Klämde handen – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Klämde handen

Uff, när jag hade slutat jobbet idag och satte på telefonen så trillade det in sms efter sms från min man som hade skrivit att Filip klämt sin hand i ytterdörren!! Hela mitt hjärta stannade och jag fick ont i hela kroppen..

namnet_filip_kung

Filip är en väldigt bestämd och envis liten person som helst vill göra allting själv. “Ikke hjälpa mig” är en mening som används flitigt och nu när han kan det mesta så vill han även göra det mesta. En sak som han alltid insisterar med att göra är att öppna och stänga alla dörrar själv, även bildörrar, vilket jag alltid har tänkt kommer att sluta med en olycka. Ibland har jag tagit striden och sagt “Nej Filip, mamma stänger”, men ibland har jag bara låtit han stänga själv eftersom han är så stolt över att han faktiskt kan.

Men, tyvärr, så hade han nu klämt sin tumme i ytterdörren och blivit alldeles blå. Min man hade ringt till doktorn för att fråga hur han skulle göra och dom hade sagt till honom att ge Filip smärtstillande och avvakta till imorgon för att se om tummen svullnat upp eller om det verkar vara ok.

Nu ser jag spänt fram emot att vakna imorgon och ringa för att höra hur det är med honom. Visst, det är “bara hans hand” men för mig är minsta lilla hårstrå på Filip viktigt för mig och när jag vet att han inte har det helt bra så känns det väldigt tufft att vara långt borta.. Men som tur är så har han världens finaste pappa som finns där och tar hand om honom så vi får bara hålla tummarna och hoppas att han får sova hela natten och vaknar upp imorgon och har det bra.

Detta har i alla fall lärt mig en läxa och det är att inte låta min lilla älskling göra allt själv, även fast han väldigt gärna vill. Saker som kan resultera i att han skadar sig måste mamma och pappa eller någon annan vuxen göra åt honom tills han blir lite äldre och blir mer försiktig…

Jag kom precis in på hotellrummet och ska alldeles strax ställa mig i duschen och sen gå och lägga mig och sova. Det var en relativt kort arbetsdag idag och även imorgon har jag mycket fritid till att gå ut i stan och se vad Kristiansand har att bjuda på.

Kram på er och godkväll

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.