Gravid igen!? – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Gravid igen!?

Godmorgon alla underbara, goa och glaa!

Jag har inte berättat en sak för er, men först så var jag lite orolig och var osäker på vad jag egentligen ville och tänkte, så därför ville jag inte förvirra er här i bloggen, men nu har jag lite mer fakta så därför kan jag berätta.

Jo, det är nämligen så att jag inte har haft mens nu på snart 3 månader. Är jag gravid? Jo, exakt, det var precis det jag trodde! Dock kände jag mig inte det minsta gravid, plus att jag hade satt in en kopparspiral för ca 5 månader sen.. Men för att vara på den säkra sidan så tog jag ett graviditetstest för att kunna utesluta en graviditet och som tur var så var testen negativ. Phu. Jag kan ju erkänna nu i efterhand att jag var enormt nervös och det var det sista jag skulle vilja just nu. Vi är oerhört glada och nöjda så som det är idag med två, friska, krya och fantastiskt snälla och fina pojkar. Det är alldeles, precis lagom med två barn och det är så vi önskar att ha våran familj, varken mer eller mindre. För oss är detta perfekt och det var därför jag satte in en kopparspiral – för att vi inte ville ha fler barn. Plus att jag äntligen hittat mitt drömjobb och det sista jag vill är att gå ut i mammaledighet igen. Så, därför hade ett positivt graviditetstest inte precis varit “positivt” för oss..

Filmen ovan är från när vi var gravida med Oskar. <3 Blir lika rörd varje gång jag ser den. Vilka fina minnen.

Så, med ett negativt graviditetstest, mensen hade fortfarande inte kommit tillbaka och dagarna tickade på.. Vad kunde egentligen vara fel? Jag, som alltid, tog hjälp av google och försökte läsa mig fram till en förklaring. Dock kunde jag inte hitta någonting, någonstans. När man har hormonspiral så är det helt normalt att mensen uteblir, men när man har kopparspiral så ska man ha mens som vanligt, eller i vissa fall, mer mens än vanligt. Jag har ingen.

Jag kontaktade min gynekolog som sa att jag kunde få komma in och ta lite prover. Först kollade hon med ultraljud ifall jag hade en bebis där inne, vilket jag inte hade, och sen kollade hon även på livmodern, ifall spiralen satt rätt, äggstockarna och allt annat som ligger där inne i magen. Allt såg fint ut och hon kunde inte förstå varför min mens var borta. Det enda hon kunde komma fram till var att jag möjligen har fått hormonrubbning och tog därför lite blodprover.

Nu får vi bara vänta och se om det är hormonerna som är rubbade eller om det inte är det så ska jag komma tillbaka och ta fler tester om inte mensen har kommit tillbaka av sig självt.

Så varför kan man få hormonstörningar om det nu är det som är fallet? Jo, stress. Det enda svaret hon hade till mig var att jag var stressad.

Enligt mig är detta jättekonstigt för jag känner mig inte det minsta stressad.. Men förmodligen gör min kropp det? Väldigt konstigt, men jag får väl lyssna på doktorn och ta det lugnt när jag kan och är ledig.

Idag när jag vaknade var jag extremt sugen på något sött och det är precis det jag brukar vara innan jag får mens, så man kan ju hoppas att det är ett täcken på att mensen kommer nu i dagarna.

Jag tittade bak lite i arkivet här på bloggen för att hitta något gott som jag kunde baka och tror nog att jag ska slänga ihop en morotskaka som jag kan bjuda pojkarna på i eftermiddag.

morotskaka

Ser inte detta hyfsat gott ut?

Men innan bakning så tänkte jag åka till gymmet en snabbis och allra först av allt så måste jag ju dessutom lämna mina två gullefjun på förskolan. Ser ut till att bli en härlig dag om ni frågar mig! 🙂

Är det förresten någon av er som har kopparspiral där mensen bara försvunnit? Kom den tillbaka av sig självt eller hur gjorde ni?

Som vanligt är jag supertacksam när ni delar med er. Kram, kram S

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. fanny s

  Jag tror absolut på att det är stress! Jag tror dig när du säger att du inte känner dig särskilt stressad, antagligen för att du älskar det du gör! Men du är fortfarande småbarnsmamma med en del jobbiga nätter och du har ett yrke med oregelbundna tider, du reser mycket osv. Så jag tror att kroppen reagerar på det. Haha sen om du ändå mår bra och älskar ditt liv så är det väl bara skönt att slippa mensen, eller? 😉 Vet flera vänner där mensen försvunnit när de rest länge, börjat nytt jobb eller liknande, så kroppen reagerar säkert på allt det nya. Hoppas du slipper vara orolig!

  1. susannajungblom
   oslofru

   Jo så är det nog. “skönt” att höra att det är fler som har det likadant 😉 Kramkram och tack för din kommentar 🙂

 2. Jessica

  I början när jag satte in min kopparspiral så fick jag bara mens varannan månad, efter några månader blev den som vanlig igen. Hoppas allt löser sig och att det bara är stress 🙂

 3. Emmsan

  Vill inte skrämma dig i onödan men snarare bara berätta min erfarenhet, efter 3 år blev jag gravid trots kopparspiral, den hade flyttats ur sitt läge och stötts ner lite men de visste inte om det berodde på att jag blivit gravid och den börjat stöta ut spiralen eller om det tvärtom var den som börjat stötas ut och orsakat att jag då blev gravid…När jag pratat med barnmorskor och gynekologer så är det flera som berättat att de träffat flera kopparspiral-barn och hört liknande historier, en bm sa tom att hon bara rekommenderar den till par där det kanske inte gör något om man blir gravid. Men sen känner jag och har hört om massor som haft sin kopparspiral i 5 år och sen satt i en ny utan några som helst problem så du tillhör säkert den gruppen, det drabbar ju absolut inte majoriteten! Bytte själv till Mirena hormonspiral som ska vara lika säkert som en sterilisering och den har hittills fungerat bra!

  1. susannajungblom
   oslofru

   Jo jag har också hört om folk som blivit gravida, så det var därför jag blev lite orolig. Men spiralen sitter där den ska sitta, så att mensen är borta är fortfarande ett mysterium. 🙂

 4. Linda

  Alla sa att mensen skulle utebli eller minska med p-spruta men det fungerade inte för mig så jag har lärt mig att alla kroppar är olika och vad som sägs får man anpassa efter sin kropp…..själv skulle jag vara glad om man slapp ha besök av tant röd.

  P.s kakan såg jätte god ut

 5. Diana

  Vilken härlig video !
  Men du, hade varit kul om det kom en till bebis men förstår att du inte orkar just nu. Jag är klar, den saken är klar men när man ser bebisar så saknar man sina egna juh. Det går läskigt fort och nu har ju stora (äldsta) tjejen börjat förskoleklassen i skolan. 😀 Jisses. Bara ett dagisbarn kvar 🙁

  Ha en jättefin dag söta du.
  kram