Nej, inte mamma! – Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Nej, inte mamma!

På den senaste tiden så har Filip blivit helt tokig i sin pappa och det är bara han som gäller. Det är bara han som får byta blöja, bara han som får klä på, bara han som får natta, bara han som får gosa. Så fort jag försöker mig på att ta över någon av uppgifterna så får jag höra: “Nej, inte mamma!” 

mamma_filip

Pussa och krama honom kommer jag alltid att göra även fast jag får gnäll tillbaka..

Ibland så blir jag lite ledsen bara när jag märker att Filip hellre vill vara med M, men så vet jag ju varför det har blivit så och det är ju förmodligen för att jag är borta så mycket och har varit det dom senaste månaderna. Det är väl hans sett att visa att det är han och pappa mot världen. Sen är det förmodligen under en period nu som jag hoppas går över, för jag vill ju såklart vara med Filip och mysa så mycket jag bara kan och får när jag väl är hemma, vilket jag hoppas att han också kommer att vilja framöver. Den tiden vi får tillsammans är ju riktig kvalitetstid som jag helst inte vill ska gnällas bort utan snarare tas vara på..

Oskar däremot vill alltid gosa och mysa, men han är förmodligen för liten för att förstå att jag ens är borta emellanåt.

Vi har haft en fin dag här hemma, hela familjen börjar bli helt och hållet friska nu vilket känns otroligt skönt, speciellt eftersom det är jobb och förskola imorgon igen.

Hoppas ni har en mysig kväll så hörs vi imorgon,

Kramar S

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
susannajungblom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Gunilla

  Tänkte på samma sak. Att de är hemma nån dag när du är ledig. Men vad jag förstår så är reglerna annorlunda i Norge! I Sverige får de inte vara på Förskolan på föräldrarnas lediga dagar. Ett mellanting vore bra!

  1. susannajungblom
   oslofru

   Dom får vara hemma rätt så ofta när jag är ledig, så det är förmodligen bara en fas får vi hoppas 🙂

 2. Mamman

  Du kan ju googla “barn trygg/ otrygg anknytning”, man behöver inte alltid avfärda alla råd man får även om det givetvis är mer bekvämt att tänka att det beror på en fas/åldern.

  Jag anklagar inte dig för att vara en dålig mamma, vi gör alla så gott vi kan, men ibland är vi inte alltid medvetna om vad våra handlingar kan ge för konsekvenser. Det skadar därmed inte att läsa på för att få lite större perspektiv..

 3. Mamman

  Att det bara är pappa som gäller är nog snarare en protest mot att du är borta hela tiden. Att försvinna i längre perioder kan, i värsta fall, leda till att F’s grundtrygghet och anknytning störs.

  Att ett barn är mammigt och pappigt i perioder är helt normalt men med tanke på er situation då du reser i ditt jobb så skulle jag faktiskt ta detta på allvar.

  Jag minns att du skrev att din mamma ofta var borta när du var barn. Idag verkar du ha väldigt stora problem med att vara ensam, jag uppfattar det som separationsångest. När föräldrar är frånvarande mycket under uppväxten så är risken att tex få separationsångest i vuxen ålder mycket större.

  Som sagt, detta kan lika gärna vara en övergående fas men jag tror ändå att ni borde försöka göra små förändringar där det går. Varför inte ha F hemma nån dag från förskolan när du har ledigt och ändå är hemma? Då får han viktig och säkert väldigt uppskattad kvalitetstid med dig!

  Angående att tvinga till sig kramar och mys: detta skulle jag direkt avråda dig ifrån att fortsätta med. Man ska aldrig tvinga till sig kramar, ge istället F den tiden han behöver och respektera honom. Jag förstår att det är jobbigt för dig men det kommer så småningsom..