In på operation – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

In på operation

Godmorgon,

Då var dagen äntligen här då jag ska genomgå den andra och sista operationen. Ni som läser bloggen vet mycket väl vad det är jag ska göra, men för er som inte vet så ska jag nu lägga i nya siliconinplantat i brösten. Ytligt och idiotiskt kan säkert många tycka, men inte jag. Under hela mitt liv så önskade jag mig fina bröst och jag mådde jättedåligt över att dom aldrig växte under tonåren, vilket ledde till att jag skolkade från gymnastiklektionerna och skämdes över hur jag såg ut. Jag kände mig osäker och ledsen över hur jag såg ut. Så när jag var 19 år och hade sparat ihop pengar så gick jag med en gång och la in silicon. Det var inget stort eller vulgärt, utan bara passande för mig och min kropp. Efter det så mådde jag så otroligt mycket bättre. Det är säkert väldigt många som inte förstår mig eller kan relatera och ska jag vara ärlig så förstår jag inte ens själv varför jag känner så här..

Men jag mådde otroligt bra och fick bättre självkänsla och självförtroende. Efter två graviditeter och två omgångar med amning så var brösten tyvärr inte lika fasta och fina längre och därför var jag tvungen att ta ur siliconinläggen och lyfta upp brösten. Jag trodde faktiskt att jag skulle vara bekväm utan att lägga in nya inlägg och att bröst inte var så viktigt längre. Men efter några månader med ansträngning att försöka bli bekväm med hur jag såg ut så insåg jag till slut att jag mår mycket bättre när jag har silicon eftersom det får mig att känna mig vacker.

Nu blir det så här och jag räknar inte med att alla ska hålla med eller förstå mig, men jag gör det inte för någon annan än mig själv. Jag gör detta för att jag ska må bra och eftersom jag driver en offentlig blogg och ni förmodligen kommer att se skillnad på bilder sen så vill jag hellre dela med mig av mina tankar och vara öppen med vad jag gör.

susanna_jungblom

Jag är rädd för denna operationen eftersom det gick som det gick sist med narkosen. Men kliniken har satt ihop ett team till mig som ska ta väl hand om mig, plus att min man får vara med ända tills jag ska bli sövd. Så jag känner mig relativt trygg och längtar så otroligt mycket tills jag vaknar upp igen och känner mig fin som förr..

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Becca

  Jag förstår dig absolut! Har också alltid velat göra silikonbröst, ändå sen högstadiet och vill fortfarande (är 26 nu). Tyvärr har det inte blivit av än. Hoppas att allt har gått bra för dig idag! 🙂

  1. susannajungblom
   oslofru

   Hur kommer det sig att det inte blivit av än? Hoppas du får göra det en vacker dag om det är det du vekrligen vill 🙂 <3 Kram

 2. Jenny

  Lycka till. Jag beundrar dig. Efter 2 barn på 2 år på över 4 kilo var när jag var 35+ så har jag ett 3 cm gap mellan mina magmuskler. Ser ut som jag är i 3-4 månaden fast jag är tillbaka på min original vikt. Funderar på en “tummy tuck” men kan inte få mig själv att boka en skönhets operation. Vet inte ens varför jag tvekar 🙁 Kanske nästa år 🙂

  1. susannajungblom
   oslofru

   Stackars, tycker absolut man kan få “skönhetsoperera” sig och absolut om man har ett problem som enkelt kan fixas. Massor med kramar

 3. Amanda

  Lycka till! Jag har fixat till mina 2 gånger och jag vet att jag kommer göra om dom efter jag har varit gravid också. Det är inget ytligt, det är något som är personligt för en själv, inget annat 🙂

 4. Maria

  Först Grattis på er bröllopsdag, för visst är det idag?
  Sen tycker jag att man måste göra det som man känner att man mår bäst av själv, du är vacker i vilket fall men om du inte själv känner det så är det ju inte värt något
  Hoppas att allt går bra idag o att du får en bra upplevelse av op, förra var ju verkligen en mardröm
  Kramar Maria i Skåne

  1. susannajungblom
   oslofru

   Tusen tack Maria, så kul att du kom ihåg vår bröllopsdag 🙂 Jo det är sant, allt har gått bra, du kan läsa om det snart. Kramar