Min bästa kompis hade flyttat till Stockholm och tyckte därför att jag skulle skaffa mig en profil på en dejtingsida för att jag inte skulle känna mig så ensam. Jag la inte ner så mycket energi på det, men skaffade en profil och svarade lite då och då på när folk skrev. På alla hjärtans dag så fick jag ett medelande från Martin och efter att vi utväxlat några få meningar med varandra så bestämde vi oss för att ses över ett glas vin dagen därpå.

Jag hade en lustig känsla i kroppen när jag skulle gå och möta honom och när jag såg att han stod där och väntade på mig i sin röda vinterjacka så kändes allting så obeskrivligt rätt. Vi kramade varandra och då insåg jag med en gång att vi passade perfekt ihop och vi har varit oskiljaktliga sen dess.

Efter bara några månader så friade han till mig och sen dröjde det inte länge innan vi väntade vårt första barn.

Nu var det snart två år sen vi sågs för första gången och vi är gifta och har fått våran son som nu är 5 veckor gammal.

Eftersom det har hänt så otroligt mycket i mitt liv och speciellt dom senaste åren, så har jag bestämt mig att dokumentera allt som, från och med nu, sker. Det händer en hel del saker med mig nu den kommande tiden. Bland annat hur jag ska komma i form igen efter graviditeten, mitt liv som fru till världens mest fantastiska man, min sons uppväxt, vårat husbygge och en hel del annat spännande.

Så fortsätt gärna att läsa om du önskar att följa mitt liv som Fru i Oslo.

Ja hörni, det var så bloggen startade. Det har varit så kul att ha med mig så många på min bloggresa och det är desto roligare att se att det är fler och fler som tittar in för varje dag som går. Nu framöver så sker det ju dessutom väldigt mycket, inte bara med bloggen men med lite annat smått och gott som jag kommer dela med mig av så småningom.

To be continued… 😉

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Celine

  Åh så romantiskt! Kul att läsa om hur du hamnade i Norge och hur du träffade din man.
  Jag stack också direkt efter gymnasiet, fast jag stack till Peking. Jag vann ett stipendium och stack bara ett par månader efter studenten. Under ett besök på Sommarpalatset träffade jag en underbar man från Tokyo som pluggade på samma universitet som jag. Nu efter snart 4 år tillsammans är vi sambos. Överraskande nog har vi aldrig haft det tråkigt, det har varit en hel del språkbarriärer och kulturkrockar såklart, men vi har haft såna fantastiska äventyr tillsammans också. Och jag kan inte tänka mig vara med någon annan.
  Jag ska läsa mer om hur det går med din utbildning som flygvärdinna, det låter så otroligt spännande.
  Kram!

  1. susannajungblom
   oslofru

   Men gud vilken romantisk och spännande historia! 😀 Massa lycka till med framtiden med din man. Massor med kramar till dig

 2. Helen

  Kul att läsa om hur du hamnade i Norge ,har just haft min kusin på besök och hon jobbar också i Norge inom vården . Ha det gott och lycka till im med inskolningen.

  1. susannajungblom
   oslofru

   Så kul att du tycker det 🙂 tack snälla du, det ska bli spännande att se hur det går imorgon 🙂

Annons