Sommar, sol och bad – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Sommar, sol och bad

Godmorgon kära ni,

På ettårskontrollen igår så fick Oskar vaccin och tog det som vanligt som en lilla man han är. Han rynkade bara lite på näsan när han fick den första sprutan och sen grät han i några sekunder när hon satte i andra benet. Han växer som han ska, men lite över kurvan och har växt mycket och bra i vikt. Han är en stor och stabil och alldeles perfekt pojke.

När vi åkte hem igen så somnade han i bilen och eftersom Filip alltid fick feber och mådde dåligt efter sina vaccinsprutor så tänkte jag att det kunde vara bra att Oskar fick sova i fall han inte var helt i form.

Men när han vaknade sen så var han lika go och glad som alltid så då passade vi på att njuta av den otroliga sommarhettan genom att hoppa i plurret.

bad_oslofru

Båda pojkarna är som mig och M – dom ÄLSKAR att bada. Allt som har med vatten att göra är en stor glädje för barnen och speciellt när det är varmt ute, som det var igår, så finns det inget skönare eller roligare än att ta ett bad.

sommar_bada_pool

Har jag förresten berättar för er varför vi skaffade en pool? Det är nämligen en rätt så romantisk historia bakom. 🙂

Det var ju nämligen så att vi skulle bygga hus och för mig var en av dom viktigaste punkterna när vi letade efter en tomt att det skulle vara nära till sjö eller hav så att man kunde bada på somrarna. När jag var liten så växte jag nämligen upp precis vid en sjö och det har jag haft otroligt mycket glädje av och därför ville jag såklart ge samma fina uppväxt till mina barn. När vi då hittade denna tomten som låg precis vid en badsjö så slog vi till med en gång.

Efter att kontrakten var skrivna och vi hade påbörjat husbygget så fick vi det tuffa beskedet att det inte alls låg en badsjö här, utan sjön som låg precis nedanför huset var dricksvatten och därmed hade badförbud… Ni kan ju gissa min frustration och besvikelse. (Mäklaren som sålde huset till oss jobbar inte kvar nu som ni kanske förstår)

Men, som tur är så har jag världens finaste man som visste hur viktigt det var för mig med tillgång till att kunna bada, så han ordnade istället så att vi skulle få en pool. Min besvikelse över sjön som försvann blev istället till en dröm som blev sann! 😉

sommar_bada_pool

För er som är i valet och kvalet angående om ni ska skaffa pool eller inte – gör det! Visst är det en liten svidande pengainvestering, men jag kan lova att ni kommer att ha glädje av den i framtiden. Jag tror vi la ca 300.000 på själva poolen som är en glasfiberbassäng med vitt glitter, ca 100.000 i grävning och hjälp till att sänka ner poolen i marken och sen lägger vi ca 500kr/månaden på att hålla den uppvärmd på 28 grader.

Helt klart värt varenda öre! 😉

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.